Здравейте,
Какви са вариантите да гледам dts филми най-вече формат mkv ?
Външен плеър ли(какви модели препоръчвате) или има и други решения.
Мерси
Здравейте,
Какви са вариантите да гледам dts филми най-вече формат mkv ?
Външен плеър ли(какви модели препоръчвате) или има и други решения.
Мерси
Външен плеър обикновено е най-доброто решение, но може и първо да преконвертираш ДТС към ДД/АС3 с някоя програма - обикновено не отнема много време.
Мисля, че и и с Plex може,маха се една отметка в плеара на телевизора и DTS се прекодира в реално време в DD5.1 .Значи реално филмите трябва да са свалени на компютър и там да е инсталиран plex media server
Вариантите са няколко.
1.Да свържеш директно компютъра/лаптопа с HDMI и да гледаш.
2. Да вземеш Android TV Box, и да го свържеш с ТВ, пак посредством HDMI
3 . Да вземеш RPi4 и да го използваш като видео плеър свързан пак с HDMI към ТВ.
4.Да вземеш медиен плеър като Dune, свързан пак с HDMI
5. Да стриймваш видео от компютъра по домашната мрежа към ТВ, посредством медиен сървър: Plex, Emby, Jellyfin и т.н.
Първите са платени и имат ограничения, ако използваш безплатните им версии. Особено ако ще пускаш 4К HDR DTS-HD
6. Да стриймваш торенти с помощта на KODI + добавки, без да сваляш нищо, като използваш компютър, TV Box, Rpi4
Разгледай тази тема.
Забележка KODI: се препоръчва като софтуерен плеър за повечето устройства. Работи и в offline режим.
Този пост е редактиран от tek; 13-02-22 в 20:42.
@tek за LG говорим,не за андроид ТВ.В магазина на LG за приложения има само PLEX,който си върши супер работата междудругото.
За този телевизор стартовия бокс е Нвидия Шилд.
Изпратено от моят STK-LX1 с помощта на Tapatalk
2. Да вземеш Android TV Box, и да го свържеш с ТВ, пак посредством HDMI
Кои модели ?
Дали няма Emby, във LG Store-a според теб?
Emby for LG Smart TV's
Обясняват, че и халява имало, ако го руутнеш (не съм пробвал)
https://vm.tiktok.com/ZMLjn97oT/
на мен ми трябва да мога да сложа флашката вместо директно в тв-то(заради дтс) в плеър.
Не искам да стриймвам, да минавам през комп и тн.
Тв-то си има вградени NEtflix, Apple tv , amazon prime и всичко необходимо.
Да не говорим че кой плеър ще има поне същото качество на картина като вградените в тв-то(всичко поддържа )?
Android TV Box, с инсталиран KODI e много добра комбинация.
Който е преминал към външен медиа плеър, не се връща назад.