Относно модела на Philips телевизор - тук ще чуеш достатъчно мнения за да си избереш най-добрия модел според нуждите и възможностите ти и, предполагам, че ще бъдеш доволен от избора си!
За съжаление, безжичния вход на телевизора е донякъде ограничен, както откъм хардуерни възможности, така и откъм софтуер и няма да ти донесе твърде голямо удоволствие в ползването:
- DLNA клиента поддържа доста видео-формати, но някои популярни не се поддържат, например контейнера MKV
- някои high-end аудио-формати също не се поддържат
- максимално-допустимият Data Rate, който се поддържа от DLNA клиента е около 5000 Kb/s
- достъпа до файловете на DLNA сървъра е доста примитивен и не позволява лесно зареждане на необходимия файл в големи библиотеки
- достъпът до youtube или други видео-библиотеки е пълен, но софтуера, който управлява Интернет интерфейса е примитивен и бавен
В този смисъл, аудио/видео файловете следва да се подават по HDMI (от компютър или медия-плейър) и само по този начин могат да се ползват пълните възможности на телевизора!
От гледна точка на потребител на компютърна техника с опит, какъвто се оценявам , считам, че най-слабото място на съвременните серии на Philips е обслужването на интерфейса и софтуера:
- концепцията на интерфейса и софтуера е създавана от неудачници - олигофрени или от ученици (или старци), които не са сядали пред компютър или са стигнали до Windows XP (sorry, не искам да обидя никого)
- достъпът до различните менюта и подменюта не е последователен и в много случай не е ясно какво се очаква да стане след натискане на бутона
- въвеждането на текст (налага се от време на време) е изтезание
- пултът за управление на сериите xx04 (на сериите 2010 не знам) не е интуитивно конструиран и, въпреки, че стои много добре в ръката, не удобен за управление на телевизора, налага се непрекъснато да се търсят бутони, а на някои местата им са направо грешни
- предният ми телевизор, модел 32pw9765 от преди 10-ина година, имаше определено по интуитивен и бърз интерфейс, че и по-удобен пулт (ясно е, че новите телевизори имат повече функции)
Според мен, съвременните концепции за управление и интерфейс на телевизорите вече са безумно остаряли. В момента, идеаланата за мен концепция за обслужване, е интерфейса на телевизора да се проектира на екрана на моя iPhone и основното управление и настройки на телевизора да става от там (нека има отделно и пулт, няма да ми пречи). Осъзнавам напълно, че производителите на телевизори нямат никакъв интерес от подобни удобства за потребителя. Но времената се менят, дори и за най-големите! Примери - навсякъде, сега се сещам за Nokia