Задължително 40 или 42 най малко,аз преди 1 месец си взех 42-ка 7404 и ми е екстра,даже ми малее като пийна няколко...........колички ;-)Първоначално публикувано от blitz
Задължително 40 или 42 най малко,аз преди 1 месец си взех 42-ка 7404 и ми е екстра,даже ми малее като пийна няколко...........колички ;-)Първоначално публикувано от blitz
Вчера купихме за едни познати 37 инчовия модел. На мен картинката ми хареса и за цената е добре. Аз имам стария модел 37 пфл5604 и съм доволен, на дцц в пловдив си гледах до вчера световното по ард ХД.Първоначално публикувано от blitz
Един такъв по-частен въпрос макар, че е валиден за всеки модел ТВ: След като през 2010 г. моделът от 2009 г. 37PFL5404H еволюира до 37PFL5405H, тогава къде ще следва да се следи за обновяването на софтуера, който за модела 37PFL5405H като последен актуален е 37pfl5405h_12_fus_eng.zip, Версия: 000.075.013.054, Zip файл, 40.52 MB, с дата на публикуване: 2010-07-01, докато този за 37PFL5404H като последен актуален е 37pfl5604h_12_fus_eng.zip, Версия: 000.026.076.000, Zip файл, 32.86 MB, с дата на публикуване: 2010-06-18. Излиза ли, че ако някой е с по-стария модел 37PFL5404H, то качването на софтуер за по-новия би предизвикало проблем или?
Зареждаш най-новия firmware само за модела, който имаш!Първоначално публикувано от Bulsvk
Шаситата им са различни!!!/от там контролерите и протокола за работа/Първоначално публикувано от Bulsvk
Качвай само фърмуера за твоят модел!!
http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=62:14399
8605 -доста отразяващ екран
виждат се лампите от залата както и всичко поставено пред него
http://www.hifi-forum.de/index.php?a...postID=116#116
Нямам за себе си свястно обяснение, защо точно във високите серии LCD-tv започнаха фирмите да слагат тези стъкла отпред и да влошават и контраст и черно и ъгъл на гледане , ако е само за да има дизайн когато е изключен егати аргумента.Освен това при някои модели(LG) между панела и стъклото се събира прах и картината се замазва, докато е в гаранция добре , а после ...?!
Напротив "стъклото отпред" допринася за контраста. Проблема е ,че отразява силно попадащата отвън светлина.
Матовото покритие при старите модели и сериите от ниският и средният клас в някои марки -намалява контраст защото действа като дифузйор /разпределя светлината равномерно по целият екран/.
http://www.hdtv.ru/news/novinki/8761...t-byt-tpv.html
Има панели полугланц,полумат /Филипс,Тошиба,LG и др./ които доста добре се справят с този проблем , а в същото време светлината не пречи. Все си мисля ,че това/липсата на отражение/ беше най-голямото предимство пред плазмите .
Причината е същата, поради която мнозинството лаптопи са също с гланцови панели - гонитба за яркост и контраст, за сметка на удобството и ергономията!
Ако помещението с телевизора е тъмно или няма отразена светлина в екрана на телевизора, няма никакъв проблем, образът съответства максимално на LCD панела.
Лично аз съм противник на гланцовите панели...
Това е така за панелите с гланцово покритие ,което е залепено за матрицата, а при тези със стъклото има разстояние до матрицата като при старите CRT-та и проблема е точно същия/ даже и с прахта/.
Апропо , има модели лаптопи за работа при силна осветеност и дисплеите са матови.
Ергономиката изисква да няма отражения на екрана, т.е. да има само едно изображение. Това означава матов екран. Лаптопът, освен това, е по-универсално устройство от телевизора и на практика е недопустимо панелите в средния и високия клас да са гланцови, само като опция!Първоначално публикувано от nkd
Матовия екран на моя лаптоп го чаках горе-долу една година
Едно уточнение ако някой има по-дълъг период на наблюдение: След като на сайта на Philips за директна връзка са поставени новите модели от 2010 г., това означава ли, че постепенно акцента върху обновяването на софтуера ще се прехвърли върху тях за сметка на по-старите модели? И това автоматично означава ли, че въпреки дългото чакане притежателите на модели от 2009 г. и по-стари може и да не дочакат изправянето на някои недостатъци, например плеър автоматично възпроизвеждащ и субтитри, без необходимост от вграждане и др.
За плеъра със сигурност. Ъпдейти по софтуера може да се появят и за старите.
По мои наблюдения софтуерната подръжка продължава към 3 години след изилизането на модела. После на сайта може да намериш само последната версия.Първоначално публикувано от Bulsvk
Една молба към всички собственици на Филипс -
Моля напишете модела, серииният номер и кога и къде е прозведен /ако е възможно и трицифреният код на матрицата/ - целта е да разчетем серийният номер.