Резултати от 1 до 13 от общо 13

Линукс и Виста

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2006

Линукс и Виста

Вистата както знаета доста спъва дори и добрите системи, което ме навежда на мисълта, че една линукс дистрибуция ще накара лаптопа да полети

Има ли проблеми в съжитествоо на двете ОС на една машина? Дали това няма да накара Вистата да пречи и системата да се шашне генерално...

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jan 2005

Re: Линукс и Виста

при мен мирно си съжителстваха 2 седмици 32-бит виста и 64-бит убунту (на десктоп система обаче)...после махнах убунтуто щото не го ползвах....не си спомням имах ли проблеми с гръба след това, щото преинсталирах виста след махането на убунту (не преинсталирах виста заради махането на убунту обаче!, а по други причини..) [въобще не съм на ти с линукс...]

....а и се съмнявам, че виста спъва, или спъва доста добрите системи...мен не ме спъва, с изкл. на 1-2 дреболии, като изчезващ language bar и невъзможност да си пусна стария скенер...(по-скоро системите май спъват виста...)

4. Member
    Тук е от
    Nov 2003

Ако не си се занимавал с Линукс и лаптопа ти трябва ежедневно за работа, по-добре да не я инсталираш тази операционна система заедно с Виста. Или Линукса или Вистата. На първото трябва да му се свиква и ако имаш Виста, хич няма да ти се занимава да ръчкаш и се обучаваш допълнително с Линукс. Пак лично мнение - за човек, който няма време за излишни експерименти е по-добре Windows. Или само Линукс на един компютър.

5. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

При мен мирно си съжителстват 4 операционни системи (OS X Leopard, Fedora Core 8, Win XP и Vista 64 bit)на 2 твърди диска.

6. Тук е от
    Sep 2004

Вместо да се колебаеш, по-добре си запиши някакво LiveCD (LiveDVD) и се наслаждавай. Това ще ти даде въможност да разбереш какво точно ти трябва. Аз ,преди да си инсталирам линукс за първи път, си ползвах Knoppix няколко месеца.

7. Тук е от
    Nov 2006

Цитат Първоначално публикувано от grgeorgiev
    Вместо да се колебаеш, по-добре си запиши някакво LiveCD (LiveDVD) и се наслаждавай. Това ще ти даде въможност да разбереш какво точно ти трябва. Аз ,преди да си инсталирам линукс за първи път, си ползвах Knoppix няколко месеца.
    И аз си мислех за такава проба!

Към коя Live дистрибуция да се насоча?

8.  

9. Тук е от
    Apr 2004

Линукса няма проблеми с Виста. Аз лично си инсталирах 3 ОС: ХР, Виста и CentOS. Инсталирах ги в същата последователност, и куриоза беше че след инсталацията на Виста тя ми прецака ХР-то. ХР то се проскубва и не тръгва-син екран/добре познат М$ похват от 95 до наши дни/ още в началото и никоя от опциите не дава желания резултат. Опитах се да възстановя ХР с преинсталация но след като инсталирах Линукса. След като буутването от СD ми изписва съобщението за тест на хардуера и след това черен екран. Оставял съм го с часове да 'мисли' и никакъв резултат. А системата е с Интел 6750. Предполагам че проблема е заради 500GB диска  и GRUB-a, които в случая много 'грубо' запращат инсталацията в небитието. Не ми се занимава много с това, че май ще сменям диска с 750. Но така или иначе проблеми няма. Друга възможност е VirtualPC или VMwAre. С първия успях да подкарам само UBUNTU, така че по добре с VMware. Не виждам никакъв риск да го направиш. Лично аз предпочитам Windows, по интуитивен и лесен за работа, забавления, инсталации и прочие...

10. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Windows Vista Ultimate заедно с Ubuntu 7.10.
    Никакви проблеми и с едната и с другата OS.

Аз имах проблем, но той се дължеше на моя грешка, а не на операционните системи.

11. Тук е от
    Jun 2007

Как се слагат 2 системи на 1 ком. за линукс знам че трябва да се трие целият хард диск ?

12. Member
    Тук е от
    Nov 2001

Цитат Първоначално публикувано от martin_petkow
    Как се слагат 2 системи на 1 ком. за линукс знам че трябва да се трие целият хард диск ?
    Не очаквах да прочета такъв въпрос ! Ех и ти..., напомняш ми за един виц, който завършва така:
    "Чукча писатель, чукча не читатель!"
    Нищо лично разбира се, просто се шегувам
    Информация за това как се слагат две ОС на едон комп има едва ли не на безброй много места в нета.
    Ето ти няколко линка за начало:
    http://softvisia.com/forums/index.ph...=4309&hl=Linux
    http://hometechlabs.hit.bg/Articles/...Linux%201.html
    http://softvisia.com/forums/index.ph...=4756&hl=Linux
    Линукс може да инсталираш и като приложение стартирано от папка в Windows.
    http://wubi-installer.org/
    Потърси инфо и за WinLinux. Например:
    http://en.wikipedia.org/wiki/WinLinux
    http://www.tprthai.net/winlinx.htm
    Успех!

13. Member
    Тук е от
    Jul 2007

Нали за това са форуми като този - незнаещите да питат, а знаещите да помагат с линкове и отговори

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

е по колко пъти ? Не е ли редно незнаещите, да проверят дали преди тях някой друг не е питал същото?

16. Тук е от
    Jun 2007

Мерси!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Виста или 7!?
    От backinblack във форум Windows
    Отговори: 14
    Последно: 19-05-11, 11:25
  2. За Виста
    От vik-45 във форум Windows
    Отговори: 7
    Последно: 26-03-09, 15:07
  3. Проблем с EVR и Виста?
    От BenSherman във форум Windows
    Отговори: 6
    Последно: 25-02-09, 05:29
  4. Проблем с Виста !
    От Lubaka във форум Windows
    Отговори: 8
    Последно: 22-02-09, 19:33
  5. Проблем с Виста ?
    От Lubaka във форум Windows
    Отговори: 7
    Последно: 16-11-08, 09:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе