Re:Philips LCD / Faq , обсъждане, мнения
От два дни и аз се сдобих с 42 PFL 7404Н, дом кино Ph= HTS 3270 и WD HD. Нямах време вчера да си играя с настройки, но първите проблем/въпроси.
1. През цифровата/кабелна на Кейбълтел/ мисе появяват няколко групи светли точки на екрана /около 4-6/ в различни варианти след всяко вкл/изкл. на цифровата. Достатъчно ярки са. В единият случай бяха две групи около центъра на екрана. В другия - четири една под друга групи малко вляво от центъра на екрана и симетримно на цевтъра още една група. Като превключа на аналогова - изчезват?!?
2. Явно сигнала на кабелната е кофти - отново нямам три цифрови пакети.
Та въпрос молбата ми е:
1. Опасни ли са тези точки и как да се преборяс тях на цифрова тв.?
2. Опасно ли е за апарата да пробвам да включа един външен усилвател за кабелна тв - 20 ДБ.?
Цитат:
Първоначално публикувано от bobyhranov
Здравейте,
моля за съвет. От няколко дни имам PHILIPS 37PFL8404H :yahoo: обаче не мога да изкарам през DLNA сигнал от компа. Иначе телевизора се връзва през рутера с приложенията които предлагат от PHILIPS. Като пусна обаче windows media player - в прозореца за шеринг, телевизора не се вижда. Направил съм всичко /или така си мисля/ от инструкцията която изтеглих като pdf файл от сайта на PHILIPS.
Моля дайте акъл сигурно пропускам нещо.
Благодаря предварително
Оказа се че проблема има просто решение - изключване на защитната стена на widows-а. Като я спрях светна всичко и присъединих телевизора като устройство. Вече няма проблем.
Цитат:
Първоначално публикувано от bobyhranov
Оказа се че проблема има просто решение - изключване на защитната стена на widows-а. Като я спрях светна всичко и присъединих телевизора като устройство. Вече няма проблем.
благодаря за инфото -слагам го във FAQ в началото на темата за да се го научат и другите :Drinks:
Цитат:
Първоначално публикувано от kalva4
От два дни и аз се сдобих с 42 PFL 7404Н, дом кино Ph= HTS 3270 и WD HD. Нямах време вчера да си играя с настройки, но първите проблем/въпроси.
1. През цифровата/кабелна на Кейбълтел/ мисе появяват няколко групи светли точки на екрана /около 4-6/ в различни варианти след всяко вкл/изкл. на цифровата. Достатъчно ярки са. В единият случай бяха две групи около центъра на екрана. В другия - четири една под друга групи малко вляво от центъра на екрана и симетримно на цевтъра още една група. Като превключа на аналогова - изчезват?!?
2. Явно сигнала на кабелната е кофти - отново нямам три цифрови пакети.
Та въпрос молбата ми е:
1. Опасни ли са тези точки и как да се преборяс тях на цифрова тв.?
2. Опасно ли е за апарата да пробвам да включа един външен усилвател за кабелна тв - 20 ДБ.?
По номер 2. Ползвай задължително затихвател (ТАР) -24 дбм след усилвателя, за да не си изгориш тунера. . Имай в предвид, че усилвателя усилва както сигнала така и шума, тоест ако твоя сигнал е вече зашумен нищо няма да направиш с усилвател освен да вдигнеш нивото с 20 dbm.
Цитат:
Първоначално публикувано от kiko26
Здравейте всички.Новобранец съм тук но имам един проблем които ме тормози с моя телевизор.Един месец се опитвам да му наглася цветовете и неуспиавам да са така че да ми хареса.Проблема е че на преки предавания или на хора на екрана лицата и телата ми изглеждат винаги като все едно са изгорели от слънцето.Все едни ччервеникави и не естесвени.По принцип цветовете ми изглейдат много неестествени.Чудия се дали е за сервиз или просто модела е така.Дали има колеги с такъв модел и подобен проблем.Играл съм си всички видове настроики на картината без да пипам в сервизното меню.Поздрави на всички.
Върни фабричните настройки и избери режим Кино/Cinema/Movie. Така ще е са по-близки до истината.
Тия дни ще поместя едно кратко ръководство за калибрация на телевизор за начинаещи.
Когато е на стандартните настройки положението е направо нетърпимо.Сега настроиките които са за цвят по избор съм ги свалил на 0 та горе долу става за гледане.чудя се дали няма проблем нещо с цветовете моето тв или просто това си е нормално за този модел.Ходих гледах и в магазина други но тАм с тези магазински сигнали работят добре привидно.Иначе позвам булсат но и на ефирна и на преглед на снимки картината е една и съща.
Цитат:
Когато е на стандартните настройки положението е направо нетърпимо.Сега настроиките които са за цвят по избор съм ги свалил на 0 та горе долу става за гледане.чудя се дали няма проблем нещо с цветовете моето тв или просто това си е нормално за този модел.Ходих гледах и в магазина други но тАм с тези магазински сигнали работят добре привидно.Иначе позвам булсат но и на ефирна и на преглед на снимки картината е една и съща.
Такива са си цветовете на повечето модели LCD телевизори.При тези с LED подсветката положението е доста по-добре. Ако толкова много държиш на цветовете намери някой специалист да ти го калибрира.
Еволюцията на Natural motion и Pixel plus
http://forum.ixbt.com/post.cgi?id=attach:62:14399:72:1
http://forum.ixbt.com/post.cgi?id=attach:62:14399:75:1
http://medienservice.philips.de/apps%5Cn_dir%5Ce1231501.nsf/pages/646B413978331745C125713E005E8648/$FILE/HDTV_whitepaper_Feb+2006_engl.pdf
http://www.docstoc.com/docs/1745431/...0white_20paper
Цитат:
Ти да не си на оттенък по избор? Ако си пробвай на оттенък/нормален
Цитат:
Кои точно настройки си дал на 0?
Отенък по избор сум дал на 0.Ако е е на отенук нормал положението и още по оранжево червникаво по лицата на хората на екрана.Все едно цял ден са били на плажа.
А какъв модел е телевизора? Ако има видима разлика в картината спрямо същия модел в магазина то явно нещо не е в ред.
PHILIPS 32PFL5604.Другия тв също е филипс 26pfl5404 мисля беше и на него картината е доста по добра.