Студовете и разговорите около отоплението с климатици и недостига на електроенергия поради увеличената консумация и намаленото производство поради спирането на 1-4 блок на АЕЦ Козлодуй ме наведоха на мисълта за тази анкета.
Идеята е по-скоро да накара всеки от нас, живеещите в големите градове в жилищни блокове да се замислим колко силно сме зависими от тока. Ползваме го за всичко - да се отопляваме (даже и когато сме с парно ако той спре и парното спира), за готвене, осветление, забавление. Но може наистина да настъпи момент, в който часове и даже дни да останем без него. Какво правим тогава? Кой на какво разчита като дълбок резерв?
Лично мен още режима през 1985 г ме научи - фенерчета и свещи за всяка стая за осветление и бутилка газ за готвене. Че съм си правил спиртна лампа от консервна кутия за да си сваря едно кафе!

Новини
 Новини Форум
 Форум Актуално
 Актуално сървър
 сървър

Отговор с цитат
  Отговор с цитат 
  но живея в еднофамилна къща и не ми се налага да нося дърва по стълбища и асансьори.
 но живея в еднофамилна къща и не ми се налага да нося дърва по стълбища и асансьори. 

- така че мотива на ел.дружествата е даже повече да потребяваме :P
- така че мотива на ел.дружествата е даже повече да потребяваме :P 
  + готварска печка комбинирана - газ и ток = газов котлон с 2 огнища. У нас се готви предимно на газ, само ако се пече нещо, за което е задължително използване на фурна - се ползва фурната на пготварската печка, която е само на ток.Мислех да слагам и газов бойлер, защото съм ползвал такива, когато бях извън БГ, но прецених, че не си струва инвестицията.
 + готварска печка комбинирана - газ и ток = газов котлон с 2 огнища. У нас се готви предимно на газ, само ако се пече нещо, за което е задължително използване на фурна - се ползва фурната на пготварската печка, която е само на ток.Мислех да слагам и газов бойлер, защото съм ползвал такива, когато бях извън БГ, но прецених, че не си струва инвестицията.

! Мен лично много ме вълнува този въпрос, имайки в предвид сривовете в енергийната система, които станаха в САЩ, Италия и други държави, имайки и в предвид, че това е част от бизнеса ми, и особено в последно време, тъй като в момента строим немалка фамилна кооперация и сега му е времето да се мисли за алтернативи на електричеството. Очаквайки скорошно газифициране на района, засега като идеи съм се спрял на следното:
! Мен лично много ме вълнува този въпрос, имайки в предвид сривовете в енергийната система, които станаха в САЩ, Италия и други държави, имайки и в предвид, че това е част от бизнеса ми, и особено в последно време, тъй като в момента строим немалка фамилна кооперация и сега му е времето да се мисли за алтернативи на електричеството. Очаквайки скорошно газифициране на района, засега като идеи съм се спрял на следното: Първоначално публикувано от ARTU
 Първоначално публикувано от ARTU