Резултати от 1 до 8 от общо 8

DVB-C неволя на Panasonic TX-P50G10E и кабелна телевизия.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2010

DVB-C неволя на Panasonic TX-P50G10E и кабелна телевизия.

Здравейте,
    Имам един проблем с тунера или ... нещо друго. Кабелната телевизия е цифрова и се ползва техен приемник за да се гледа. Каналите не са кодирани и когато включиш кабела от телевизията и ги потърсиш ги намира и работят. Вкъщи гледам по този начин без техния приемник и всичко е ОК. В приятел на същия доставчик на телевизор TX-P50G10E не се получава нещо. На гърба на телевизора пише, че DVB-C има на Финландия и Швеция. Когато избера Финландия трябва да избера и регион във Финландия, на всички региони пробвах, намира 11 канала (или бяха 13, без значение) само на един от регионите със странно име ми намира 64 канала. На Швеция също намира 64 канала. Всъщност каналите са над 100. Дали тунера има някакво ограничение или е някакъв друг проблема?
    Аз подозирам, че просто сигнала до тв-то е калпав, понеже един път намира 64, друг път 63, трети път по-малко ... при едни и същи настройки на телевизора.
    Някой да го е играл мача, или да има идея от какво се случва това?
    Телевизора не е ъпдейтван никога.
    Благодаря предварително.

2.  

3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Отговор: DVB-C неволя на Panasonic TX-P50G10E и кабелна телевизия.

Пусни го да сканира на страна Германия. Виж сила и качество на сигнала
    Меню -> Настройки -> DVB-C меню настройки -> състояние на сигнала

4. Member
    Тук е от
    Nov 2010

Гледах там, не помня процентите на сигнала, но беше зелено. В това меню има една опция сканиране - бързо/пълно, но като сменя на пълно, при следващото влизане в менюто пак е на бързо . Сменям на пълно и натискам ОК, почва да сканира, не намира нищо повече, обаче след търсенето пак влизам и е на бързо сканиране. Имам чувството, че не мога да включа на пълно. С Германия не помня дали пробвах, ще опитам пак като отида.
    На качество на сигнала, какво трябва да е?

5. Senior Member Аватара на jonov
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Лом

Пускаш го на пълно сканиране и Финландия за да се покаже DVB-C , сканирането отнема 10 минути .
    Има и леки изгледи на припокриващи се канали - това сам ще прецениш - един от проблемите с някой кабеларки и въпросната серия G10E

ПП. Няма как на бързо сканиране да хване всичко , там се сканира само една честота която е водеща за определени държави / райони - кантони Вече и нашите се опитват да правят - близу имат .

LCN в мрежата на Близу

от Gushter » 25 Юни 2013, 22:46
    Стартира услугата LCN в мрежата на Близу. Това означава, че каналите ще се подреждат по един и същ начин на телевизорите с КА модули и на цифровите приемници. Засега услугата е активна в Плевен, Варна и от утре в Стара Загора. При сканиране на цифровите програми в тези градове, БНТ 1 се появява на позиция 1, бТВ на позиция 2, Нова на 3 и т.н. Когато добавяме нови програми, каналите няма да се разбъркват повече, а ще следват програмната схема.
    Този пост е редактиран от jonov; 12-10-13 в 17:05.

6. Member
    Тук е от
    Nov 2010

Всичко което намира е на двб-ц, на двб-т не намира нищо. Не зная как да го пусна на пълно сканиране, веднъж май успях, понеже изписа, че ще търси около 10 минути (иначе пише 3 или 6 минути) но не намери повече канали.
    Проверих при мен и сила на сигнала е индивиулно за различните канали, на обикновен канал беше 100% на хд канал играеше от 100 до 79%. Доставчика е Интербилд, ако има значение и това не е официалният начин за гледане, та от там съпорт не очаквам.
    Имам идея да взема един техен хд приемник и да видя на място дали ги хваща всички, ако не ги хваща - то почти сихурно е кофти сигнал. Ако ги хваща ... идва питанката, вероятно ъпгтейд на фъемуер.
    Но има варианти да пробваам и с другите държави, може да искочи заека от някъде. По спомен поне визуално, силата на сигнала там беше около 80%

7. Banned
    Тук е от
    Oct 2011

Колега от всичко написано , ама нищо не разбрах .Говориш за кабелен приемник , после как не си хванал нищо ефирно , е кое се търси ? За да търси ефирни програми му трябва антена и да се превключи менюто на ТВ на антена или ефир , знам ли как е при Панасоник .

Ъпдейта на фирмуера няма да ти реши проблема . Някъде бъркаш . А и Интербилд не е ли интернет доставчик ? Просто питам .

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2010

Не става дума за ефирна телевизия, не съм я споменавал изобщо, не съм казал и че нищо не намирам. Намирам част от каналите, които се носят по кабела, около 60 вместо 100-110 (не помня точно). Схемата е: доставчика ти пуска коаксиал, по който ти включва декодер и декодера включваш в телевизора (имат обикновени и хд декодери, хд-то са с хдми и с тях се хващат и хд канали). Обаче ако телевизора ти има DVB-C тунер, то вместо да включваш коаксиалния кабел в декодера, го включваш направо в телевизора, пускаш да търси и ти намира програмите. Гледаш си ги без техния декодер, защото не са кодирани, като ги кодират ... ще видим какво ще правим, или карта от тях или ще трябва да се ползва техния декодер или друг доставчик на телевизия. Вкъщи бях с 2 приемника (обикновени, не ХД) но сега единия ми е излишен, пък и гледам ХД каналите, без да ходя да вземам друг приемник и простотии.

10. Senior Member Аватара на jonov
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Лом

Като маркираш бързо сканиране - стрелка надясно и ти излиза пълно - ок и започва .
    Карам по спомен да ме извиниш ако греша , но в момента не съм при ТВ .

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Сплитер за кабелна телевизия
    От grid във форум Сателитни, кабелни и ефирни приемници
    Отговори: 14
    Последно: 10-12-13, 17:25
  2. Въпрос за кабелна телевизия Видеосат
    От Georgi_73 във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 1
    Последно: 17-11-12, 01:49
  3. Продавам приемници за кабелна телевизия
    От armaturata във форум Приключили продажби
    Отговори: 10
    Последно: 04-10-12, 22:45
  4. предавател за кабелна телевизия
    От ivostoyka във форум Друга битова техника
    Отговори: 18
    Последно: 09-01-09, 00:41
  5. Усилвател за кабелна телевизия
    От mordo във форум Домашен майстор
    Отговори: 3
    Последно: 21-12-06, 17:32

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе