-
Отговор: Panasonic LCD TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
Цитат:
Първоначално публикувано от
Hristov E
И аз от днес съм с Панасоник 42ЕТ5Е.
Подкарахме кабелната, НО картината е черно бяла. Моля кажете как да я направя цветна, че вече се ровя доста време и не става.
Покажи точно кое с кое си свързал, струва ми се че не си уцелил "дупката" за видео. НА ЕТ5Е серията композитния и компонентния вход ползват един и същи преходник (късо кабелче с много чинчове от едната страна и специфичен жак от другата) композитния вход е един от компонентните - този който има жълт пръстен.
Цитат:
Моля за малко помощ. Възстанових фабричните настройки на Панасоник 42ЕТ5Е и сега при включване "стои" на аналогов сигнал а не на HDMI1. Преди беше по дифолт на ХДМИ1 тъй като там е включен Булсатком и всичко си беше ок. Сега не мога да намеря тази настройка.
Моля за малко помощ!
Ако СТБ-a e свързан към HDMI1 то при вкл. на кабелната телевизора сам превключва на HDMI1 - това важи само за HDMI1.
За отделна настройка - освен тази която ти е казал колегата по-горе, друга няма.
-
Цитат:
biser
как го гледаш на какъв режим и какви настройки си правил по картината ?
Най вероятно си първия, който е закупел такова тв във форума и затова малко е оскъдна информацията... Предвид това, че разполагам със стария модел не би трябвало да имаш проблеми с картината, но всичко е до настройки и свикване ;)
Може би не съм свикнал още с образа на този вид технология. Това ми е първия такъв ТВ. Иначе от настройките пипах тези на картината. Направих си ги както ми изглеждаха най-добре. Разбрах, че TX-L42ET60E използва IPS-матрица. Някой гледам пишат, че този вид матрици имат малко по-лошо черно. Аз това нещо поне визуално не мога да го видя. На HD каналите качеството е перфектно. На РингБг по време на мач обаче е зле. На БНТ по време на мач около играчите има един ефект на "маранята през лятото" /даже на статичните кадри /. Но това ми се струва, че е от самия сигнал. Интересува ме колко херцов ми е панела? В данните му пише "Опресняване на картината: 600 Hz BLS". Това какво е в действителност? Кой е предходния модел с който си ти?[/QUOTE]
Моя е L42ET5E s 300 Hz Bls. Проблема е май, че много се заглеждаш ;) все още което е напълно нормално. Прави си настройките както на теб ти харесва и си гледай с кеф телевизора. МНого е важен сигнала, тъй като на всеки канал е различен, стари записи и т.н неща които с времето се надявам да ги оправят. релано твоя панел трябва да сие 100 херцов, ако бъркам нека някой друг по запознат да каже, че и аз много много не съм в час още :)
Да телевизора ти е с такава матрица, нямаш толкова насищане на цветовете, но пък имаш голям зрителен ъгъл при този тип матраци, хм какво друго да ти кажа.
За това което говориш мараня и т.н според мен изключи всички излишни екстри, понамали малко контраста и би трябвало да се скрият, поне при мен е така ;)
Ами това е някой колега може да ме допълни ако съм объркал или сгрешил нещо ;) Радвай се на новата си придобивка :)
-
Може и да си прав за многото заглеждане :D. А кои са излишните екстри за изключване? :confused:
-
Цитат:
biser
Може и да си прав за многото заглеждане :D. А кои са излишните екстри за изключване? :confused:
За да видиш по-слабият контраст трябва да го сравниш с тв, който е с VA матрица.
Относно маранята или ореолчетата, това се дължи на процесинга, което впрочем е патент на Филипс да прекаляват с него:rolleyes:, но като се изключат някои "подобрители" нещата влизат в релси.
Ти си изключи IFC, PNR и си намали остротата.
-
Цитат:
panasonic-fen
Моля за малко помощ. Възстанових фабричните настройки на Панасоник 42ЕТ5Е и сега при включване "стои" на аналогов сигнал а не на HDMI1. Преди беше по дифолт на ХДМИ1 тъй като там е включен Булсатком и всичко си беше ок. Сега не мога да намеря тази настройка.
Моля за малко помощ!
Прочети FAQ на първа страница. Там има решение на проблема ти.
-
Цитат:
pilot
За да видиш по-слабият контраст трябва да го сравниш с тв, който е с VA матрица.
Относно маранята или ореолчетата, това се дължи на процесинга, което впрочем е патент на Филипс да прекаляват с него:rolleyes:, но като се изключат някои "подобрители" нещата влизат в релси.
Ти си изключи IFC, PNR и си намали остротата.
Колега, благодаря ти за съветите! Това IFC /Intelligent Frame Creation/ чичко Google ми го разясни що годе какво е :D, ама това PNR съвсем не успя. За остротата ми е ясно как да я намаля. Моля те напиши от менюто къде са тези функции и как се изключват. Извини ме, но определено сте доста по - напред от мен с означенията и функциите в телевизорите :).
-
Цитат:
biser
Колега, благодаря ти за съветите! Това IFC /Intelligent Frame Creation/ чичко Google ми го разясни що годе какво е :D, ама това PNR съвсем не успя. За остротата ми е ясно как да я намаля. Моля те напиши от менюто къде са тези функции и как се изключват. Извини ме, но определено сте доста по - напред от мен с означенията и функциите в телевизорите :).
Не са ти включени най вероятно по сложните настройки както ги водят, затова не ги виждаш.
За целта меню-настройки-по сложни настройки -вкл, след това даваш на картина-допълнителни настройки и трябва да ги виждаш :)
-
Благодаря за съдействието, бях го свързал правилно , но в крайна сметка се оказа проблема в цифровия декодер.Смених го вчера и всичко заспа с HDMI кабела на HD декодера. Картината е страхотна както на HD така и на SD. Благодаря още веднъж на всички отзовали се :) .
-
Здравейте, при клониране на образа от PC към телевизора не мога да му задам резолюция 1920X1080. На старият ми телевизор LG LH5000, нямаше проблем. Видео картата е Nvidia 9800gt. Дайте съвет, къде бъркам?
-
Цитат:
Koleto07
Здравейте, при клониране на образа от PC към телевизора не мога да му задам резолюция 1920X1080. На старият ми телевизор LG LH5000, нямаше проблем. Видео картата е Nvidia 9800gt. Дайте съвет, къде бъркам?
Привет ,влизаш с десния на мишката
1.nvidia control panel
2.display/change resolution/ 1920x1080 (native)
3.adjust desktop size and position/size
4.отмяташ квадратчето и даваш /resize/continue
5.със стрелките си наместваш- свиваш екрана
6.Потвърждаваш Apply
-
Здравейте, знаете ли от къде мога да си купя камера за скайп
-
Цитат:
trewa111
Няма ли в Техновергите ? Ако си от Варна мога да ти продам мойта - почти не е ползвана и сега седи в кутията.
-
Ами на място не съм ходил, но в сайтовете им няма. За съжаление съм от София иначе бих я взел.
-
-
Цитат:
trewa111
от amazon.de