Резултати от 1 до 10 от общо 10
Like Tree6Одобрявам
  • 3 Post By dynamix
  • 2 Post By CubanLinx
  • 1 Post By Gena_bs

LG OLED77CX проблем със захранване

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Mar 2025

LG OLED77CX проблем със захранване

Здравейте Колеги,

От половин година насам ТВто ми (OLED77CX) започна да прави проблеми - при изключване от дистанционното след 20-30 секунди червената стенд-бай лампа също изгасваше и беше невъзможно да се стартира наново освен ако не се извади захранващия кабел от контакта за няколко минс. Всичко друго си работеше перфектно и докато у-вото беше пуснато никога не се е спирало само, до вчера, когато вече не пожела да стартира дори след дълъг престой изключен от ел. мрежата.
    Доколкото четой из интернет изглежда това е сравнително често срещан проблем при ТВ-тата на ЛГ особено тези, произведени около 2000 година. Проблемът ми (+ симптомите преди тотално да спре да пали) практически е идентичен с това:

=> съм 99% сигурен, че power board-а си е заминал. Не съм отварял все още телевизора, за да сравня на 100% парт номера, но след рисърч в интернет мисля, че модела на PSU-то е този: EAY65689421. От тук нататък имам 2 опции:
    • Да намеря локален сервиз (София), който да дойде на място и да отстрани проблема, надявайки се, че биха предложили поне някаква минимална гаранция. Минус - вероятно ще излезе доста по-скъпо ако въобще имат в наличност съответната част
    • Да намеря нов/втора ръка power board и да си го сменя сам, не изглежда изобщо трудно следвайки видеото, което съм линкнал по-горе. Минуси - липса на гаранция и трудно намиране на съответната част онлайн, само 2-3 онлайн магазина от US ми излязоха с наличност

Моля за съвети относно:
    1) При следгаранционен ремонт има ли шанс да се подмени само определен компомент от съответната платка (примерно презапояване на надут/изтекъл кондензатор) за минимизиране на разходите или не е практика? Моля препоръчайте ЛГ сервиз в София, от който сте доволни където да се обърна за оферта ремонт или пълна подмяна на PSU.
    2) Физически или онлайн български или поне европейски магазин откъдето да закупя нов или втора ръка power board, който да сменя сам. Изглежда, че EAY65689421 вече е спрян от производство, има ли съвместими с този модел алтернативи, които мога да използвам?

Благодаря предварително!

ПС. Доста съм разочарован от качеството на компонентите в LG OLED, особено четейки колко е разпространен този проблем онлайн, недопустимо за толкова скъп ТВ да се скапе така след 3-4 години използване. Имам LG 47LW5590, който е на почти 15 години, ползва се и до днес. Освен изтърканите копчетата на дистанционното е 100% безпроблемен.

2.  

3. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Отговор: LG OLED77CX проблем със захранване

имаш и 3ти вариант .. да изхвърлиш бокличето и да смениш марката

4. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Чак пък боклук И коя марка е по-добра? Gena_bs даде добър пример със златния дек на Nakamichi

5. Novice
    Тук е от
    Mar 2025

Колеги, ще ви помоля да се въздържате от подобни коментари по темата, не помагат на никой. Дори и да не получа квалитетни съвети, идеята ми е да ъпдейтвам с решението/препядствията, с които съм се сблъскал, за да има смисъл за други с подобни на моя проблем.
    И все пак, това е топ модел за годината си на излизане, по-голям OLED на LG тогава не съществуваше все още. Ако не ми допадаше щях да съм го засилил за части, а не да отделям време да търся потенциално решение. Доста пари се изръсих 2021, няма още 4 години откакто го имам. Освен G серията нямаше друго, което да му стъпи (бих казал е конкурентен дори и до днес) на малкия пръст - картина, контраст, ниво на черното, 120Hz, VRR, HDR, Dolby Atmos, бързина на процесора, интуитивност и бързина на ОС и т.н. и т.н.

По темата - след още рисърч в интернет изглежда, че powerboards със следните парт номера са съвместими с тези на моя модел (непотвърдени все още официално от LG): EAY65689421, EAY65689422, EAY65689425 и EAY33783401. Първите 3 не могат да се намерят нови, а последния излиза на 250 EUR. Замислям се за втора ръка, но имйки предвид проблемите с кондензаторите на модели от началото на десетилетието едва ли биха имали и те голям живот (лотария) и ми се искаше да е нещо чисто ново, та мисля го все още.

От друга страна логнах един тикет на LG съпорта, нищо че нямам удължена гаранция. Четох не едно и две мнения на други потребители по света, които са имали същия проблем и дори следгаранционно са били сервизирани безплатно позовавайки се на следния официален бюлетин. За съжеление това важи за модели точно преди X, но тъй като това се води borderline някои с ОЛЕД 10ки, та дори и C1 са минали метър и LG са били благосклонни. Нямам големи очаквания от българска поддръжка, но надеждата умира последна, да видим...

6. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

На българи не се надявай. Единствения шанс е ако ги изюркат отвън. Иначе телевизора си е супер. Не искам да знам какви пари си дал тогава за тоя диагонал. Успех с поправката!

7. Novice
    Тук е от
    Mar 2025

Здравейте отново!
    Да не оставям темата без заключение, обещах да пиша как са се развили нещата, дано съм полезен и на др. колеги от форума.

След като логнах тикет през официалния ЛГ сервиз в БГ, до няколко дни ми се обадиха да уговорим транспортирането. Естествено всичко за моя сметка, имайки предвид, че гаранцията вече беше изтекла. Официалният сервиз служи само за разпределително звено, явно работят с подизпълнители и директно разговарях с малко сервизче на име Люси 2000. Човекът (Люси) беше много любезен и отзивчив, препоръча ми да се отвори и види и тества първо какъв е проблема и да не се бърза със замяна на power board директно на адрес при мен, защото е възможно да има поражения и по main board-а. Плюс, че подобни части няма на склад, трябва да се поръчва от чужбина и да се чака, в което и сам се убедих след като опитах да си намеря локално 2ра ръка power board. В крайна сметка си наех транспорт сам (бус), чудовището не влиза нито в комби, нито в СУВ, нито в джип. Локацията на Люси 2000 е квартал Левски и честно казано е доста апокрифна, първоначално се зачудих къде по дяволите си оставям ТВто, но в крайна сметка човекът ми вдъхваше доверие, поех дълбоко въздух и точно преди Великден го оставих за ремонт. Почти месец по-късно Люси ми се обади, че LG-то е готово, тествано няколко дни и да ходя да си го взема. Проблемът е бил наистина в захранващия блок и се е наложила смяна на транзистори + допълнителни компоненти. Сервизирането е осъществено посредством ремонтен кит, който е пътувал отново от чужбина, затова и е отнело толкова време за поправката, не е сменян целия power board. Оказа се наистина фабричен дефект с напреженията, когато ТВ-то минава в стенд бай режим и рано или късно съответния компонент е щял да изгори. Люси ми каза, че този проблем го борят дори и в момента гаранционно на последни модели LG-та, та не знам какво става с тази марка, но да си знаете.
    Ремонтът ми излезе 600 лв. + 100 лв наемането на бус в 2те посоки. Предполагам ако не бях минавал през официалния сервиз щеше да е поне 30% по-ниска цената, но servicebg трябва да си вземат горницата. Люси каза за извънгаранционни ремонти директно при него, предполагам цената би била осезаемо по-поносима, горещо го препоръчвам, даде и 6 месеца гаранция.

Въпреки че съм фен на LG OLED серизно ще се замисля за др. марка при следваща покупка. Тези фабрични дефекти, които явно са ясни, но стоят неотстранени с години и се репликират основно след изтичане на гаранцията са недопустими, особено за подобни скъпи устройства. Иначе ТВто е чук и няма други кусури, стискам палци да издържи възможно най-дълго след ремонта и скоро да не го мисля пак.
    hristoslav2, kaloman и svetlio1 харесват това.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Според мен ако проблема беше масов, много хора щяха да пропищят и в нета щеше да е пълно с теми в редит, ейвиес, ейви и т.н. Нормално е ако човек работи в сервиз да знае силните и слаби страни на даден бранд. Що се касае до олед, за мен LG са много добре. Винаги бих предпочел Sony или Panasonic, но там и цените са други и не винаги са оправдани. Относно диагонала, точно за това мисля, че 65" е златната среда за по-голямата част от жилищата у нас. Пак е тегаво с транспорт, носене и монтаж, но е поносимо. От 77" нагоре само за къща или много голям апартамент с транспортен асансьор. Това да се връткам по стълбите като олигофрен и да гърбя приятели да ми помагат, не, мерси. Играх го вече с един хладилник и треперя за деня, в който ще сдаде багажа, понеже знам, че ме чака същото упражнение, само че надолу по стълбите
    Gena_bs и coverstar харесват това.

10. Novice
    Тук е от
    Mar 2025

Всъщност има доста теми по въпроса, 5 секунен сърч в гугъл и топ хитовете са това, това, това и това. Има още доста, които описват първичните симптоми и се търсят с различни ключови думи, изчетох много покрай този мой проблем, определено не са просто няколко изолирани случая.
    Както писах и по-рано, ЛГ имат официален бюлетин за фабричен/често срещан дефект, който покрива безплатна замяна на power board на модели излезли преди 2020, как са го замаскирали след това идея си нямам, но проблемът определено е налице и не е голяма рядкост. Доста хора ги спасява extended warranty-то и предполагам затова не е настанала революция.

Иначе относно размера на устройството и това как се разбира със стълби съм напълно съгласен. За щастие живея в къща и ТВто се намира на кота нула, та изнасянето не е такъв голям проблем, но си трябва нещо голямо за превоз. То и 65" няма да влезе лесно в лек aвтомобил и ще си трябва нещо по-специално.

11. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Дано да нямате повече ядове с този телевизор. Интересно как голяма компания като LG не може да оправи такъв проблем. Но не се учудвам. И Sony имат проблеми при телевизорите си, които не могат да остранят с години.

12. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Ишлеме се нарича причината!
    Или на "демократичен" език - outsourcing.
    CubanLinx одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Проблем със захранване
    От iovkito във форум Общ - хардуер
    Отговори: 10
    Последно: 03-11-05, 20:16
  2. Проблем със захранване на суич от UPS?
    От saint056a във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 02-03-04, 18:11
  3. Проблем със захранване
    От pavkata във форум Общ - хардуер
    Отговори: 4
    Последно: 16-01-04, 00:38
  4. Проблем със захранване
    От MetalMilitia във форум Общ - хардуер
    Отговори: 16
    Последно: 16-10-03, 09:57
  5. Проблем с захранване
    От brrr19 във форум Общ - хардуер
    Отговори: 4
    Последно: 20-11-02, 17:30

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе