-
1 Прикачен файл(ове)
Re:Panasonic LCD-PDP / Faq, обсъждане, мнения
Открих проблема с червенеенето на PAL настройките ми от калибрирането - смотан SCART кабел-менте!
Усъмних се по две причини - първо, няколко човека пробваха настройките и всички до един се оплакаха, че картинката им червенее, и второ, практически разликата в настройките между HD стандарта и PAL/SECAM е само и единствено в зеления цвят. При HD зеленото е по-наситено, но разликата е толкова малка, че нетренирано око едва ли ще я забележи. Затова се чудех, че двете ми настройки толкова се различават, а съвсем умишлено, именно с цел контрол са правени от различен източник на сигнал, през различен вход.
В крайна сметка си купих нормален Скарт (тоя, с който бях вързал DVD-то си спомних, че го купувах от пазара една неделя преди години...и струваше 2-3 лв!) и нещата лъснаха. Освен, че изчезна брумът, картинката от ДВД-то направо светна. Е, както и да е, ето и последните ми, най-добри до момента настройки за HD и SD:
1. HD video - REC.709 настройки:
Версия 3 от 02.08.2010:
Режим на картината "Професионален1"
Контраст: 50
Яркост: -4
Цвят: 29
Рязкост: 7
Еко-режим: Изкл.
P-NR: Изкл.
По-нататък, ето и допълнителните настройки (за да имате достъп до тях, трябва предварително да сте ги активирали от Меню - Настройки - Разширени (isfccc) - Вкл.):
При тези настройки понеже няма цифрово изражение на стойностите, с +1 обозначавам бутването на плъзгача с една степен надясно, а с -1 съответното бутване наляво:
Баланс на бялото:
R-ниво - 0
G-ниво - +1
B-ниво - +1
R-изключване - 0
G-изключване - 0
B-изключване - +4
Режим цветове:
R-нюанс - 0
G-нюанс - +1
B-нюанс - +2
R-насищане - -1
G-насищане - +2
B-насищане - +2
Гама - 2.2
Ето и сбит преразказ на Делтите на сивото и на цветовете. За по-любознателните съм прикачил едно ZIP-че с всички файлове. За графиките, ще трябва да имате инсталиран HCFR Calibration Software.
[img width=800 height=248]http://photo-zona.net/images/user3648/album1452/large/1281339614_dycw1670_REC.709.jpg[/img]
2. SD video - PAL/SECAM настройки:
Версия 3 от 09.08.2010:
Аз си избрах за база режим на картината "Професионален2", тъй като "Професионален1" вече го използвах за HD (REC.709).
Контраст: 53
Яркост: -3
Цвят: 28
Рязкост: 6
Еко-режим: Изкл.
P-NR: Изкл.
По-нататък, ето и допълнителните настройки (за да имате достъп до тях, трябва предварително да сте ги активирали от Меню - Настройки - Разширени (isfccc) - Вкл.):
При тези настройки понеже няма цифрово изражение на стойностите, с +1 обозначавам бутването на плъзгача с една степен надясно, а с -1 съответното бутване наляво:
Баланс на бялото:
R-ниво - +3
G-ниво - 0
B-ниво - -1
R-изключване - 0
G-изключване - 0
B-изключване - +7
Режим цветове:
R-нюанс - +1
G-нюанс - +6
B-нюанс - +3
R-насищане - 0
G-насищане - +13
B-насищане - +8
Гама - 2.2
Ето ги и делтите:
http://photo-zona.net/images/user364...gr6662_PAL.jpg
Моля собствениците на V20 да споделят впечатленията си, освен първото и основно - много е вероятно да не видят разлика между двете настройки. Там трябва да се гледат природни картинки, за да се види.
-
:Drinks:
boboev
Ами, какво мога да кажа за такива хора като теб?
Уникаленнннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннннн!!!
Дай Господ повече като теб! Огромни БЛАГОДАРНОСТИ!
Златен!
Поздрави!!!
P.S. При тези настройки какви са окончателните стойностите на контраст, яркост и черно ако си ги замерил?
-
Със неговия уред не може да измери реалната стойност на черно, която постига този модел.
-
Така е. lazarus18 ме е изпреварил. Моят уред X-rite Eye One Display 2, е много добър, но не и професионален, освен това е просто колориметър, а доколкото знам, за прецизно измерване си е нужен спектрофотометър.
За пример може да погледнеш двете таблици по-горе. При 0 IRE единия път е измерена стойност 0.000, а другия 0.018 cd/m2. Само дето и двете не са верни. За максималната яркост пък, не ми е известна правилната методика на измерване, тъй като при проектори и плазми при калибриране се излъчва сигнал едва на 10% от площта на екрана, докато при CRT и LCD е на цял екран. Изобщо има какво да се учи цял живот.
-
4 Прикачен файл(ове)
Цитат:
Първоначално публикувано от svile12
Слагай сателита,вижда се страхотно.ХД каналите са супер,има около 10 канала 3Д.
Ти с какъв сателитен приемник си?Аз мисля да си взема VU+ DUO,засега уж бил най-добрият.А относно 3Д никаде немога да намеря филм с 3Д да си драпна,има някакви ама те са други 3Д-та,нестават за моите учила.Някои ако знае каде да си драпна истинско 3Д демек true 3D да казва,ще съм му много благодарен.Ейтука малко снимки преди да му махна наилоните :ole,и разбирасе веднага проверих колко време е работил.
-
2 Прикачен файл(ове)
А и още две снимки,направен е в Чехия.
-
Колеги и аз съм собственик на PanasonicTX-L42D25E -страхотен е ,пробвах му всичките тунери работят/слава богу/ :ole :ole дори и HD каналите на Булсаткома работят :yikes :yikes!!! Има следното питане :help :help :единствено камера Panasonic /която е посочена в описанието на TV/ ли става за него,и някой ако има настройки за картината изпитани/ Благодаря ви предварително :yahoo: :ole
-
Цитат:
Първоначално публикувано от boboev
Моля собствениците на V20 да споделят впечатленията си, освен първото и основно - много е вероятно да не видят разлика между двете настройки. Там трябва да се гледат природни картинки, за да се види.
Аз лично много трудно виждам разлика с THX режима (за СД говоря) въпреки че бая заничах не можах да определя кое ми харесва повече...
Браво за усилията!
-
1. Браво bobev, както и преди съм казвал - давай все така ! :bravo
2. V20, изглед ... отвътре : http://translate.google.com/translat...own.html&twu=1
-
"трябва да си голям, ама голяяям куцуз, че да успеш да прецакаш модерна плазма "
сигурно съм куцуз, щом и втория телевизор 42G10, който замени от гаранционен ремонт първия ми(описал съм някъде из темата в началото) се прецака след 1 година работа - не мога да кажа точно колко часа съм го ползвал, щото не мога да влеза в сервизното и да се движа из него.
проблема е :след изветно време като поработи по случаен закон започват да се появяват и да се променят онскрийн контролите на картината, звука или демо-режимите или да се превъртат една след друга програмите, сякаш е натиснат клавиша за смяна на каналите постоянно. няма оправяне докато не го изключа - дистанционното изобщо не действа. когато обаче натисна V- или V+ от бутоните на телевизора веднага започва това със смяната на каналите . смених фърмуера от 215 на 216 без резултат. като постои в стенбай после не може да се включи от дистанционното
колкото и да СЪМ ФЕН на марката и на плазмените дисплеи просто вече ми писна от боклуци!!!
-
apmil4ev ,Така както го описваш плазмената технология няма нищо общо с дефекта . Проблема е в елекрониката и не зависи от панела.
-
apmil4ev, наистина няма какво да се ядосваш на плазмената технология. Предполагам си наясно, че с ниското качество на електрониката при всички марки е нормално да имаш проблеми чат-пат. Затова е и гаранцията. Неприятно е да ти се случи 2 пъти в рамките на една година, но се радвай, че е във периода, в който е в гаранция. Иначе на боклука.
-
Мааалиии , като гледам тия три вентилатора - представям си след година като ревнат и трите , трябва звука да е на мах .
Е,сега ще ме оплюват плазмаджийте :))
-
Цитат:
Първоначално публикувано от ivoj_bg
Колеги и аз съм собственик на PanasonicTX-L42D25E -страхотен е ,пробвах му всичките тунери работят/слава богу/ :ole :ole дори и HD каналите на Булсаткома работят :yikes :yikes!!! Има следното питане :help :help :единствено камера Panasonic /която е посочена в описанието на TV/ ли става за него,и някой ако има настройки за картината изпитани/ Благодаря ви предварително :yahoo: :ole
Какъв САМ модул използваш?
-
лошото е, че гаранцията изтече
първия ми тв беше първият излязъл 42инчов full hd 1080p(вече му забравих модела) .след 15 месеца дефектира панела. тогава ми го смениха с G10. сега и той взе да издава багажа. когато си вземах тв нямаше такива екстри като 5 годишна гаранция :RTFM:
не съм против плазмената технология - против съм срещу калпавото изпълнение.
който иска да ме утешава/убеждава, да дойде да ми го каже лично в очите докато заедно носим телевизора към сервиза :051: