Re: PANASONIC TH-42PV70P - първи впечатления!
Искам да изкажа ВТОРИ впечатления ако така мога да ги нарека.Та значи телевизора PANASONIC TH-42PV70P е вече на около 80-90 часа, контраста,яркоста,цветове,рязкост са нагласени на не повече от 25 пронцента всички филтри са изключени, така спазвам срока за "разработка" на екрана от около 200 часа!!! така до тук добре, ама НЕ. снощи пуснах телевизора на черен екран и при загасено осветление в стаята и УЖАС от ляво на екрана стои нова телевизия върху нея стои канал1, от дясната страна стои евроспорт и някви надписи!!!! е кво правиме ?!?!?!?!? как да си "washn-a" картината?!?!?!?!? кво да правя дайте съвети!!!! до сега никой нищо не е споменавал за отпечатване на тоя телевизор, имайте в предвид, че НИКОГА не съм го задържал повече от 30-40 мин. на един канал, а пък той взе, че изгоря като некой НЕО, хе дори не знам дали НЕО-то би изгоряло толкова бързо.........Имам нужда спешно от ХЕЛП, съвети и кой с квото може да помогне
Спокойно, без паника, моля!
Запиши си някакви снимки на един диск. Най-добра работа вършат зимни пейзажи и ги пусни на едно слайдшоу за 20-30 мин и ще ти изчезне отпечатването. Това не е прогаряне, което е завинаги. Затова се казва, че има период в който е по-податлив на отпечатване. Въпреки че за 20-30 мин на канал ми се струва странно да се отпечати.
На мен веднъж така ми се изправиха косите като видях Windows логото отпечатано на черния екран. Бях оставил да се зарежда компа и беше забил тоно преди да се зареди Windowsa и след 20-30 мин като му дадох резет го видях на черния екран. След като си изгледах филма вече беше изчезнало.
Всъщност ако трябва да бъда откровен не мога да разбера каква е разликата м/у "retention" и "burn-in" едното е временно, а другото за постоянно ?!? ами ако оставя тв.-то без сигнал на звездички за половин час дали ще се оправи или трябва да пусна снимки да вървят? lazarus18 - ти компа върза ли го вече от него не остават ли пак такива работи, щото мене ме е страх още да го пробвам и не знам дали през hdmi ili pc
"retention" и "burn-in" едното е временно, а другото за постоянно - ДА!
Пуснах го като имах над 100 часа работа. Но аз не го ползвам за работа, а само да пусна някой филм. Така че едва ли стои повече от 1-2 минути. Засега го връзвам през VGA, че нямам друг изход на ноутбука. Иначе съм пробвал с друг компютър през DVI-HDMI да му подам 720р сигнал и май е по-добре, но не чак толкова осезаемо.
Искам да питам дали пречи ако този тв се транспортира "с главата надолу", така да се каже?
Ето какво пише в ръководството:
Цитат:
Транспортирайте само във вертикално положение.Транспортирането на телевизора с дисплея
с лице нагоре или надолу може да причини повреда във вътрешните връзки.
demiro така е прав си, то и на самия кашон пише даже има и картинка, но въпреки всичко е невъзможно, аз моя го носих със комби легнал и пак едва се събра те такава опаковка са му направили, че все едно е 100 инча не 42 :))
Искам да кажа както си е нормално, но с подставката нагоре.
Аз моя го карах 150 км. легнал и ...чудо - работи си нормално.
:)
най-накрая си взех 42пв70 и подобре че нямаше 37 та сега когато го гледам от 2,80-3,00 си ми е много добре, кабела бива (евроком и засега няма да мисля за цифра), може и да нямам високи критерии
да питам на евроспорт2 защо винаги засича широк сигнал и променя аспекта, иначе съм го сложил на just ама ме дразни че като сменям каналите и аспекта на някои канали леко се коригира (не че е голяма болка)
при включване на кабели трябва ли да спра тв или даже да го изключа че ме е страх да не изгори някой вход
влязох трудно (много трудно захапва това дистанционно дали не са батериите макра че е нов) в сервизното меню (то има 2 такива, едното с -v 3x0, а другото с -v и 3х+i), тв работил 1,45 часа, има ли голям смисъл да бърникам по него, не ми се струва така
звука ме задоволява, по-добър от стария ми филипс 9020 (продадох го), но пък диапазона за промяна на отделните канали ми се вижда малък, наприме диема2 е много по-тих и дори на макс не се чува добре та трябва да вдигам цялото ниво (за това пък като минат на реклами и издуват звука, гадно)
черното ми се вижда доста черно, стаята е винаги с пуснати щори, а и всичко е относотиелно
трептене не виждам и на стоп кадър, компютър ще включвам за филми само (имам си 22" монитор на бюро)
абе като начало съм доволен и като размер също
гледам тенис по евроспорт със занижени настройки засега и ме кефи, големия екран е направо друго нещо, нищо общо с 29" туба, и геометрията е точна
не видях тук някъде настройките до 200 часа и след това, има ги по чужди сайтове ама ако някой може да ги сложи тук
Ами rudy вземи ти ако можеш да ги напишеш настройките или кажи къде си ги гледал да видиме и ние
ами аз ги гледах някъде в avforums.com
да питам следното
свързвам пц с дви-хдми, хваща го на 1080п, като се опитам да гледам планетните филми с VLC леко засича а пък с SMPLayer не ми показва нищо на тв, на пц показва
някой да знае хд плеър ама хубав със субтитри (ок просто си свалих декодера)
как е подобре да се гледа - на 720п или 1080п
Според мен като за този тв е достатъчно 720п
:) Здравейте на всички ..
Искам да кажа че и аз съм собственик от вчера на PANASONIC TH-42PV70P :) .Веднага щом го инсталирах на предварително сложената стойка за стена го свързах с PC посредством DVI-HDMI 10м върви на 60 Hertz на 75 не тръгва , видео картата ми е ASUS EN 8600 SILENT 512 и съм с windows vista всички филми се виждат нормално ползвам Media Player 11 for vista .С BS PLAYER pro не се показва образ на телевизора - забравяме за PANSCAN опцията :) иначе филмите които са си с po подобаваща резолюция си излизат в full screen процесора ми е amd athlon am2 5000+ и 720p както и 1080i си вървят нормално .
Телевизията ми е кабелна ЕК с доста кофти качество някой програми като БТВ , НОВА ТВ, PRO7 , излизат доста добре даже бих казал без забележка :) някой са нещо страшно ....но това е положението . Сравнението ми с други телевизори /LCD SAMSUNG 32'' / на същата телевизия ме карат само да се радвам че си купих този телевизор .Това за 200-те часа разработванто го спазвам - в техно маркета малко ми се присмяха като им го споменах :) но живи и здрави .
И така това съм пробвал за сега съм доволен съм от покупката....
Няма конкретни настройки за гледане до 200 часа и след това.
Хубаво е преди това да не надвишавате 40-50% контраст и яркост. Да не ползвате режим Динамик.
Да не се оставят статични изображения за дълго време. Да не се гледа с черни /сиви/ ленти отгоре/отдолу или отстрани.
Някъде четох, че едобре тези часове да се натрупат максимално бързо. Аз го оставях по цели нощи да върти снимки от двд-то и ги натрупах доста бързо.
rudy, най-добрия плеър, според мен, е MediaPlayerClassic. За да ти вървят добре HD филмите е хубаво да имаш инсталирано AVC Core и изрично да си настроил той да ти декодира H264 видеото. Или пък ако имаш съответната карта, да ползваш хардуерно декодиране на HD.
Иначе няма нужда да подаваш 1080р към телевизора. Той ги приема, но според мен се тормози. Аз съм пробвал да му подавам 1080р, но само от PS3 i Xbox 360 и се получаваха артефакти, макар и много рядко.