1 Прикачен файл(ове)
Отговор: Panasonic LCD TV 2015
Благодаря на Христослав за помощта!Оправих настройките за аудио потока и субтитрите,а основата на ТВ е почти на същата височина на тази на ъгловият диван.
Един от колегите ме попита за нивото на черното в сравнение с плазмата - за мен осезаема разлика няма,но като че ли нивото на черното и съответно контраста са по-дълбоки при ЛСД-то.Все още го разучавам и засега съм хванал един негатив - при бял фон има черно затъмнение в ъглите на ТВ!
Засега наблюденията ми са:
Картината е с реална цветове,никакви проблеми при бързи сцени,голяма дълбочина на картината,смарта кефи,ютюб апликацията е перфектна,звука на ТВ приятно ме изненада като качество и сила и т.н.
Разстояние от 3-3,5м е идеалната зрителна дистанция за 55",при +3.5м задължителна е покупката на 60".
Все още умувам на какъв HDD да се спря за запис на програми от ТВ ,някакви предложения колеги?На страницата на съпорта на Панасоник се препоръчва WD my Book за моделите от 2013г,но за моделите от 2014 год няма никакво инфо.Харесах WD my cloud ,мислите ли че може да не се харесат и по-добре да се насоча към по-обикновена серия на WD.От прочетеното разбрах,че задължително трябва да се насоча към HDD с 3,5" диск заради автономното захранване,а Панасоник препоръчват WD и Buffalo.
п.п.все още не съм намерил време да си поиграя с препоръчани настройки от Av forum или от някой друг,и засега съм с фабричните!
На 55AS800 фабричните настройки са много близко до идеалните
http://www.hdtvtest.co.uk/news/tx-50...1405193778.htm
така че е съвсем нормално да му харесат цветовете на колегата. Панасоник може много екстри да не слагат, но знаят как да правят добра картина според мен.
Цитат:
Първоначално публикувано от
chachoto
На 55AS800 фабричните настройки са много близко до идеалните http://www.hdtvtest.co.uk/news/tx-50ax802b-201405193778.htm така че е съвсем нормално да му харесат цветовете на колегата. Панасоник може много екстри да не слагат, но знаят как да правят добра картина според мен.
Това с тъмните ъгли не е приемливо за скъп телевизор...не че за евтин е, но все пак. Иначе съм съгласен, че AS800 има добро цветопредаване с фабричните настройки. Има и THX.
П.С. Този дето си го постнал е друг модел.
Да грешката я моя. И аз видях че е 4к варианта с еднакъв дизайн е и се подведох. Гледал съм го на живо наистина има много добро цветопредаване.
Цитат:
Belge
Много ми е интересно, как гледаш българските телевизии, след като не пускаш СД канали ?
При гледане на 60 инчов, ще трябва да се купуват и колони и усилвател
Ами hd програми ще гледа разбира се.Това,че някой се интересува от развалена боза(или меки круши) нужно ли е да го мисли?
И за кви тв-ри говориш щом те вълнуват още колони и усилватели.
1 Прикачен файл(ове)
Belge
добре изглежда т-то,....иначе това има впредвид колегата ,hi-fi не буботене и пищялки разни...................
Прикачен файл 16239
Цитат:
Belge
За информация на уважаемите съфорумци, Панасоника ми не позволява отделно увеличаване на звука от цифровия изход. Резултатът от това е, че трябва да ползвам дистанционното на усилвателя за намаляване на звука, когато гледам ефирните канали. Отделният ми сателитен НД приемник, за късмет,може да спира звука само с едно бутонче и мога да го намалявам от неговото дистанционно.
За тези които не разполагат в момента с цифров вход към усилвател, може да се вземе аналогово аудио от СКАРТ-а, или пък от изхода за слушалките. Има преходници и за двата варианта, а може и с поялник да се направят, ако ги няма по магазините на място и няма желание за поръчка от интернет. Ако се ползва изхода за слушалките, в менюто на Панасоника трябва да се смени опцията, вместо да увеличава звука от високоговорителите на телевизора , да управлява от дистанционното този за изхода на слушалките. И ще се работи само с дистанционното на телевизора, за увеличаването на звука от усилвателя.При този вариант, трябва да бъде обяснено на милата съпруга, че телевизорът ще е ням, ако не е пуснат усилвателя. И ще трябва да се внимава, някой да не е оставил звукa на пълна сила за слушалките,за да не стане грешка с входното стъпало на пред-усилвателя
мерси, моля да споделиш общите настройки на цветове и контраст конкретно за твоя телевизор в съответната секция:thumbup
Здравейте ,
Извинявам се предварително за тъпия въпрос , но аз не мога да дам отговор на него.
Мой приятел(индианец) се опитва да пусне филм от флашка на Виера 40" от края на миналата година и телевизора регистрира флаката , но не намира от къде да пусне файла. Флашката е 8 гигабайта ако това има значение.
Извинявам се отново , но аз съм с друга марка телевизор и не мога да му помогна.
Благодаря предварително!
бутон APPS от дистанционното-избира медия плеър-видео.
Колеги моля за съвет.
Имам Panasonic 55DT60, закупен преди по малко от 3 месеца, но вчера при гледане на футболен мач забелязах по тъмно
петно от лявата страна на екрана. Петното трудно се забелязва, главно се вижда на зелен и червен фон.
Ето снимки направени с телефона, за да кажете дали е дефект за да го водя в сервиз или си въобразявам и най-вероятно ще откажат
да го оправят?
http://i58.tinypic.com/2i20hma.jpg
http://i59.tinypic.com/2uyiur7.jpg
Исках също така да попитам,
при възникнал проблем на телевизор с по голям размер, клиента ли транспортира телевизора до сервиз на
Технополис (в случая е закупен от там), или те предлагат вариант за транспорт срещу заплащане?
Ако е опакован в кашона, не мисля че ще успея да го навра в автомобила си,
а и нали било добре да се транспортира във вертикално положение?
Ти трябва да си го занесеш, 55ДТ60, в кашона, се събира в Рено Меган 2 със спуснати задни седалки и багажника се затваря. Хубаво е да ти помага някой.
Оставих им го днес, ще видим с какво становище ще излезнат от сервиза след месец.
Странното в случая беше това, че човека който прие телевизора за рекламация се учуди защо съм го занесъл сам до тях, при положение, че имало вариант служители от Panasonic-България да посетят адреса ми, за да установят проблема без нужда от излишни и сложни упражнения. Това все пак е обемна стока и не всеки би могъл да я върне в магазина. Още по тъпо се почувствах, след като тази информация ми бе спестена от техен служител, който отговори на телефонното ми обаждане, като им обяснявах за проблема си и като се чудих къде да нося телевизора.
Както и да е. Дано имам късмет и да го оправят или заменят за друг.