jamesbond7 във кашона на TX-40CX700E имаше ли второ смарт дистанционно?
jamesbond7 във кашона на TX-40CX700E имаше ли второ смарт дистанционно?
И моето 40CX700E пристигна. След стартиране поиска ъпдейт на софтуера, който продължи около 10 минути. Първоначалните ми впечатления са много добри. При 4К от youtube картината е страхотна. За гледане на SD с неговия плейер става, но от външния приемник на Виваком през HDMI е направо трагедия! Голямо мазало се получава на каналите с нисък битрейт. Ъпскелинга на 1080 от Виваком при директни предавания е добър.
Малко трудно ще свикна с ъглите на видимост, понеже досега бях на LG с IPS матрица. Но при гледане фронтално черното направо убива! Друг недостатък е липсата на DVB S2, но това се компенсира с външен приемник. За гледане на филми смятам да ползвам външен Андроид медия плейер.
Нямах проблеми при регистрацията в сайта на Панасоник за удължаване на гаранцията на 5 години. Мисля, че за 1000 лева покупката си заслужава.
Не, няма такова.
- - - - - - - - - -
Предполагам ще може да се извади звук през СКАРТ с преходник към AV.
Иначе и аз ползвам извода за слушалки. Хубавото е, че не заглушава автоматично говорителите на телевизора и така ползвам виртуалния съраунд на ТВ-то + аудио система 2,1.
Този пост е редактиран от bialk; 23-12-15 в 12:59.
И моя няма второ дистанционно. Питах защото в ТП консултанта ми каза че имало, а и аз видях в едно ревю. Може да е за по големите размери или за друг регион. Иначе когато го закарах вкъщи видях че кашона на едно място в ъгъла е натиснат и направо пробит. Оказа се точно там където има стириопор. По телевизора няма никакви следи, но още не съм го включил.
Да,колегите са казали - второ дистанционно няма.Ще открадна набързо от 49'' на баща ми дистанционното да го пробвам.А иначе в момента съм вързал системата към изхода за слушалки и така и говорителите ми на тв-то работят и системата.НЕ мога да разбера защо се получава така, но каквито и настройки да вкарам системата ми няма хубави средни тонове?!Как ли не съм я настройвал тази система през компютър,но през това тв не мога нещо да се оправя.Явно ще карам по този начин.
Иначе и аз закупих 40'' през Емаг,за 1ви път правя толкова сериозна покупка през интернет,дано да нямам занапред проблеми.Регистрацията на 5 годишната гаранция я завърших набързо,скоро трябва да го направя и на 49''.
Иначе и двата тв-та ми направиха един "проблем".В технополиса докато купувахме 49'' исках да ми пуснат тест за изгорели пиксели(ял съм сопата преди 2 години с един Панасоник Е5Е)теста върви перфектно но,горе в десен ъгъл особено на по-светли цветове се вижда едно тъмно петно с големина колкото 2 стотинки,но правоъгълно.3ма човека гледахме и 3мата го видяхме.На моята 40'' е същото.На тестовата 49'' в магазина също беше така и поради това се съмнявам да съм закупил 2 "дефектни бройки".Някой да има идея откакво е и как се маха ? :D
jamesbond7
Всички диагонали на CX700Е имат само едно дистанционно -> N2QAYB001010
Дай снимка на това петно - при разливки с различни цветове.
Да не е от тестовите файлове ? Съмнява ме в две бройки с различен тип и размер панели да има на едно и също място дефект .
Това не ми мина през ума определено.Като се прибера в Шумен ще тествам 40'',а за 49'' скоро ще имам отговор и разбира се снимки за да видите.Сега имам друг въпрос.Телевизията която ще се ползва е на виваком с HD тунера им.Трябва ли да закупувам хубав и качествен HDMI кабел който поддържа 4к или да си карам с най-обикновен който си поддържа FullHD?За 40'' закупих HDMI кабел на HAMA с 5 звездички и като прочетох в сайта им го дават възможно най-добрия за 4к,3д и всичко останало за което се сетя .Пробвах го през лаптопа,всичко ток при FullHd качество.
А.... и все пак има ли някой с готови настройки за картина и звук,за да си ги сравня с моите ?Ако може някой скрииншот много ще съм благодарен.
И...Честито Рождество Христово!
Приличен кабел за 20лв ще свърши работа , тоя от комплекта на Вива-та е пълен боклук (както и самите им СТБ , ама нямат други) - при мен на плазмата водеше до забиване и липса на някои функции в телевизора .
Весели празници на всички !
Някой пробвал ли е DLNA. В магазина за приложения въобще не намерих клиент. Със serviio въобще не го намира, а plex-a го открива но на почти всички файлове изписва файлът не се чете. Филмите са старички и не са Full HD. Имах едно 3д и то си тръгна без проблем. От друга страна един и същи файл от флашката тръгва а през мрежата не. Субтитри няма
Edit2: С ps3 media server всички файлове вървят. Субтитри няма все още
Този пост е редактиран от batpets; 25-12-15 в 17:41. Причина: допълване
Преди месец се е появил още един UltraHD модел на марката -> PANASONIC-TX-40CX300E Панасоник се оляха тази година с бюджетни модели от входящо ниво...
Търсех бюджетен телевизор и си закупих Panasonic TX-40CW304 - оказа, се че е произведен от Vestel . Първо закупих един филипс 40" за 700 лв но беше трагичен като калибиране на картината като цветове. Смених го с този Панасоник - като цяло бива , но има какво да се желае. Като цяло синее. За съжаление в магазин това не може да с прецени - там всички телевизори показват като анимация(изкуствено засилени цветове).
Влезнах в сервизното меню с комбинацията menu 4725(ако не греша случайно) за да се опитам да го коригирам - като цяло ми синее и се получава изкривяване на цветовете в които има синьо . Когато ги сменям в сервизното меню се променят самите настройки , но ефект върху картината няма. Някакви идеи защо не се променя картината на телевизора ?
Този пост е редактиран от t3st3e; 26-12-15 в 23:47.
Здравейте. Модела на тв е panasonic tx 48cx350b. Изключва се когато му падне. Има ли някаква опция в менюто, която съм пропуснал?
Снощи купихме за дъщеря ми PANASONIC-TX-48CX400E. Ще се ползва с Фюжън бокс на Булсатком или с ZHD 210. Днес ще ходя да го настройвам. Дайте съвет по отношение на мрежата - дали да прокарвам кабел или да разчитам на WiFi?
В сервизното меню трябва да има опция за запис на новите настройки (Safe mode) , но лично аз, не те съветвам да променяш каквото и да било там.
Тази година 4-та и 3-та серия са производство на Vestel Турция. (C300, C320, CX300, CX400, CX410). Съмнявам се и за CS500
Не знам как е при този модел, така че виж в менюто - Автоматично изключване или в Други настройки - Автоматичен стендбай.
Нищо ли не пише в упътването или съпорта в Англия почива?
http://www.panasonic.com/uk/consumer...sions/led.html
Lan кабел до рутера.
Този пост е редактиран от hristoslav2; 27-12-15 в 15:45.