Както личи от заглавието на темата телевизора е Panasonic TX-40AS640E, кабелният оператор е НЕТ 1, проблемният телевизионен канал е Канал 1 HD. От седмица наблюдавам пикселизация на картината на Канал 1 HD, не цялата, а на отделни места (петна), които си менят местата, т.е. не са константни, звука не се губи.
Проверих нивото и качеството на сигнала, всичко е на 100%. Включвах и изключвах от контакта ТВ, вадих коаксиалният кабел, няма промяна. Вчера грабнах от другата стая LG 32LD550 и го метнах на мястото на панасоника, включих го в същия контакт и коаксиален кабел, който ползва панасоника и никакъв проблем, всичко е идеално.
Пуснах пак панасоника и отново същото. Прегледах другите канали, които гледам, никъде няма проблем, само и единствено Канал 1 HD пикселизира.
На кабела който идва от доставчика съм поставил един галваничен разделите и сплитер на Teleste, така е от години. Първоначално реших, че там е проблема и затова направих теста с другия ТВ, но при него няма проблем, което ме навежда на мисълта, че има проблем с панасоника. По принцип, аз ТВ не гледам, от време на време някой филм от компютъра, самият ТВ е на никакви часове като работа, почти не е ползван. Проверих как е картината на другите програми на БНТ, няма проблем, пробвах как е Канал 1 SD, отново няма проблем. В мрежата на НЕТ 1, Канал 1 HD е на една носеща с NOVA Sport HD, при последната няма проблем, всичко е идеално, явно не е проблем в доставчика.
От както го купих се случва понякога при пускане да ми даде, че липсва сигнал и няма нито един канал, при повторно пускане всичко се оправя. Вчера за момент изгуби Дискавъри Сцайнс, но
после го пусна.
Идеи?