Благодаря за отговорите. Утре ще споделя впечатления от модела.
Благодаря за отговорите. Утре ще споделя впечатления от модела.
Няма нищо странно. Настройките от менюто, което си дал, са за видеосигнал на конкретен входящ порт.
Тоест има възможност за професионална настройка на конкретен порт за определен източник на сигнал(модел Блу-рей или медияплейър).
Примерно имаш някакъв референтен модел на Oppo, и калибрираш телевизора със съответното оборудване и софтуер за избран от теб порт, на който ще го ползваш.
Привет на всички и честита Коледа, и весело посрещане на Нова година.
Моля, за съвет по следния казус. Брат ми си взе Panasonic 40CX700 с Firefox OS, опитах да го свържа с един от медийните сървъри, за да гледа филми през DLNA, но с изненада установих, че липсват иконите на Media Server и Media Player в Приложенията. Рових из всички възможни настройки, но не успях да направя нищо, опитах да ъпдейтна софтуера, но същият е актуален и промяна няма. Моля, ако някой знае къде е проблема да пише. Благодаря!
Медия сървър опциите са в "мрежа"-"настр. споделяне на файл" , а плеъра се избира от бутон НОМЕ и "устройства" - там би трябвало да се появи и сървъра .
Би трябвало при устройства да ти се появи ако има нещо закачено на USB порт ... Мрежа не ползвам , но и тя би трябвало да е видима там при включване на съответните опции в "мрежа" ... Провери ли какво пише по въпроса в eHELP-а ?
Няма и да намериш фирмуер, тъй като 3-та и 4-та серии са производство на Vestel.
Download Information of VIERA for Europe | Download | TV | Digital AV | Consumer Products | Support | Panasonic Global
Това е сайтът за фирмуер на Vestel
Vestel Driver Web Sitesi
Аз не закачам нищо към USB порт-а, просто искам да му вържа компа и тв-то през DLNA, но опитвайки се да го направя видях, че освен иконата за Media Server липсва и тази за Media Player. Иначе в настройките за "мрежа" всичко е включено, но иконите така и не се появяват в "приложения". Аз съм с 47ЕТ60 и така като гледам няма голяма разлика в начина на свързване м/у моя и по-новите модели т.е. принципът е един и същ, но както се вижда на снимката иконите на сървъра и плеъра при тв-то на брат ми липсват, което ми се струва супер странно т.к. ровейки се из нета виждам снимки на Firefox OS, на които тези икони присъстват...
В eHelpa-a пише това, което се опитвам и аз да направя с тази разлика, че иконите за достъп липсват.
На компютъра има ли инсталиран сървър ? Май "Твонки" (или нещо такова беше) уж препоръчват Панасоник - ако е настроен правилно сървъра би трябвало да виждаш и телевизора , а в "устройства" на тв да излезе и сървъра като избираем "вход" .
Не се сещам за друго , тъй като не ползвам/нямам настроен сървър - може да се включи някой с по-голям опит в тая област .
Първото, което направих е да инсталирам Universal media server на компа и след като реших да го вържа към тв-то видях, че всъщност иконата за медиа сървър(както е при мен) липсва. Пробвах и това да оставя UMS включен на компа и след това да вляза в "приложения" и "устройства", но и на двете места няма икона за достъп. Явно това е начина при тази OS и може би медиа сървъра, който е на компа трябва да е друг, явно телевизора не сработва с кой да е медиен сървър.
При мен вижда без проблем Universal media server, за разлика от Serviio, което въобще не се показва. Обаче субтитри няма