Резултати от 1 до 4 от общо 4
Like Tree2Одобрявам
  • 2 Post By CubanLinx

LG G4 подмяна на панел и има ли алтернативи

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2024

LG G4 подмяна на панел и има ли алтернативи

Здравейте,

Имам LG OLED55G43LS, като миналата година претърпя инцидент и дисплея се счупи. От сервиза ми казаха че дисплея е EAJ65898199 (OLED,Module-AM) и ми обявиха цена от 2500лв (с ддс, без труд), което беше колкото чисто нов телевизор (същия модел) от магазина. Та се отказах тогава и реших да изчакам 1-2 години да паднат цените малко, та евентуално тогава да го правя.

Ся като гледам кво е положението - очевидно цените няма никога да паднат, пък да не говорим че цената на същия модел в магазина е по-евтина от новия дисплей - та се чудя дали няма възможност за някакъв алтернативен и по-бюджетен дисплей - примерно от друга серия или няква тотална китайска утайка.

Другия ми въпрос е - някой знае ли дали и каква обща електроника има с модели +- година, примерно захранването същото ли е като на G5 и има ли други общи неща - питам евентуално ако реша да го продавам на части или да го подаря за части на един приятел дето има G5.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Отговор: LG G4 подмяна на панел и има ли алтернативи

Единствения вариант според мен е да дебнеш за друга счупена бройка, но със здрав дисплей. Прегледай и за бройки от чужбина (ибей примерно). Може да извадиш късмет с някоя бройка от Европа. Цената, която са ти обявили е абсурдна. И после ни говорят за еко и т.н. За тия пари направо нов телевизор.
    Gena_bs и brotzki харесват това.

4. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

За съжаление това е НАЙ неприятния и лош сценарий ! Много съжалявам.
    Единствено което мога да ти препоръчам е да продадеш ТВ_то на части, за да може да избиеш колкото се може повече пари, и да си вземеш нов, 55G53LS например, който е ПО добър и 2300 лв е еМАГ сега. Или вземи 65" C5.

G5 и G4 най вероятно не споделят части, защото са различни " технологии" ако не се лъжа G5 е 4-слоен тендъм панел (май така се казваше но не съм сигурен) докато G4 е MLA WOLED. Най вероятно най важните части като дъното ще е различно и захранването ще е различни.
    Този пост е редактиран от AntrAcsA; Вчера в 12:35.

5. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2024

Е то и аз реших, че по-добре нов телевизор да взема, та понеже това се случи лятото миналата година, изчаках няколко месеца и си взех Philips 55OLED910/12 като излезна - тъй че не съм на зор за телевизор. Просто се чудя кво да го правя LG-то. Искаше ми се да го оправя в някъв момент и да го вкарам в употреба, ама за тия пари и времето което ще мине - то ще са излезнали по-нови модели и малко се обезсмисля ремонта. Шанса да намеря счупен телевизор ама със здрав дисплей, според мен е нищожен, та вероятно ще го пускам за части в някъв момент, ако не измисля няква щуротия.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 13
    Последно: 01-07-19, 23:45
  2. Алтернативи на електроенергията
    От Lupus във форум Електрическо отопление
    Отговори: 131
    Последно: 29-12-18, 12:05
  3. Алтернативи за стационарна телефония
    От Araiz във форум Поддръжка
    Отговори: 20
    Последно: 21-02-12, 16:16
  4. Климатици... (обсъждане на всякакви алтернативи)
    От alexi_dobrev във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 292
    Последно: 30-01-09, 11:08
  5. Алтернативи на Panasonic CS/CU-PE12DKE
    От CP във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 4
    Последно: 04-11-05, 17:32

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе