Вижте резултатите от анкетата: Какъв диагонал e вашият LCD телевизор Philips ?

Гласували
251. Не можете да гласувате в тази анкета
  • 26'' и по-малко

8 3.19%
  • 32''

86 34.26%
  • 37''

35 13.94%
  • 40''

18 7.17%
  • 42''

78 31.08%
  • 46''

7 2.79%
  • 47''

14 5.58%
  • 52''

5 1.99%
  • 56''

0 0%
Страница 111 от 118 ПърваПърва ... 61101109110111112113 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,651 до 1,665 от общо 1761

Philips LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Re:Philips LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Цитат Първоначално публикувано от hercules
    А дали стават за 42PFL7404H12 ?
    Не стават - 7404 е на друго шаси.

Eто за твоят модел
    http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/d...=Link_Software

2.  

3. Тук е от
    May 2010

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Не стават - 7404 е на друго шаси.
    Мерси за отговора,но аз последните 3 версии ги имам ,исках да пробвам с по стари ,защото ми се струва че откакто качих по новите версии започна леко да ми насича отвреме навреме на FullHD с вкл HD Natural Motion !!!

4. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Имам забележка към 42PFL8404, много бавно сменя каналите и бавно му излиза менюто. С карта на blizoo съм, с вградения DVB-C тунер на TV-то+последната версия на софта. Бихте ли споделили, как е при вас?
    P.S. Избрал съм страна Finland и език Finland за DVB-C tunera-e, езика беше BG , но сега пробвам с Finland.

5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Staykov
    Имам забележка към 42PFL8404, много бавно сменя каналите и бавно му излиза менюто. С карта на blizoo съм, с вградения DVB-C тунер на TV-то+последната версия на софта. Бихте ли споделили, как е при вас?
    P.S. Избрал съм страна Finland и език Finland за DVB-C tunera-e, езика беше BG , но сега пробвам с Finland.
    Бавната смяна на цифровите програми е нормална за всички телевизори. Езика на менюто не променя нищо.

6. Тук е от
    Jul 2010

WiFi TV Remote за iPhone

На любителите на Philips (с модели 2k8, 2k9 и 2k10) и iPhone съобщавам, че в App Store се появи много удобна програма WiFi TV Remote за iPhone и за управление на телевизора по WiFi.

За да се активира режима за приемане на команди (и изпълнение на програми) jointSPACE, при работещ телевизор се въвежда код 5646877223.

7. Тук е от
    Apr 2010

имам Philips pfl 32 6605
    опитвам се да плейвам mkv и ги плейва но не всички..Каква е причината?И как мога да разбера кои точно плейва ..защото всеки път да свалям по 3-5 гб и да ми казва
    файла не е намерн или не може да бъде прочетен - е кофти. благодаря

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от naskobg
    имам Philips pfl 32 6605
    опитвам се да плейвам mkv и ги плейва но не всички..Каква е причината?И как мога да разбера кои точно плейва ..защото всеки път да свалям по 3-5 гб и да ми казва
    Прочети тук
    http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=62:14399-3

10. Тук е от
    Jul 2010

Цитат Първоначално публикувано от naskobg
    имам Philips pfl 32 6605
    Файлът MKV е контейнер, съдържащ кодирани аудио и видео потоци и следва да анализираш видеото в него:

- декодерът на Philips поддържа през DLNA (WiFi, Ethernet мрежа) или USB входа в контейнера MKV единственно най-разпространения видео формат H264

- при декодирането на H264 през DLNA и USB в телевизорите 2k9 и 2k10 (като твоя 32PFL6605) има две ограничения, които следва да се имат предвид:

-- профилът на H264 може да бъде main или base, но не и high
    -- максимално-допустимата стойност на параметъра maximum data (или bit) rate (определящ качеството на образа) e между 4'000 и 5'000 kbit/s

- като се има пред вид формата на филма (1900х1080, 1900х800, 1280х720 и т.н.), големината на файла и продължителността на филма, може грубо да се прецени надхвърля ли data rate тази максимална стойност и да се предскаже дали ще се вижда на телевизора или не. При свален файл, стойността на b]data rate[/b] може да се види в програма, например QuickTime Player

- няколко примера показват, че типичният data rate при HD (1900х1080) далеч надхвърля възможностите на декодера на телевизора и такива видеофилми ще са невидими за гледане през USB или DLNA:

-- "Avatar". Големина на файла 11.74 GB при продължителност на филма 161 мин - data rate: 9'670 kbit/s. Не се възпроизвежда от телевизора
    -- "Dirty Harry". Големина на файла 8.54 GB при продължителност на филма 102 мин - data rate: 11'110 kbit/s. Не се възпроизвежда от телевизора
    -- "Sahara". Големина на файла 14.25 GB при продължителност на филма 124 мин - data rate: 17'390 kbit/s. Не се възпроизвежда от телевизора

- при формат на филмите 1280х720 ситуацията е много по-благоприятна, изображението върху телевизора също е много добро (upscsale-ера е супер!)

От друга страна, гледането на филми от компютъра през HDMI не се ограничава по никакъв начин от Philips телевизорите и всичко изглежда первфектно! Лично аз се отказах от DLNA за сметка на качеството през HDMI!

11. Member Аватара на maxim7
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    някъде по млечния път

в крайна сметка се отказах от 46''wl753g toshiba-led;и се заинтересувах от47''pfl9664-lcd,и понеже съм запознат с данните
    на 42-ката в тази серия на филипс ,въпроса е матрицата ASV ли е,
    или този филипс е 46''.

12. Member
    Тук е от
    Feb 2006

Някой успял ли е да изкара субтитри на Филипс от файл през ЮСБ?

13. Тук е от
    Jul 2010

Декодерът не чете субтитри, това е обсъждано :-)

Субтитрите следва да се вградят предварително във видео файла, има достатъчно програми за това.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Feb 2006

Например с AVIAddXSub,новосъздаденият Div X файл не се чете.С mkvtoolnix новият mkv с вградени субтитри се чете,но без суб.?На Diva и двата файла се четат със субтитри.Някакви идеи.

16. Тук е от
    Jul 2010

Бих се опитал да ти помогна, но работя с Mac и когато си играех с DLNA-то на телевизор,а преди да се откажа в полза на HDMI, ползвах Subler и нямах проблеми със субтитрите...

Ако дадеш точен пример с:

- файлови разширения
    - кодиране - профил, Bit Ratе

възможо е някой опитен Windows - Philips специалист да ти помогне

17. Тук е от
    Apr 2010

papiloti - първо искам да ти благодаря за изчерпателния отговор. Тези дни си поиграх какво може телевизора..не останах разочарован само дето не чете субтитри но това не е болка и с ВиртуалДъб не ми е проблем да си ги вгрждам. Днес пуснах един sample на Inside Man който си е 720х1280 но пък бави..странно защо но може би килобитите са му в повече..незнам,доакто трейлъра на Аватар който е 1080х се гледа без да бави/накъсва..Значи за мкв за да се гледа на тв трябва да гледам файла с Media Info но какво точно вътре?..Разбрах че dts аудио не се възпроизвежда и затова някои мкв не се плейват..?!
    Май най-добре е да си взема някакъв плеър като WDplay TV там със сигурност се плейва всичко...

18. Тук е от
    Jul 2010

@ naskobg:

Параметъра, който следва да търсиш се нарича (max video) data rate или bit rate и размерността му е величина информация/време, т.е. kbit/s или Mbits/s.

В QuickTime Player, който ползвам, има команда, Show Movie Inspector (програмата я има и за Windows, командата се извиква с ctrl-I, вероятно), показваща след цялостното зареждане на филма нужната информация, виж файла.

Във втория файл е DLNA сертификата на един 2K10 телевизор, мисля, че всички 2k10 модели имат сходни DLNA възможности, но не мисля, че от него може да се извлече много полезна информация относно проблематиката

По отношение на звука, по-екзотични формати като DTS и вариантите му, не се поддържат.

В същност, както писах по-рано, колкото и на пръв поглед да е примамливо гледането през DLNA, аз се отказах (мисля, че DLNA е death end) в полза на HDMI кабел (5m) :-)
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Прикачени файлове Прикачени файлове

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Blu-Ray Player Philips / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 6
    Последно: 14-09-12, 20:01
  2. Philips Home Theater System / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 0
    Последно: 01-09-12, 19:28
  3. Отговори: 1389
    Последно: 20-07-12, 20:09
  4. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51
  5. ПРЕМЕСТЕНО: Blu-Ray Player Philips / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 0
    Последно: 23-11-10, 13:37

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе