-
Re:Panasonic LCD-PDP / Faq, обсъждане, мнения
Здравейте. Супер-много мразя новобранските въпроси по форумите, но ето че въпреки четенето от две седмици, нещата не се подобряват, а се влошават. Първоначално исках LED LCD, после видях новите PDP-та на Panasonic от тази година и цените им и се зарадвах неимоверно. И тъкмо се бях навил, че ще си взимам TX-P46G20E и погледнах в тази тема инфото за V20. И сега ме зачовърка. Стената вкъщи позволява дори 50", но бюджетът не толкова. 46" от естетическа гледна точка като че ли най-добре ще стои. Но!
v20 го няма във 46" версия, а 50"-овия с гаранция ще е над 3000 лв., което малко надминава бюджетите отвсякъде.
И от днес се чудя - 42V20 или 46G20. Разстоянието, от което ще се гледа е максимално 3.5 метра, минимално към 2м. Стаята през деня е доста светла. Какво бихте ме посъветвали? По-големия панел или този с изумителното черно. По-малкият е с 400лв. по-скъп, но пък си върви с wireless USD dongle-а.
Досега сме гледалли вкъще 7 години 29" Самсунг CRT.
-
Аз бих избрал по-големия панел. За това разстояние, 42" ще ти малеят, пък нека си има изумително черно.
-
това изумително е изумително само като го сравняваш с друг телевизор, сложен до този, а без база за сравнение ще му се радваш точно 3 дни
а тези 42" ще си останат само 42" и сега, и след 5 години. за 3.5м всичко под 50" (хайде, компромисно 46") си е абсолютно недостатъчно, хеле пък за HD сигнал
да не забравяме още едно нещо - моето си е мое и е най-хубаво :)
вариант 1 - взимаш малкия с хубавото черно. ще ти харесва защото има прекрасно черно и ще се радваш, че не си направил компромис. "може да е по-малко, ама е по-хубаво"
вариант 2 - взимаш големия, който е голям. ще ти харесва защото е с една педя по-голям и е по-евтин. е да, черното може да е с една идея малко по-малко черно, ама пък кой ти гледа черното по време на филма, който е с 1 педя по-голям. "хубаво, че не се подлъгах да дам 1 бала пари отгоре за по-малкия"
виждаш, че и така, и онака - пак ще си доволен :)
-
Днес ще ми докарат PANASONIC TX-P42V20E, та въпроса ми е с какво устроиство и от къде да го взема за да хващам Wi-Fi на телевизора, защото не ми се пускат кабели.
Благодаря
-
Зависи колко време ще гледаш от максималното и колко от минималното разстояние. За 2 метра 46 инча си е доста, иначе от 3,5 метра черното няма да го усетиш. Така или иначе и двата избора са добри, няма лош :)
-
Айде TonyB и дано късмета е с теб!
Скоро ще очакваме твоя подробен коментар за най-очаквания модел тази година.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от TonyB
Днес ще ми докарат PANASONIC TX-P42V20E, та въпроса ми е с какво устроиство и от къде да го взема за да хващам Wi-Fi на телевизора, защото не ми се пускат кабели.
Благодаря
маи това трябва да е устройството http://www2.panasonic.com/consumer-e...702#tabsection
-
Много благодаря за отговорите. Отидох до ТМ на Цариградско, за да ги сравня и сега съжалявам. Това черно на V20 e като нощта. Ако това чудо го имаше в 46 инчов вариант изобщо нямаше да се чудя. И като се има предвид, че разликата се усеща при сравнително силното осветление в магазина, какво ли ще е на тъмно?
Специално ги превключиха и двата на един сигнал и на THX режим и погледнах дали фабричните настройки на яркост и контраст са еднакви - бяха. В плътността на черното едва ли толкова влияе цветния баланс, така че там дори да има разлика, едва ли ще е от значение.
А иначе най-често ще се гледа от около 3 - 3,5 м. В тъмна стая, не знам дали няма да забележа разликата в черното.
Тотално се обърках :(
сега направо се чудя дали да не събирам пари и да чакам 50V20, въпреки че никой не знае кога ще се появи и колко ще струва.
Възможно ли е толкова да мога да му повлияя с калибрирането (имам Eye One Display 2, както и HCFR), че разликата да не е толкова осезаема или просто който види V20 и край...
Иначе, TonyB, защо ли ми се струва, че в V20 wireless dongle-a си е включен в цената?
-
Цитат:
Първоначално публикувано от boboev
Иначе, TonyB, защо ли ми се струва, че в V20 wireless dongle-a си е включен в цената?
Ами не казаха ми че само Toshiba го има в комплекта с телевизора, може нещо тия от ТМ да не знаят, по-късно ще разбера.
-
Цитат:
.........
сега направо се чудя дали да не събирам пари и да чакам 50V20, въпреки че никой не знае кога ще се появи и колко ще струва....
Ами в немския сайт на Panasonic 42V20 е 1599/тук 2799 лв/ евро,а 50V20-1999 евро,докато 50VT20 е 2599 евро,а тук 4999 лв,така че смятай.....
-
Един вид цената на V50 е по средата, но по-близо до тази на 3D братчето. Лошо ако го пуснат тук над 3500.
-
Цитат:
Много благодаря за отговорите. Отидох до ТМ на Цариградско, за да ги сравня и сега съжалявам. Това черно на V20 e като нощта. Ако това чудо го имаше в 46 инчов вариант изобщо нямаше да се чудя. И като се има предвид, че разликата се усеща при сравнително силното осветление в магазина, какво ли ще е на тъмно?
То на светло е по-силно изразено. На тъмно не толкова. Филтъра, който е на V20 е по-добър и затова е така.
-
Явно колкото и да съм чел, от плазмени екрани нищо не разбирам. Т.е. да разбирам, че черното по-сивее на светло заради влизащата светлина отпред през екрана?
-
Да, и в това отношение V20 е по-добър заради различното покритие.
-
От това което се появява като информация за модела V20 (42' - 50') се очертава като първия най-добър телевизор от дълго време.
Интересно ще е да се тества и коментира от нашите спецове.