-
Re:Panasonic LCD-PDP / Faq, обсъждане, мнения
Един въпрос. Сигурно е обсъждан някъде, потърсих, но не намерих. Става въпрос за P37C10. Един и същ канал, Евроспорт, при SD няма замазване а при HD има. Става въпрос, примерно, на стадион камерата минава бързо през публиката - картината замазва. Ако кадъра е близък и движенията са бързи не се вижда това замазване. При тенис или футбол топката се вижда перфектно!
Подобно съм забелязал на едно от HD клипчетата на Панасоник, с едно кученце там. Та има едни сгради и като минава бързо камерата замазва! Евроспорт HD го пускам чрез стрийм от интернет!
Говорят сега, за падане на резолюцията при динамични сцени. Това добре, но този ТВ е 1024х720, и динамичната резолюзия е 720 линии. Също и HD канала предполагам!
При SD сигнал никъде не съм забелязал да се държи така. Съмнява ме нещо подавания сигнал!
-
Това е нормално за 50Hz-ови телевизори. При твоя P37C10 motion resolution е от порядъка на 600 реда. Ако телевизора ти беше 600Hz всичко щеше да е наред.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от XS
......
Ето и въпросите, на които търся отговор:
1. От къде мога да за закупя WiFi донгъл(DY-WL10E-K) и на какви пари?
2. Все още съм на неква нелегална кабералка, но мисля да преминавам към БСК и се чудя, как мога да използвам вградените тунери(DVB-C и DVB-T), така че да избегна употребата на външен приемник и дистанционно?
3. Необходим ли ми е CI-модул и какъв да е той ако трябва….има най-различни.
.......
... За
1) ще кажа лично мнение - нема сми. За мен (поне за сега), освен ако не съм пропуснал някоя екстра това са грешни пари :). Аз Имам същия ТВ (и аз от няма и седмица и не мога още да му се нарадвам). Вързах го с кабел към НЕТ-а и освен, че е много удобно за ъпдейт на Софта не виждам голям смисъл. От Viera Cast имаш един Youtube и да проверяваш времето - останалите ми се видяха глупави. Доста по идейно, ми се вижда, направо да си направиш ТВ-то праймъри на компютъра и да си джиткаш :D.
2) Обеснявам с думи прости - специалистите ще кажат дали съм прав :). До колкото знам БулсатКом (което надявам се е БСК) кодират по-различно сигнала си и само с техните устройства могат да се гледа. Поне това разбрах от разговора с един познат който работи в Булсат. Все пак не ми се доверявай на 101% ако не потвърдят другите по-добре си попитай ;). А ето ти и един Цитат :
"Просто е хубаво като се купува CAM модул да поддържа не само Conax картите (каквито са на Кейбълтел, а и другите стандарти).По-този начин ще могат да се гледат и програми от други провайдери (при условие че има вграден DVB-S2 тунер -Булсатком, ITV ...)." - което пак ще рече , че едва ли ще може да гледаш БСК с този ТВ с вградения тунер :).
А иначе по-подробно прочети тук !!
Късмет :Drinks:
-
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Това е нормално за 50Hz-ови телевизори. При твоя P37C10 motion resolution е от порядъка на 600 реда. Ако телевизора ти беше 600Hz всичко щеше да е наред.
Добре от менюто е зададено 100Hz. А motion resolution е 720 реда, което е равно на нативната, а и сигнала е HD.
Имам ТВ-то от 7 месеца и съм изгледал доста филми. Всичко предава прекрасно. Няма замазване при бързи движения. Просто много рядко и на определен сигнал (описал съм по-горе) забелязвам леко замазване. Това ме навежда на мисълта, че е от сигнала. Явно има някакви стандарти. Някой беше писал за клипче на Филипс, което на всички други ТВ маже, а на филипса НЕ. Тогава му отговориха, че клипчето е така направено. Та от тук мисля, че нещо подавания сигнал не е наред. Дали заснемането..... Тоест при камерите имали проблеми с бързото въртена на самата такава. Тоест при заснемане, кото върдаш барзо така да е записано и после да маже!?!?
Добавено:
Сега говоря за настройките от драйвера на видеото. Като подам 60Hz, в настройките на ТВ, липсва менюто, от което се сменя 50-100Hz. Когато подам 50Hz, в менюто на ТВ, ми дава възможност за смяна 50-100Hz. Съответно задавам 100Hz. Какво всъщност става и кое е по-добре. Подадени 60 без опция на Тв или подадени 50 + зададени 100 на Тв!?!?!?!?
-
XS, по точки :
2. Ако телевизорът ти няма DVB-S тунер не можеш да гледаш сателитни оператори без техният сет топ бокс. Ако има такъв тунер трябва да намериш Ирдето карта на БСК ,която трудно вече се намира с другите не става.Булсатком нямат някакво добро качество.
3.Ако имаш възможност ползвай кабелен цифров оператор , примерно Близуу и тогава ще можеш да ползваш вградения DVB-C тунер в твоя телевизор чрез CAMодул и карта от оператора. Внимание има кабелни оператори на които цифровата им е направо отвратителна !!!
-
Цитат:
Първоначално публикувано от zlobarov
Пусни заводските настройки и ако после пак не ги "хване" (не знам какво имаш в предвид под хващане.. 1. виждаш ги като имена на канали НО ти пише кодиран канал..... 2. въобще не ги виждаш като имена на канали в списъка.)
hristoslav2
Личното ми мнение е че картината на X10 е по добра от тази на S10 и U10 за това и него си взех...
Оня ден имах лична драма :)) за малко да си взема 50VT20 но все пак разума надделя.... за съжаление :)
пробвах със заводските настройки и страна Финландия. Иначе въобще не виждам имена на канали.
-
здр искам да попитам как мога да видя на колко часа ми е телевизора ?
-
Цитат:
Първоначално публикувано от kemo
здр искам да попитам как мога да видя на колко часа ми е телевизора ?
http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg366061
-
Цитат:
Първоначално публикувано от peterstamov
Добре от менюто е зададено 100Hz. А motion resolution е 720 реда, което е равно на нативната, а и сигнала е HD.
Имам ТВ-то от 7 месеца и съм изгледал доста филми. Всичко предава прекрасно. Няма замазване при бързи движения. Просто много рядко и на определен сигнал (описал съм по-горе) забелязвам леко замазване. Това ме навежда на мисълта, че е от сигнала. Явно има някакви стандарти. Някой беше писал за клипче на Филипс, което на всички други ТВ маже, а на филипса НЕ. Тогава му отговориха, че клипчето е така направено. Та от тук мисля, че нещо подавания сигнал не е наред. Дали заснемането..... Тоест при камерите имали проблеми с бързото въртена на самата такава. Тоест при заснемане, кото върдаш барзо така да е записано и после да маже!?!?
Добавено:
Сега говоря за настройките от драйвера на видеото. Като подам 60Hz, в настройките на ТВ, липсва менюто, от което се сменя 50-100Hz. Когато подам 50Hz, в менюто на ТВ, ми дава възможност за смяна 50-100Hz. Съответно задавам 100Hz. Какво всъщност става и кое е по-добре. Подадени 60 без опция на Тв или подадени 50 + зададени 100 на Тв!?!?!?!?
Ти говориш за Motion blur (загуба на детайлност при бързо движение)
http://en.wikipedia.org/wiki/Motion_blur
http://www.google.bg/images?hl=bg&q=...ed=0CDwQsAQwAw
"замазване" на картината при движение - загуба на детайли поради невъзможността на телевизора да покаже всички линии при бързо движение (например от 1080 линии се показват само 600 или 800) и това се нарича "motion blur",
Дори и с включена функция 100Hz телевизора ти не постига motion resolution равна на нативната на дисплея- 720 реда.Трябват 600Hz като в V20.
Това за клипчето на Филипс в магазина- клипа не е правен специално за марката. Цитираш описанието на премеждията на German в магазина..
Та клипчето е за демонстрация на функцията HD Natural Motion/Perfect Natural Motion. Всяка марка телевизор има такава функция /за генериране на допълнителни междинни кадри/ само че е с различно наименование. В магазина са изиграли един прост трик - на всички бройки телевизори тази функция е била изключена с изключение на онзи Philips 40PFL7605 ,който е направил веднага впечатление на колегата German с плавната си картина.
Дали при камерите има проблем -това не мога да кажа.Не съм специалист по тях.
-
От линка в Уикито, колкото разбрах е свързано със заснемането. Тоест вероятно зависи доста от камерата с която е снимано!
Пишат дори при спорт, примерно състезание с мотори, го правят умишлено да предаде скорост на кадъра.
-
Относно това замазване според мен е от предаването, при мен го има на тв 42U10E, който се води 400hz, например тази сутрин на волейболният мач сутринта между Корея и България имаше страшно замазване чак образите ставаха двойни при движение, но освен на пламата същото беше и CRT21 инча, така че според мен роля в това имат и битрейта и още нещо което не знам, доста филми съм конвертирал от един формат в друг и при нисък битрейт има такова замазване при движение, между другото само от битрейта се качва размера на даден файл,на евроспорт HD също виждам замазване но аз го приемам от кабелната и не знам с какво го приемат и как го предават към мен,и ми се струва че при аналоговото приемане този проблем го няма стига сигнала да не тръгва пак от цифров на който го има замазването.
-
Относно футбола -специално на монитора ми LG W24"53SQ и при SD i HD сигнал от
сат.платка от писито се наблюдава в различна степен при различните оператори такова замазване, но интересното в случая е ----06 April 2010-FC Barcelona v.Arsenal FC-720p HDTV
свален от замунда TS File-2.39Gb,няма и помен от такива артефакти,без каквито и да било
забележки,просто перфектно.
p.s.имам предвид ,монитора е на 60Hz
-
Пуснах го да се свали! Ще пиша после.
Добавено:
Това верно е от подавания сигнал. Паралелно и от заснемането.
Мача го имаше на торент и с по-лошо качество - сравнявах и с него.
Първия беше с 5800 Kbps и 60 fps
Вторея 2000 Kbps и 25fps
И така при бързи сцени, когато камерата е върху публиката, при по-малкия файл не се вижда нищо, а при по-големия на всички хора им се виждат главите отчетливо.
-
това е като рекламата на SHARP ;"вижте тези багри,,,,а да ...вие сте с RGB,извинете"......
-
Цитат:
Първоначално публикувано от maxim7
това е като рекламата на SHARP ;"вижте тези багри,,,,а да ...вие сте с RGB,извинете"......
хаха странното е ,че ги виждам и с панасоника :)Няма по тъпа реклама.