Честито и на теб.Ти с кабелна ли телевизия гледаш плазмата ?Цитат:
Първоначално публикувано от pdydy
Преглед за печат
Честито и на теб.Ти с кабелна ли телевизия гледаш плазмата ?Цитат:
Здравейте отново!
След великата одисея с покупката на плазмата(P40S20E), както и очаквах, започнаха да ме терзаят "допълнителните устройства". В момента си върви 200 часовата разработка(основно на Nаt Geo и Nat Geo Wild, че там само с едно зумване изчезват логотата), обаче тъй като пакета на Близу, към който се абонирах, не включва HD канали, (аз тайно се надявах, че ще има поне 1-2 свободни такива, но не би), а само SD(които все пак се виждат добре), започна да ме гложди като как аджеба ще се гледа HD, пък било то и видеоклип. Обаче не знам откъде да започна и как да подходя. Изчетох темите в общата генерация до 10 стр. назад, но на нищо подходящо не попаднах.
Значи имам едно ДВД NEO S-80, което ми подариха почти едновременно с телевизора. То обаче, естествено няма HDMI изход, а най-доброто с което разполага, е компонентен такъв(освен скарта, S-видеото, композитния и коаксиалния). В комплекта му има само един кабел с три чинча(ако това значи кръглите черупчести куплунги) от цветовете на които обаче заключавам, че си е за аудио(L и R) изхода(RCA) и един жълт за видеоизхода(също RCA). Това определено не е компонентен кабел. Ходих до двама търговци в града, но единия ми предложи подобен за 2 лв., като каза че ставал и за RCA и за компонентен, били еднакви, 75 омови. Не му повярвах, като знам тук за какви цени на фирмени кабели е ставало дума. Другият пък имаше такъв(поне цветовете отговаряха - зелен, син и червен), но на другия край беше с VGA куплунг. Та въпросът ми е: какъв(на коя фирма) компонентен кабел да търся за да съм сигурен, че няма да изгубя в качество и въобще ще ме спаси ли такъв кабел, ако искам да видя разлика от HD-клип спрямо SD-сигнала на Близу?
Втори вариант. Понеже тв-то има слот за SD карта, да потърся такава и да купя. Но възникват нови въпроси. Първо, проверих на много места в града(Шумен), има само микро, евентуално с адаптер и освен това са до 4 ГБ, а ми се струва, че това е малко, ако ще трябва в бъдеще да гледам качествен HD филм от картата(то въобще дали и ще стане плейване директно от тв-то, не е ясно). Не съм ходил до ТМ и ТП още, там може би ще открия нещо. Дайте съвет колко голяма да бъде? И второ, добре , ще купя SD-карта, ама как ще слагам филмите на нея? Задължително през четец на лаптоп ли, например?
Опс, сега май се сещам, че SD-входа май беше само за гледане на картинки(jpg). :081:
Третия вариант е да ползвам за пробата лаптопа на щерката, чийто изход е DVI. Видях, че има такива преходници към HDMI, но струва ли си човек да купува кабел и преходник само заради една проба? Дъщерята е в къщи инцидентно, щото е във ваканция, наесенес пак ще се запилее към София за да си продължи студенството. Какво да правя? :god
За гледане на HD това NEO го забрави,трябва ти външен HD плеър.
Евтин вариант SD карта + компютър и конвертираш всеки филм с AVCHD да се чете от телевизора.
Малко по-скъп, но много по-удачен - външен HD Плеър.
Най добрият вариант е да си вземеш видеокарта с HDMI изход, и кабел HDMI, оттам нататък ще си гледаш каквото поискаш и е най евтин вариант.Няма да имаш никави ограничения за файлове като размер формат и т.н., и се губи най малко време да си пуснеш филм.
German,
За да гледаш HD така или иначе ще ти трябва комп , за да сваляш и после прехвърляш на карта или плаър.А имаш ли комп друго освен кабел не ти трябва.Ако нямаш и искаш да пробваш с този на дъщеря си виж дали нама VGA изход и респективно такъв вход на ТВ то.През него би трябвало да поддържа мин 1080i-дълго време бях по този начин и наскори преминах към HDMI - голяма разлика няма.Кабела струва 2,3 лева.
За гледане на HD това NEO го забрави,трябва ти външен HD плеър.
Това е ясно, както е и ясно, че след такава "тлъста " покупка като тв-то и при наличие на ново ДВД(независимо, че няма каквото трябва, това никой не ме пита), "тартора" в къщи няма да даде и дума да се издума за друго ново ДВД, още повече, че добро такова с HDMI хич няма да е евтино.
Евтин вариант SD карта + компютър и конвертираш всеки филм с AVCHD да се чете от телевизора.
Значи в спецификациите на тв-то дават съвместими карти следните: SDXC(еxFAT) до 64 GB, SDHC(FAT 16 или 32) до 32 GB, SD до 2 GB, miniSD(изисква адаптер) също до 2 GB. Като ги гледам, май най-оптимална откъм обем(за един HD-филм с продължителност 1.5 часа ми се струва, че 2 GB май съвсем няма да са достатъчни) и цена ще е SDHC. Тая SDXC с това непознато за мен exFAT ме плаши. Нямам никаква представа колко може да струва една такава карта SDHC(32 или да речем поне 16 GB). Дайте някакво линкче с оферти или инфо.
Най добрият вариант е да си вземеш видеокарта с HDMI изход, и кабел HDMI, оттам нататък ще си гледаш каквото поискаш и е най евтин вариант.Няма да имаш никави ограничения за файлове като размер формат и т.н., и се губи най малко време да си пуснеш филм.
Добре, аз в първия пост не споменх щот ме беше срам, но имам стационарно PC. Естествено, старо. Процесор Sempron 2200+(1.5 GHz), дъно K7VT6, RAM 640 МВ и накрая, твърде слаба видеоплатка - NVIDIA GeForce2 MX/MX 400 от 64 МВ. Която, естествено, няма HDMI изход. Колко струва една нова платка с HDMI и каква трябва да е по характеристики за да свърши работа? И въобще ще свърши ли работа при останалата налична конфигурация? Слотовете по дъното са PCI и AGP. И колко ще струва един кабел HDMI-HDMI нементе? Подхвърлете ми и тук нещо като инфо да се запозная.
За да гледаш HD така или иначе ще ти трябва комп , за да сваляш и после прехвърляш на карта или плаър.А имаш ли комп друго освен кабел не ти трябва.Ако нямаш и искаш да пробваш с този на дъщеря си виж дали нама VGA изход и респективно такъв вход на ТВ то.През него би трябвало да поддържа мин 1080i-дълго време бях по този начин и наскори преминах към HDMI - голяма разлика няма.Кабела струва 2,3 лева.
Лаптопа на дъщеря ми освен DVI има и VGA изход, но тв-то няма. То разполага с три HDMI(за къв ли чеп са ми в случая), два SCART, единият от които комбиниран освен с RGB и video, също и с S-video; компонентен вход и обикнивени аудио(RCA) входове. Мога ли да ползвам VGA-изхода на NVIDIA-та тогава? Има ли такъв кабел - VGA-HDMI? Или да ползвам този, който ми показаха в един от магазините - VGA-Component?
Пробвай VGA-Component с уговорка да го върнеш.По компонент мисля пак поддържа 1080i, но няма гаранция ,че ще светне.
Явно са спрели да слагат VGA портове,тъй като новите компютри имат ХДМИ.
А иначе ако видиш ХД на плазмата те уверявам , че многократно ще въртиш безмислени рекламни клипчета със зяпнала уста,просто ей така - да гледаш цветове, контраст,детайли.
Няма проблем да си гледаш филми от компа в първите 200 часа - просто даваш да запълни екрана и готово-няма лога , няма черн ленти!
Всъщност, преди да пробваш каквото и да е ,изтегли от замунда клипчета 720п и виж как ще се справя машината ти.1080 сигурно изобщо няма да тръгне.
Ако се окаже ,че машината е слаба, мисли за ХД медиа плеър или пращай щерката в софия с настолния ;).
German,видеокартата струва около 150 лв и с нея трябва да работи на всички филми вкл. и на 1080р,моите параметри са атлон 3000+, видеокарта HD4670, ram 1GB, като цяло при гледане на HD филм 1920x1080 паметта се товари на около 500mb, процесора на 25-30 процента,защото се включва хардуерно ускорение ако плеъра е медия пплеър класик и се товари видеокартата , ако си вземеш SD карта цените са около 35-40 лв за 8Gb (реално е 7,5), а един филм е поне 4,37 gb 720p, и 7,9 gb за 1080 p, това са минималните които се срещат из нета от там нагоре има и до 45gb филми, SD картата си работи така както я купуваш от магазина , обаче това с SD картите е временно ще ти омръзне да конвертираш, после да копираш понякога трае цял ден това, не ми се мисли ако конвертираш голям филм колко време ще ти отнеме с твоя комп поне 2 дена. За HDMi кабела ,взел съм един от 15 лв и върши работа,разбира се ти си решаваш какво ще си вземеш, може и HD плеър ама компа е идеален такъв.
Искаш ли да засечеш за колко време ще пуснеш компютъра, нужния плеър, нагласиш резолюции, честоти и ще почнеш да гледаш. Аз само натискам Play. Не дай си боже да се наложи нещо да паузираш, превъртиш, синхронизираш субтитри и се почва едно клечане пред компютъра или разкарване до другата стая. Пък ако някой друг иска да ползва компютъра още по-зле.Цитат:
Първоначално публикувано от ivan1
German, Има си компютър, който явно ти върши работа досега. Защо да инвестираш нови 500-600 лв. за нов, за кабели, да се бориш тепърва с настройки и кодеци, като може да си вземеш нещо готово, проектирано да работи като плеър.
Моето мнение е да не си губиш времето с карти и кабели.Тоя вариант с VGA-Component съм 95% сигурен че няма да тръгне.Пробвано е и то с 2 различни кабела.Другото което е струва ми се слаб компютъра ти за тея фаилове.А ако тръгнеш да сменяш видеото ще се окаже че и други работи са за смяна,захранване я дъно,така ще отидеш направо на схемата нов компютър.Най разумния вариант според мен е един плеър от сорта на WD или нещо подобно и си ти с дистанционото в ръка :)
Благодаря на всички ви за отзивчивостта, явно наистина ще трябва да действам като А.Македонски пред Рубикон или Гордиевия възел. Или - или! Давайте тогава предложения за плеър, ..... по-нататък е офтопик за тук, затова го местя в темата за избор на плеъри.
Има отделна тема за избор на плеър. Разгледай я, питай и там и ще получиш линкове.
Засега само от лаптопа,но иначе ще съм със сателитна телевизия скоро време.Цитат:
Първоначално публикувано от svile12
Слагай сателита,вижда се страхотно.ХД каналите са супер,има около 10 канала 3Д.Цитат: