-
Re:Panasonic LCD-PDP / Faq, обсъждане, мнения
Цитат:
Първоначално публикувано от dyulgeroff
Не очаквах, че толкова скоро ще се наложи да споделям за проблеми. :(
Връщам се от почивка и ми се съобщава неприятната новина, че закупения преди месец телевизор е с проблем! Видях за какво иде реч. Почти в средата черна ивица 5-6 см вертикално от горе до долу. TX-P42G20E. :( И сега започват главоболията ми. А основния проблем, е че аз наклоних везните към този модел.
Oтивай в магазина да ти го сменят с нов!!Трябва да му сменят панела.
Явно пак се повтарят старите проблеми от последните 3 години и купуването на плазма Panasonic пак е игра на хазарт.Само дано да не се получи както при колегата Lazaruss. Изтече гаранцията и чак тогава се появи този проблем с разлепените дешифратори на панела.
-
Затова от тук нататък само 5 годишна гаранция. То ако не са дешифратори ще е нещо друго.
Около мен на хората здраво им се разваля техниката след 2-3 години. Вярно, че това е времето за което му идва времето за смяна, но поне можеше да го дам на някой да го ползва.
-
Не мисля, че сме достигнали нивото да сменяме техника на 2-3 години!
-
Lazuris ,
Какво става с товя телевизор - опита ли се да го поправиш , на сервиз носи ли го ? Някаква информация за цената на ремонта?
-
Цитат:
Първоначално публикувано от deian
Не мисля, че сме достигнали нивото да сменяме техника на 2-3 години!
аз пък и не мисля, че е необходимо, дори и да може човек
телефони през 3 месеца... защо? защото камерата била 3, а не 2 мегапиксела... 3G? wow, ежедневно го позлваш...
кола през 3 години.... защо? защото новата горяла 4.5/100, а не 6.5/100. ааа, и имала компютър на български, а не на френски...
телевизор през 3 години... защо? защото HD каналите вече не ни удовлетворяват като качество? ;)
хора, недейте изпада в крайности. търговците на ваш гръб се хранят (и дебелеят;)
-
Цитат:
Първоначално публикувано от iwoto
Lazuris ,
Какво става с товя телевизор - опита ли се да го поправиш , на сервиз носи ли го ? Някаква информация за цената на ремонта?
Не съм го носил. Ще взема нов и тогава ще го занеса, че никой не се наема да каже какво ще стане.
Догато чакам вече имам още една черта. Хубавото е, че са по 1 пиксел и реално не се виждат.
Ако човек е ентусиаст е нормално да сменява.
Аналогията с телефоните не е коректна защото там няма нищо ново.
Докато един телевизор отпреди 2-3 години е морлано остарял и видимо отстъпва на новите по много показатели и функционалност. Ако човек държи на тези неща е нормално да го смени.
От тази гледна точка удлжената гаранция е голям плюс защото ако моя все още беше в гаранция щях да го продам без проблеми за 600-700 лв с оставаща гаранция над 2 години. Сега просто ще направя подарък на някоя от бабите.
-
hristoslav2, при покупката на Panasonic вероятността да попаднеш на дефектна бройка е минимална .
P.S. Влез в един сервиз и виж какви марки има там .........Panasonic може и да не намериш ,но от другите " прехвалени" марки има доста !
-
lazarus18, наскоро си купих телевизор не защото искам да съм в крак с времето, а защото близо 25-годишният 28" кинескоп най-накрая си дойде до края на жизнения път
взех си плазма, защото тя най-много се доближава до качеството на кинескопа и не съм ПРИНУДЕН да сменям през 2-3 години, трошейки хиляди левове, с надеждата най-сетне нещо да започне да показва картина, близка до стария ветеран
абсолютно не отнемам правото на всеки за собствен избор, просто споделям моите възгледи
пример: не съм аудиоманиак и не не ми пука във филма дали е ac3 звук или dts, затова не съм си купил маниашки тонколони. обаче искрено се радвам, когато видя радостта на аудиоманиаци от новата им, безумно скъпа (според мен;) покупка. за всеки влак... нали знаеш :)
-
Здравейте, сега последно риск ли е закупуването на плазма на Panasonic или не ?
-
И aз се присъединявам към това питане.Защото съм голям мераклия да купя PDP42G20 или това са изолирани случай в реда на нещата които ги има и при LCD технологията.
-
dyulgeroff- Хвърли бомбата и млъкна.Сподели какво става с P42G20 защото започвам да си мисля други неща.
-
То кое не е риск, беше казано че плазмата е за ценители на който му харесва си купува, аз за моята не съжалявам въобще имаше в първите дни след купуването усещане че е трябвало да взема LCD като видях това прословуто отпечатване, за щастие то е временно ,а след два месеца работа вече не го мислиш и не се появява лесно а картината продължава да се подобрява (все още нямам 1000 часа) по мое мнение ,не знам как и защо просто това виждам, в същото време сравнявам LCD та в тоя ценови диапазон в моя случай 1200 лв и виждам че плазмата дава по добра картина и на SD и на HD сигнал, сравнението правя на дискавъри HD в магазина и вкъщи, така че на който му харесва плазма да си купува , на който му харесва LCD пак да си купува, дефекти винаги ще има на всички марки както и късметлии да си гледат тв-тата по 20 години.
-
Благодаря за отговорите.Аз си оставам фен на плазмата.А хвърлената бомба мязи на партенка.Или просто лош късмет,но пък чак игра на хазарт малко ми идва в повече.
-
lada2107, не се стягай , от всички притежатели на плазми Panasonic във форума ,проблеми имат двама трима ...и съм сигурен ,че те идват от некачествен транспорт и съхранение .....докато повечето LCD са си куци още с излизането от конвейра ! :))
-
Друг е въпроса, колко от потребителите на други производители са склонни да си признаята за проблеми!