Страница 42 от 46 ПърваПърва ... 324041424344 ... ПоследноПоследно
Резултати от 616 до 630 от общо 678
Like Tree98Одобрявам

Panasonic телевизори 2015

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна
    Мнения
    7,228
    #616

    Отговор: Panasonic телевизори 2015

    Цитат Първоначално публикувано от nanook Виж публикацията
    Телевизор PANASONIC TX-32CS600E, вкарвам флашка, и искам да пусна видео файл - изписва ми - файлът не се подържа. Файлът е .avi, клипче, снимано с фотоапарат. Някой може ли да ми каже къде е проблема?!
    най-вероятно не се поддържа кодека който използва фотоапарата

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2015
    Мнения
    95
    #617

    Отговор: Panasonic телевизори 2015

    Цитат Първоначално публикувано от pim68 Виж публикацията
    hristoslav2 какво ще кажеш за 40сх700е за 1000лв е,
    мен също ме заинтригува този модел и чакам мнения за него... Между другото, липсата на DTS не е пречка за гледане на филми през компютър с HDMI кабел, нали? За звука ми е думата де
    Този пост е редактиран от vladostojanov; 21-12-15 в 19:18.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2015
    Мнения
    26
    #618

    Отговор: Panasonic телевизори 2015

    Цитат Първоначално публикувано от Pat Виж публикацията
    най-вероятно не се поддържа кодека който използва фотоапарата
    Най-вероятно, тъй като пробвах и на телевизор самсунг и излезна подобно съобщение, че видео кодека не се подържа. На телевизор LG тръгна без проблем, но при мен явно няма как да стане.

  5. Junior Member
    Тук е от
    May 2012
    Мнения
    27
    #619

    Отговор: Panasonic телевизори 2015

    Цитат Първоначално публикувано от vladostojanov Виж публикацията
    мен също ме заинтригува този модел и чакам мнения за него... Между другото, липсата на DTS не е пречка за гледане на филми през компютър с HDMI кабел, нали? За звука ми е думата де
    ДА, няма проблеми когато си през HDMI.
    DTS не се подържа само за въпроизвеждане на филми през Player-а на телевизора.(половината ако не и повечето филми са с този кодек.)
    iveto и vladostojanov харесват това.

  6. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    11,588
    #620

    Отговор: Panasonic телевизори 2015

    Такааа , ще нахвърлям набързо нещо като ревю на 49СХ740 , макар и впечатленията да са ми доста повърхностни все още .

    Издебнах момента и на "черния петък" тв ми излезе 1520лв , при това на платим на 6 равни вноски без допълнително оскъпяване .Първото , което ме шашна е размера на кашона - 150см , така че го имайте предвид за превоза до вкъщи . Качеството на изработка и използвани материали е много добро - стойката е масивна метална - доста тежка . Дизайна също доста приличен с много тънка рамка , леко по дебела от долу , но според мен недостатъчно - може би част от проблемите с подсветката се дължат и на това . Дистанционното е почти непроменено , като и единствените промени (според мен) са по-скоро недостатък - добавен е абсолютно ненужният бутон "Нетфликс" (спокойно можеше да не го слагат , тъй като с новата операционна с-ма приложението може да се добави в началния екран и да се пусне с две натискания) и е премахнат бутона "3Д" - ако не тръгне автоматично при подаване на 3Д сигнал се налага многократно натискане на бутони , докато се избере и включи опцията в менюто ... Бутона за ЕПГ-то също е преместен на неудобно и непрактично място - горе до бутона за вкл./изкл. ...

    Първоначалната инсталация и настройки се извършват сравнително бързо и интуитивно - поне за мен . Откри към 6-7 УХД канала на Астра19 (на него ми ориентирана антената) - повечето рекламни разбира се , но достатъчни , за да покажат какво може тв .
    Картината е наистина впечатляваща . На ХД и СД каналите също с изненада открих ,че скалиранего е много добро - определено доста по-добро от това в старите ми тв и от плазмата ми пак на Панасоник (50ST60) . Възможностите за настройка на картината са богати , но и готовите са на добро ниво и все още не съм си играл да променям нещо , а и учудващо за почти година от излизането на модела , почти не се намират ревюта, а калибрирани настройки (освен лични потребителски по немски форуми) изобщо ... Промених само в "нормален" цветната температура на "топъл 2" , че с "нормален" са прекалено студени . Както и преди настройка "динамичен" не става изобщо за гледане и дори влошава съществено картината - пълно безумие е да се ползва дори в магазините - по-скоро ще накара купувача да подмине модела.
    Справя се много добре и с бързи кадри , но на степени от "средно" нагоре вече се забелязва ефект на "сапунена опера" , а и някои други дефекти около бързо движещите те обекти - за ежедневното основно гледане на телевизия не е проблем - би било проблем при гледане на филми , но там така или иначе функцията (IFC) тогава е или изключена или на минимална степен .

    За съжаление тая година Панасоник ползват IPS панели в 740/750 серии и нивото на черното е трагично - при използване на така нареченото им "локално затъмняване" нивата са сравнително прилични и безпроблемни в преобладаващата "шарена" картина , но ако се гледа примерно филм с преобладаващо тъмни кадри (еле пък и в затъмнено помещение) лъсва безумно трагичното "локално затъмнение" на поставената само в долната част ЛЕД подсветка - доста груби и забележимо докарва ефект на фенерче , ако има ярък обект на тъмен фон ... При 47LM660 , който имах преди реализацията беше на значително по-добро ниво и доста по-ненатрапваща се - тия икономии да се слага само в едната страна подсветката са безумни - като ще е EdgeLED да я слагат минимум в две страни , а най-добре да слагат DirectLED.
    Явно е също и ,че ЛГ не могат да произведат 3Д IPS панел без DSE - в моята бройка обаче е на задоволителни нива и не е сериозно натрапващ се и пречещ (както беше в 47LN660) - виждам го само при много бързо движещ се странично и еднороден фон и е по-скоро като равномерно навсякъде , отколкото яки по-тъмни петна в различни части по екрана ... при 90% от гледаното съдържание е незабележим .
    Звука е на сравнително добро ниво за тънък тв и за нормално гледане на телевизия , за по-сериозно си трябва външно озвучаване .
    Пробвах USB медия плеъра - на ХДД , на който имах свалени доста филми , сериали и музика тръгна почти всичко , но някои явно "не му харесаха" и доста време се му трябваше , като и след това насичаше здраво . Всички 4К клипове , които бях свалил в различни формати тръгнаха и вървяха без никакви проблеми , допи и такива маркирани като HDR . Възпроизведе и от ISO файл , но 3D ISO не ги "видя" изобщо . Вече има настройки за размер и цвят на субтитри , но пък не са платили лиценза за DTS и не се възпроизвежда такъв звук - няма пълно щастие ...
    Като монитор за гейм конзоли според мен е добър вариант -няма как да измеря лаг-а , но аз поне не го забелязвам (значи е до 45 мс) , а и честно казано не забелязах разлика при включен и изключен "game" режим ...
    От приложенията основно ползвам YouTube - всичко тръгва бързо и върви без засичане на сравнително бавния ми нет доставчик (БТК) за разлика от приложението на Булсатком , при което ХД каналите постоянно буферират и са невъзможни за гледане - преполагам не добра оптимизация на приложението. Забелязах ,че липсва Фейсбук приложение в магазина , так че на някой ако му е важно да го има предвид .
    А , щях да забравя - въпреки новата и много добре работеща операционна система , ЕПГ-то си е със стария дизайн и все така неработещо с моята кабеларка (СКАТ) , както и в плазмата показва само "сега-следващо" предаване ,което си е доста разочароващо за такава фирма - на сат. каналите работи ...

    Да обобщя накратко + и - :
    +много добра изработка и материали
    +много добра картина от почти всякакви източници
    +много добро скалиране на СД
    +4К/UHD поддръжка от всички източници
    +добри ъгли на видимост (IPS панел)
    +добра и бърза работа в менюта и функции на операционната система
    +много добри и чувствителни вградени тунери

    -слаби нива на черно/контраст (IPS панел)
    -грубо работеща функция за "локално" затъмнение на поставена само долу подсветка
    -ефект "сапунена опера" при нива от "средно" нагоре на IFC
    -моделът страда от DSE в голяма част от бройките и трябва добро тестване , за да се намери бройка със задоволителни нива
    -липсващ бутон 3Д на дист. у-е
    -само 3 HDMI входа
    -неработещо коректно ЕПГ на кабелна тв
    -няма 3Д очила в комплекта - наистина ли Панасоник ? 2лв икономия !

    Общо взето съм доволен и особено при цената , на която го взех е добър избор . Препоръчвам за основен тв ползван за телевизия , игри и филми/серили в светли (средностатистическият хол в БГ жилища помещения .
    Не бих препоръчал за ползване като основен телевизор за филми гледани в затъмнени помещения - там плазмите и надявам се ОЛЕД са 100% по-добър избор .
    Сигурно пропуснах нещо , но някой яко има въпроси , ще се опитам да помогна .

    п.п Снощи пробвах стрийвмането на свободен канал от вградения тунер и без проблеми ПС3 ми го откри и възпроизведе .
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от svetlio1; 22-12-15 в 20:15.
    bialk, modem, podredko и 2 други харесват това.

  7. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011
    Мнения
    3,319
    #621

    Отговор: Panasonic телевизори 2015

    Тества ли го "аматьорската" за ШИМ, при различни нива на яркост?

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    11,588
    #622

    Отговор: Panasonic телевизори 2015

    Да , мисля ,че има , поне от аматьорското размятане на молив пред екрана - поне така мисля при ниски нива на подсветката забелязвам отчетливо стробоскопичния ефект .

  10. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2012
    Живее в
    Варна/Шумен
    Мнения
    30
    #623

    Отговор: Panasonic телевизори 2015

    Здравейте съфорумци.Вчера закупих 49СХ740 за баща ми и съответно 40CX700 за мен.И на двата,софтуера им се ъпдейтна след връзка с рутер.Но имам въпрос - влизам и при двата от приложението youtube да гледам 4к клипчета,картината за мен е на доста високо ниво (при по-големия телевизор),но точно под заглавието на клипа има една иконка HD.И сега чуденката... клипа в ХД ли предава или в 4к ? Влизам и при двата,но този път чрез вградения браузър намирам съшия клип и го пускам в резолюция 4к...после променям към 1080п и греда....НЕ мога да направя сравнение между това 4к което ми пуска през браузъра и това "4к" което ми пуска през youtube приложението?Или казано с по-прости думи - къде и по-какъв начин мога да гледам истинско 4k ?
    Другия ми въпрос е свързан със звука на малкия 40 инчов Тв.Имам 2+1 муз. система която я вързах към жака за слушалките и така хем говорителите на тв-то работят,хем и системата....НО как мога да усилвам и намалям звука и на двете чрез дистанционното на тв-то ?Пипах настройките за слушалките и за говорителите на тв-то - ефект не видях да има?!

    Иначе за картината....определено виждам разлика между двата.Явно IPS панела си оказва влиянието и е един огромен плюс.Най-вече на небесните сцени се забелязва голямата разлика в полза на 49 инча. И те така от мен...Весели празници!

  11. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011
    Мнения
    3,319
    #624

    Отговор: Panasonic телевизори 2015

    Цитат Първоначално публикувано от jamesbond7 Виж публикацията
    Иначе за картината....определено виждам разлика между двата.Явно IPS панела си оказва влиянието и е един огромен плюс.Най-вече на небесните сцени се забелязва голямата разлика в полза на 49 инча.!
    Честито, със здраве да ги ползвате!
    А, сега загаси лампата или приглуши осветлението, примерно на аплици и им пусни филм с тъмни сцени...На IPS ще му лъсне "плюса". Иначе, да...цветовете са пастелни, топли и хоризонталните ъглите на виждане са добри.
    svetlio1 и Frogst харесват това.

  12. Senior Member Аватара на iveto
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    София
    Мнения
    1,894
    #625

    Отговор: Panasonic телевизори 2015

    Цитат Първоначално публикувано от jamesbond7 Виж публикацията
    Здравейте съфорумци.Вчера закупих 49СХ740 за баща ми и съответно 40CX700 за мен.И на двата,софтуера им се ъпдейтна след връзка с рутер.Но имам въпрос - влизам и при двата от приложението youtube да гледам 4к клипчета,картината за мен е на доста високо ниво (при по-големия телевизор),но точно под заглавието на клипа има една иконка HD.И сега чуденката... клипа в ХД ли предава или в 4к ? Влизам и при двата,но този път чрез вградения браузър намирам съшия клип и го пускам в резолюция 4к...после променям към 1080п и греда....НЕ мога да направя сравнение между това 4к което ми пуска през браузъра и това "4к" което ми пуска през youtube приложението?Или казано с по-прости думи - къде и по-какъв начин мога да гледам истинско 4k ?
    Другия ми въпрос е свързан със звука на малкия 40 инчов Тв.Имам 2+1 муз. система която я вързах към жака за слушалките и така хем говорителите на тв-то работят,хем и системата....НО как мога да усилвам и намалям звука и на двете чрез дистанционното на тв-то ?Пипах настройките за слушалките и за говорителите на тв-то - ефект не видях да има?!

    Иначе за картината....определено виждам разлика между двата.Явно IPS панела си оказва влиянието и е един огромен плюс.Най-вече на небесните сцени се забелязва голямата разлика в полза на 49 инча. И те така от мен...Весели празници!
    Ето ти истинско 4К : https://www.youtube.com/watch?v=qp2cBXvuDf8 плеяра ми го разпознава като 4К, а очевидно и в You Tube е качен като 4К.........явно няма никакви ограничения...както някой беше споменал.....от 5 месеца гледам само UHD в тубата......
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от iveto; 22-12-15 в 21:45.

  13. Member
    Тук е от
    Dec 2013
    Живее в
    София
    Мнения
    476
    #626

    Отговор: Panasonic телевизори 2015

    Цитат Първоначално публикувано от jamesbond7 Виж публикацията
    И сега чуденката... клипа в ХД ли предава или в 4к ?
    YouTube приложенията за телевизори са ограничени до 720p. През браузъра в новите модели не съм сигурен как е.

    Цитат Първоначално публикувано от jamesbond7 Виж публикацията
    Имам 2+1 муз. система която я вързах към жака за слушалките и така хем говорителите на тв-то работят,хем и системата....НО как мога да усилвам и намалям звука и на двете чрез дистанционното на тв-то ?
    Влизаш в "Меню" - "Звук" - "Настройка говорители" - и избираш "Слушалки". Така ще можеш да регулираш звука на системата директно от дистанционното, но няма да има звук от говорителите на телевизора, което е и по-добрия вариант.

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,542
    #627

    Отговор: Panasonic телевизори 2015

    След 15 дни ще видим новите модели
    CES 2016 | Press Kits | Panasonic Newsroom Global

  16. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    11,588
    #628

    Отговор: Panasonic телевизори 2015

    Не мисля , че приложението YouTube е ограничено до 720р , по-скоро е оптимизирано и пуска максималното възможно за плавно възпроизвеждане според интернет връзката - май към 17мб бяха необходими за 4К . Като пусна 4К клипа през браузъра и почва яко буфериране - на 10мб съм към БТК ...

  17. Senior Member Аватара на iveto
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    София
    Мнения
    1,894
    #629

    Отговор: Panasonic телевизори 2015

    Цитат Първоначално публикувано от svetlio1 Виж публикацията
    Не мисля , че приложението YouTube е ограничено до 720р , по-скоро е оптимизирано и пуска максималното възможно за плавно възпроизвеждане според интернет връзката - май към 17мб бяха необходими за 4К . Като пусна 4К клипа през браузъра и почва яко буфериране - на 10мб съм към БТК ...
    Явно е време да смениш интернет доставчика.....
    Прикачени изображения Прикачени изображения

  18. Member
    Тук е от
    Dec 2013
    Живее в
    София
    Мнения
    476
    #630

    Отговор: Panasonic телевизори 2015

    Цитат Първоначално публикувано от svetlio1 Виж публикацията
    Не мисля , че приложението YouTube е ограничено до 720р
    Някъде го бях чел това, и то не чак толкова отдавна, ама... Може и да съм в грешка

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 42 от 46 ПърваПърва ... 324041424344 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Телевизори DSM, NEO?
    От xqxoy във форум Други телевизори
    Отговори: 5
    Последно: 19-01-16, 22:27
  2. телевизори
    От emilio-es във форум Телевизори
    Отговори: 9
    Последно: 31-08-12, 06:46
  3. Отговори: 0
    Последно: 02-03-12, 10:17
  4. 3d Телевизори
    От extremme във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 2
    Последно: 18-12-11, 15:06
  5. Отговори: 3
    Последно: 26-04-11, 12:37

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе