Резултати от 1 до 3 от общо 3

VMware + SLES + Ethernet ~ проблем

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2004

VMware + SLES + Ethernet ~ проблем

С риск да се изказвам като лаик (от мрежи не разбирам никак), имам следния проблем : на един компютър инсталирам vmware за да ползвам suse linux enterprise server 9. имам проблем с конфигурацията на мрежата в guest-а.
    условно казано у дома имам статичен ip адрес и нямам грижи с конфигурацията в sles, на работа нет тече през dhcp и не не можах да конфигурирам настройките host-a доколкото основните ми познания позволяват все пак. помогнете, ако можете. благодаря !

2.  

3. Member
    Тук е от
    May 2001

Re: VMware + SLES + Ethernet ~ проблем

Пробвай следното в конзолата на СуСе-то : dhclient eth0 ако си с една мрежова карта.Това би трябвало да накара сусе-то да си вземе адрес но как да го запишеш в конфиг-а е те тука не знам .Би трябвало да има графичен инструмент с който да си оправиш настройките за мрежата.

4. Тук е от
    Oct 2004

Re: VMware + SLES + Ethernet ~ проблем

Аз съм със SuSE от около 2 години и за настройки на нета имам YaST, който е нещо като контрол панела на Windows-a. Дано го имаш във SLES, защото с него не съм работил.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Проблем с vmware и Windows XP SP2 OEM Activation
    От kasovnik във форум Windows
    Отговори: 1
    Последно: 22-01-12, 23:08
  2. VMware Workstation 5.5
    От ru-boy във форум Общ - софтуер
    Отговори: 0
    Последно: 31-05-06, 07:05
  3. Проблем със настройката на VMWare
    От Abadon във форум Linux
    Последно: 28-05-06, 19:25
  4. VMWare vs. Virtual PC
    От dark във форум Общ - софтуер
    Последно: 05-11-05, 17:25
  5. VMWare ESX Server
    От pentagod във форум Общ - софтуер
    Отговори: 2
    Последно: 21-07-04, 10:49

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе