Искам в един от офисите да сложа Линукс, както ОС за работа.
Интересува ме:
1. Има ли Скайп за Линукс
2. Има ли нещо в Линукс с което да взема Remote Desktop на уиндоус в прозорец и от там да си свърша работата
Искам в един от офисите да сложа Линукс, както ОС за работа.
Интересува ме:
1. Има ли Скайп за Линукс
2. Има ли нещо в Линукс с което да взема Remote Desktop на уиндоус в прозорец и от там да си свърша работата
1. Има Скайп за линукс: http://www.skype.com/download/skype/linux/
2. RealVNC, ето един приятен за четене урок как става упражнението: http://yolinux.com/TUTORIALS/VNC.html
мдам.. по точка две, почти всяка дистрибуция идва с vncviewer, който е съвместим с повечто vnc сървъри.
Не разбрах, дали искаш от линукс да влизаш във Windows или обратно.Първоначално публикувано от ru-boy
От линукс във windows: http://www.rdesktop.org/ - чисто, просто и ясно, без да се слага допълнителен софтуер по Windows-а.
За обратната схема: realvnc или да пуснеш X сървър под Windows. Преди няколко месеца направих второто, но за съжаление сървъра, който открих беше платен и демо версията позволяваше само 30 минутни сесии.
Значи с Линук почти не съм се занимавал, но и това ще стане в близко бъдеще.
Идеята ми е: през Линукс да си отворя един от служебните компютри, а той е с уиндоус ОС и да ползвам ххх програмки в отвореното прозорче на линукс-машината, които да се изпълняват на другия комп с уиндоуса.
Ще се оправя, не съм расал в гората ...
Благодаря за информацията, явно всичко което съм си намислил ще стане.
Ще стане. И аз съм го пробвал. И обратния вариант съм пробвал - от windows да си гледам в прозорче десктопа на линукса. С Putty и Cygwin става препращане на Х сесия през ssh.Първоначално публикувано от ru-boy
А би ли споделил как става, ако не те затруднява. 10хПървоначално публикувано от grgeorgiev
трябва ти Х сървер, който да си пуснеш под Прозорците. като например такъв или такъвПървоначално публикувано от Usera
после се връзваш през putty като отметваш "Forward X session" (или неще подобно), или използваш командния ред и нормалната ssh команда с опция -X (тя по подразбиране е включена).
когато стартираш програмка на другия компютър, която иска X server тя автоматично ще се закача към локалния при теб.
dark ме е изпреварил. Точно по този начин го направих. Първо трябва да има стартиран X сървър - аз използвах този на cygwin. След това в панела на Putty трябва да се разреши Х11 forwarding. При мен това беше достатъчно.
Има обаче вероятност да възникнат трудности - така пишеше в ръководството на Putty. Там, доколкото си спомням, бяха описани характерни проблеми и начини за решаването им.
И, за да няма разочаровани, както бях аз, трябва да добавя, че ако нямате бърза връзка между двете машини, може да се поизнервите.
Това е новина за мен. Когато наскоро ми се наложи да правя акробатиката с X под Windows директно търсих решение, различно от cygwin. Явно нещата с този проект са потръгнали, щом е сработила схемата. Последния път (преди наколко години), когато се опитах да пускам нещо с помощта на cygwin доста ругатни избълвах и го обявих за боза, направена да работи под Бозата. Дано следващия път, когато ми се наложи да правя подобно чудо, да се сетя, че и с cygwin може да се пробва....в същност дано не ми се налага да правя подобно нещо...или каквото и да е - искам да съм на морето ;-)