Здравейте. Какво ви е мнението за този, заслужава ли си за hd филми през лаптопа, телевизия ? LCD TV PANASONIC UHD TX-49EX610E | Телевизори | TV, Видео и Gaming | Технополис БГ
Здравейте. Какво ви е мнението за този, заслужава ли си за hd филми през лаптопа, телевизия ? LCD TV PANASONIC UHD TX-49EX610E | Телевизори | TV, Видео и Gaming | Технополис БГ
Затова го купих и аз-не ми е останало време още да си поиграя -иначе картината му не е лоша
Благодаря за отговора. Ако имате възможвност, бихте ли написали какво ви е мнението след като му направите настройките.
не намерих тест на 49"" вариант но намерих на по-големите
55"
Test Panasonic EX600 (TX-55EX600E) : une TV UHD 4K HDR au bon rapport qualité/prix ?
https://www.lesnumeriques.com/tv-tel...8867/test.html
65"
https://hdtvpolska.com/panasonic-ex6...hd-2017-z-hdr/
Здравейте,
Купих същия модел, но 40 инча (на 09.12.). Не ми харесва картината. Стои синьо-зелена. Преди 4 години купих плазма 50ST60Е. Копирах настройките на плазмата и ги пренесох на LCD-то, ама греда. Има ли някъде настройки на картината ?
Пробвай тези настройки
Picture Profile True Cinema Backlight 34 Contrast 90 Brightness 0 Sharpness 30 Color 50 Tint 0 Color temp Warm2 Vivid color Off Adaptive Backlight Control Off Ambient sensor On/Off Noise reduction Off MPEG Remaster Off Resolution Remaster Off Dynamic Range Remaster Off Intelligent Frame Control Off Clear Motion On/Off Advanced Contrast Control Off Color Gamut Normal Screen Settings 16:9 Overscan Off White Balance R-Gain +2 G-Gain +1 B-Gain -1 R-Cutoff +6 G-Cutoff +2 B-Cutoff +3
Мисля да купувам същия утре? Как се справя с качеството на каналите, които не са HD?
Купих го и скоро ще споделя подробно мнение
И аз щях да вземам 40 инчовия модел, но се отказах, защото ми се стори много лъскав и отразяващ. Взех един по-прост 40ES400 - не съм очарован от картината, най-вече при мрачни сцени. Сложили 100 настройки (гама, рязкост, подсветка) - да тръгнеш да експериментираш може да загубиш 2 дни и да забравиш каква е целта. Бутнах малко яркостта и контраста, дано е въпрос на свикване. Ако е светла шарена сцена изглежда добре - това всички го могат.
Привет, взех си TX-49EX610E, като се опитам да свържа set top boxa ми към него през всеки от 3те hdmi порта екрана стои черен. Някакви идеи?
- - - - - - - - - -
С лаптоп същата работа.... Може ли да има проблем и с трите HDMI входа ??? Или самия Панасоник има нещо по-специфично при свързване през HDMI
От дистанционното на ТВ натискаш ли AV да избереш HDMI вход или очакваш сам да тръгне? За лаптопа трябва от настройки на дисплея да кажеш, че искаш външен/втори екран.
Да, включвам ги(set top boxa или лаптопа) към съответният HDMI вход и му задавам от AV и стои черен екран на всеки от трите и с двете устройства. Пробвах с друг кабел, въпреки че този съм го ползвам с други ТВ без проблем, ама и това не беше. Единственото, което ми направи впечатление е, че при първото свързване на STB на HDMI1 горе изписа 1080i, но пак си беше черен екран...вече и това не излиза. В настройки откривам единствено някакви модове 1 и 2, но и те не променят нищо. Всички останали входове, които съм пробвал си работят - USB, TV-C....
Да не би STB да не е включено от бутона? Кабелът може да не е наврян добре до края.
Тия включвания/изключвания на HDMI кабела да не би да ги прави при включени устройства (особено компютъра) ? ... Има вероятност да си думнал входовете ...
Кабела го проверих няколко пъти, вкаран е. Първите включвания всичките бяха при изключено устройство, след десетки опити пробвах и на включени и никаква разлика. STB има индикатор, че работи. Пускам му самодиагностиката, която не знам дали има начин да си тества и входовете, ама дава всичко да е наред.