Резултати от 1 до 14 от общо 14
Like Tree3Одобрявам
  • 1 Post By hristoslav2
  • 2 Post By Gena_bs

LG G4 надраскан дисплей

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2024

LG G4 надраскан дисплей

Ами съвсем наскоро си закупих 55 инчов вариант. Много съм доволен за игра главно съм го взел, но малкото ми момиченце му заприличала на гигантска дъска за рисуване.
    Не мога точно да разбера с флумастер ли е с молив ли е с какво е извършено това издевателство...
    Важното е, че не се вижда освен под ъгъла който е сниман или на една педя като станеш пред него....
    В момента в който пуснеш телевизора нищо не се вижда дори и грам. Пробвах и редица тестови цветове микрон няма черти само като го изгасиш.
    Три кърпи и един спрей скрийн клинър изтърках не излизай не излиза. Леко с нокътчето няма призрак за надраскване в смисъл нокътя ми се пързаля не задира както би трябвало да прави ако е надраскано.
    Аз досега олед не съм имал, но дисплея много лесно се замазва.
    Вакси пасти спрейове билки за варене някакви идеи.
    Имам чувството че флумастера е останал в някой от микрофилмите за отражение и тем подобни.
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от Rangel88; 12-06-25 в 18:40.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Отговор: LG G4 надраскан дисплей

4. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2024

Цитат Първоначално публикувано от CubanLinx Виж публикацията
    Да де той си го казва ако имаш пари взимаш си специален клийнър за телевизори. Който който в моя случай върви с две специални микрофибруни кърпи едната е с едър косъм за сухо почистване и едната е с ситен за спрея.
    Той казва за прах Как се почиства за мазни петна, но не и за моя случай. Аз моя го заварих добре оцветен и изгасен и веднага почнах да го чистя и се изчисти на 99%. Но има един остатък. Който остатък се вижда под един много строг ъгъл и като я изгасен.

5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Анти-отражателното фолио при надиране, разтягане, натиск - се променя от прозрачно към матово бяло..

6. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2024

А под всякакъв ъгъл ли се вижда ако е надраскано....
    Защото моята под един строго определен ъгъл.
    И така с нокътчето ще се усещали като грапаво.

7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Зависи, къде се намира източника на светлина спрямо телевизора. Не е грапаво.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2024

Ми аз го светя отвсякъде като шпакловка да видя.....
    Само от тази позиция която я снимано се вижда като стана другата страна почти нищо не се вижда...
    Явно под такъв ъгъл е рисувано...
    Добре гледам някакви оправят надрасквания по дисплей с някакви кремове гелове спрейове паста за зъби дори.
    Или направо префолиране или невъзможно за лечение

10. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Това с префолирането не виждам как ще стане. С пастата съм пробвал върху старо CD, но да мажа екран за толкова пари с паста за зъби..... Ако има някакъв специфичен продукт, от който има добри отзиви, не пречи да се пробва. А и в крайна сметка щом не пречи по време на гледане, според мен изобщо не се занимавайте.

11. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2024

Цитат Първоначално публикувано от CubanLinx Виж публикацията
    Това с префолирането не виждам как ще стане. С пастата съм пробвал върху старо CD, но да мажа екран за толкова пари с паста за зъби..... Ако има някакъв специфичен продукт, от който има добри отзиви, не пречи да се пробва. А и в крайна сметка щом не пречи по време на гледане, според мен изобщо не се занимавайте.
    Префолирането в LG с OLED care....
    Иначе да въпросът ми е за специален продукт. Някакъв вид спрей паста гел...
    Като автопаста мажеш всичко изчезва...

12. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Ами пробвай с автомобилна паста и напиши резултата!
    Ти ще си първият изследовател на реакцията от нея в/у покритието, предполагам?

Щом не се забелязва при нормални условия, аз не бих скапвал допълнително дисплея.
    Защо не питаш официално LG възможно ли е да се отстрани дефектът без замяната му?
    Така и така вече нямаш гаранция . Поне за дисплея и няма какво да губиш.
    Успех!

13. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2024

Цитат Първоначално публикувано от Gena_bs Виж публикацията
    Ами пробвай с автомобилна паста и напиши резултата!
    Ти ще си първият изследовател на реакцията от нея в/у покритието, предполагам?

Щом не се забелязва при нормални условия, аз не бих скапвал допълнително дисплея.
    Защо не питаш официално LG възможно ли е да се отстрани дефектът без замяната му?
    Така и така вече нямаш гаранция . Поне за дисплея и няма какво да губиш.
    Успех!
    Това с пастата автомобилната беше просто като примерна работа. Само че трябва да е телевизионна паста ако има такъв продукт ще е доста вървежен....
    Иначе запитване към LG е добър вариант. Обаче като знам накъде пращат да питаш за официален техен сервиз особено в Пловдив. Поне информационно за гаранциите какво е станало с тях.
    Някой да се е разправял с OLED 5г. гаранция
    Магазини има нещо не казваш и идват вкъщи и вземат го ремонтират го връщат го. Ако трябва да се доплаща примерно захранване изгоряло ти казват какво ще струва Какво няма да струва.

14.  

15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Остави го така, както е. LG няма да ти сменят фолиото. По вероятно е, да направят компромис и да ти сменят целият видеопанел.

5 години гаранция
    През първите две години се покрива панела, частите и разходите за труд. В периода от 3-та до 5-та година грижата покрива само панела, като трудът се заплаща от клиента.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 15-06-25 в 18:58.
    sammobile одобрява това.

16. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Гаранция при механично повреден панел?
    Нямам актуалния текст на гаранционните условия на LG, но силно се съмнявам.
    Това е очевадно нарушение на изискванията за експлоатация на уреда.
    Късмет ще бъде, както вече написах, да остане частична гаранция на останалите компоненти.
    espace и CubanLinx харесват това.

17. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2024

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Остави го така, както е. LG няма да ти сменят фолиото. По вероятно е, да направят компромис и да ти сменят целият видеопанел.

5 години гаранция
    През първите две години се покрива панела, частите и разходите за труд. В периода от 3-та до 5-та година грижата покрива само панела, като трудът се заплаща от клиента.
    Да то дето се вика дори и да ми кажат, че ще ми сменят панела с нов гаранционно пак бих се замислил.
    Защото тая смяна кой ще я прави как ще се прави какво ще стане накрая. Да не стане като на братя С 2... Ами сменихме от дъното ама светна ама тука едно нещо не мога да го оправим нещо дистанционното трябва да са сингва един път седмицата, че го изгубва.... Де да знаем къде му е проблемът. Такова пък нещо не сме виждали и чували в живота си ама нали светна дисплея...
    Този пост е редактиран от Rangel88; 24-06-25 в 16:03.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Проблем с Дисплей
    От shalata във форум Мобилни устройства
    Отговори: 0
    Последно: 04-03-20, 22:34
  2. Надраскан дисплей Samsung LED LCD TV.
    От icemans във форум Samsung телевизори
    Отговори: 13
    Последно: 26-12-17, 12:22
  3. Плеър с дисплей ?
    От jjf във форум Мултимедийни плейъри
    Последно: 02-06-13, 11:05
  4. Дисплей 15.6
    От todorat във форум Купува
    Последно: 03-11-11, 16:02
  5. Проблем с надраскан кинескоп
    От JIM във форум Телевизори
    Отговори: 7
    Последно: 19-12-05, 14:12

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе