-
Re:Panasonic LCD-PDP / Faq, обсъждане, мнения
Здравейте.
Искам да споделя за развитието на моя проблем с несъвместимост между цифров кабелен приемник Topfield TF7700HCCF и телевизор Panasonic TH-50PY70P. Принудих се да повикам техниците от кабелния оператор, който ми доставя HD пакета. Както и очаквах, не можаха да кажат или направят нищо повече. Единствено бяха любезни да донесат и изпробват друг приемник от същата марка, но за съжаление резултатът отново е нулев. Остават ми само две опции - или да се откажа от услугата, което обаче не ми се иска, или да опитам с друга марка и модел приемник. Тук обаче съм некомпетентен и моля за съвет.
1. Има ли проблем просто да сложа картата на оператора в различен приемник?
2. Има ли начин да тествам съвместимостта на съответния приемник и телевизора, защото по обясними причини не искам да го купя и после да установя, че не става.
Благодаря предварително!
-
Трудно ще намериш друг приемник. отърси по фирмите за сателитна техника. Там съм мяркал разни модели. Иначе няма да имаш проблем с картата ако приемника е предвиден да поддържа карти Conax.
-
Хора-а-а,
вчера си купих плазмен V20 (42"). До сега бях на едно 32" LCD Sony EX500 (Булсат, с техния кекав ресивер). Честно казано, доста съм разочарован от плазмата. Цветовете определно са по-приятни, обаче като цяло картината е доста по-мътна и размазана (особено - размазана) от Сони-то при един и същ източник (въпросното смотано обрудване на Булсат). Въпроса ми е, аз ли се заблуждавам и проблема е в 10" инча повече при същото разстояние на гледане (~3м) или нещо не е наред ?!
-
Я дръпни LCD-то по-близо на около 2 метра от теб, а плазмата от 3 и виж отново кое е по-размазано? С какъв кабел е свързан приемника от Булсат и какъв е приемника?
-
Най-вероятно е такъв и най-вероятно е през скарт.
http://prikachi.com/thumbs/122/2206122.jpg
-
joro_abv,
звучиш ми все едно не си купил този модел (V20) и изобщо си нямаш представа от картината му.
-
Вчера си къпих ферари ама не ми харесва как вози много твърдо и шуми:))) joro_abv- честито имаш най хубавия телевизор и му пусни хубава картин та да разбереш за какво ти говоря.Като я погледаш по дълго тази плазма и после като гледаш ЛСД ще се чудиш как си го гледал преди това.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от joro_abv
Хора-а-а,
вчера си купих плазмен V20 (42"). До сега бях на едно 32" LCD Sony EX500 (Булсат, с техния кекав ресивер).
От къде го купи? Днес бях в ТМ на Цариградско и още не го бяха изложили - били го получили снощи.
Екрана има ли в действителност някакъв матов филтър?
-
Цитат:
Първоначално публикувано от joro_abv
Хора-а-а,
вчера си купих плазмен V20 (42"). До сега бях на едно 32" LCD Sony EX500 (Булсат, с техния кекав ресивер). Честно казано, доста съм разочарован от плазмата. Цветовете определно са по-приятни, обаче като цяло картината е доста по-мътна и размазана (особено - размазана) от Сони-то при един и същ източник (въпросното смотано обрудване на Булсат). Въпроса ми е, аз ли се заблуждавам и проблема е в 10" инча повече при същото разстояние на гледане (~3м) или нещо не е наред ?!
Според мен за да ги сравниш трябва малко за изравниш диагоналите, т.е пусни врежим 4/3 плазмата само за проба тогава диагонала е 36 инча.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от robobug
От къде го купи? Днес бях в ТМ на Цариградско и още не го бяха изложили - били го получили снощи.
Екрана има ли в действителност някакъв матов филтър?
Няма матов филтър ,но май има тъмен филтър залепен директно на плазменият панел.
На миналогодишните модели от серията G10 имаше филтър залепен от вътрешнага страна на предпазният гланцов екран -което предизвикваше двойни образи при гледане под ъгъл.
-
joro, наистина имаш най-хубавия телевизор. Пусни го в режим THX за проба, там картината трябва да е най-реална. И да не забравиш - първите 200 часа на намалени настроки.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от deank
Here is a link to a torrent file with x264 Blu-ray DEMO disc, prepared for SDHC/SD/MMC/MS/USB playback.
It can be directly transferred to SDHC card to play in Panasonic Viera TV sets.
Tested to work in Panasonic 50G20E model, PS3, Nero Showtime, Arcsoft TMT.
Download torrent file (40KB) (1.8GB content).
Dean
Ако имате Panasonic G20 - дръпнете торента, който направих, за да се насладите на full-hd качеството... структурата е готова за копиране на SDHC карта за телевизора.
Мерси за торента. Да споделя, че и на Sony, записано на флашка се плейва прекрасно. И трите демо файла са с невероятна детайлност на картината. Насладата наистина е пълна. :)
-
Структурата е направена с моята програма multiAVCHD. Би ли споделил какъв е модела на Sony-то което си ползвал (ТВ или друг плейър) и как ги пусна (директно .МТS файловете или в AVCHD режим)?
-
Цитат:
Първоначално публикувано от deank
Структурата е направена с моята програма multiAVCHD. Би ли споделил какъв е модела на Sony-то което си ползвал (ТВ или друг плейър) и как ги пусна (директно .МТS файловете или в AVCHD режим)?
Моделът е, Sony 40EX500. Записах папката Private на флашка, след което я включих в USB входа на телевизора. От менюто на телевизора, влязох в поддиректориите, или по-точно в папка Stream, където се намират mts файловете и си ги плейнах поотделно. Както знаеш и Panasonic и Sony плейват без проблем AVCHD. :)
P.S. deank, забравих да ти благодаря за полезната ти програма, която върши прекрасна работа, стига човек да има желание и време да се занимава. :Drinks:
-
Довечера ще пробвам на Popcorn Hour дали вървят.
Би трябвало да стават защото ако не се лъжа Rabomil от Eureka ползва твоята програма за неговите BD25 релийзи. Те при мен вървят идеално, но той ги прави на ISO.