Philips 46PFL9704H/12:
- Production Code: VN2D1014020682
- Screen:
229
LCD Sharp D3LA43K
Philips 46PFL9704H/12:
- Production Code: VN2D1014020682
- Screen:
229
LCD Sharp D3LA43K
Благодаря ,но си пропуснал нещоПървоначално публикувано от Papiloti
Къде е прозведен ?
до сега съм събрал следното/догадки/
VN2A1 / VN2 ,VN3 - матрици Sharp
VN1B0 - Унгария AUO 161 HW02 V9 37 37PFL8404H/12
VN1F0 - LG
VN1G0 - LG 52PFL7404H/1/
VN1G0 - LG 42 PFL8404H/12
VN1F0 - LG
VN1H0 - Sharp 171 32PFL9613D/10
VN1L0 - Sharp 32PFL5404H/12
VN2I0 - Sharp
VN3A1 - Sharp 40PFL8664H/12
VN4F1 - Sharp D3GA23 223 32PFL5604H/12
SW1A - 40PFL5605H/12
VN1D1 - Sharp 274 40PFL7605H/12
RJ1A02 - 277 37PFL5405H/12
VN - място на производство /VN1В1004026520/
* VN - Унгария
* DG - Франция
1В - матрица /VN1В1004026520/
* 1B - LG
* 1F - LG
* 1G - AUO
* 2A - Sharp
* 2I - Sharp
* 3A - Sharp
10 - година на производство /VN4B1004026520/
* 10 - 2010г
* 09 - 2009г
* 08 - 2008г
04 - седмица ? /VN1B1004026520/
02 - ?? /VN4B1004026520/
ревю на 52PFL5605H
http://www.flatpanelshd.com/review.p...&id=1279009235
Извинявай, не съм и знаел, трябваше да се навеждам...
Assemblled in Hungary
Днес най-после излезе ревюто за Philips 37PFL7605 : http://www.avforums.com/review/Phili...TV-Review.html
но.....интересно,доста критично и с по-лоши оценки от ревюто за миналогодишния модел Philips 32PFL7404 : http://www.avforums.com/review/Phili...TV-Review.html
Наистина е доста критично и има защо. Филипс не са мръднали от старите си позиции - няма развитие.
Но и самото ревю е някак половинчато -не са си направили труда да влязат в сервизното меню и от там да направят корекциите при калибрацията. Също така не са отворили телевизора да снимат и анализират използваният хардуер-матрица, шаси, видеопроцесор, захранване....Не са го тествели за неравномерна подсветка ,както и няма дума за качество на сглобката и използваните материали/освен че бил от формована пластмаса/. Няма тестове за скалиране на образа и измерване на контраста.
hristoslav2 ,не бъди толкова критичен към www.avforums.com,хората нямат кадри и търсят 2 души за ревюта на телевизори,така че ако има желаещи : http://www.avforums.com/forums/forum...-avforums.html
П.С.Ами откакто тази пролет ги напусна David Mackenzie,нещо им куцат откъм ревюта нещата.Който му е фен,да му следи ревютата във : http://www.hdtvtest.co.uk/reviews.php
Нещо последните ревюта като цяло на AVFORUM-а са половинчати. Точно този модел (7605), невизиран размера е на второ място в Европа като най-продаван модел заедно със Samsung 40C630 и Sony 40EX500. Почти съм изчел над 50 мнения на купувачи взели 40'-я вариант на модела и само суперлативи. Наистина нещо е доста странна тая ситуация. То в този случай излиза, че старото му братче (7603) е в пъти по-добро поне по всички официални тест ревюта и то без да притежава тези подобрители, матрици и подсветки които са в таз годишните модели. Препоръчвам да не се влияете много от тези презентации, а на живо с вашите очи да си правите реалните-истински заключения.
Те и преди ревютата им бяха половинчати..Що се отнася до Дейвид Макензи ,имахме спор с него на лични-миналата година....после пък тримата с Лазарус и Адтомов малко му свихме сърмите по една тема.....дадохме му и линк към сетком.Първоначално публикувано от harvi5
Лично моите виждания са ,че трябват поне 3-ма специалисти за едно пълно ревю.
Във HDTV Test и AV Forums се набляга на друго. Те правят ревюта за напреднали. Примерно посочват за голям минус липсата на пълни настройки за калибрация, а реално под 1% от хората изобщо знаят какво значи калибрация, и малка част от този процент имат достъп до нужното оборудване и уменията да ги ползват.
Не може за 37 инчов среден клас модел да искаш ISF настройки. Той е предназначен за хора, които най-често го гледат в SHOP режим и се радват на шарените картинки.
Или да тестват само висок клас модели или да взимат предвид за кой потребител е насочен модела.
Какво разбираш под ревюта за напреднали? Някаква тайна масонска ложа ли?Все ми се струва,че потребителската техника/телевизори,аудио-видео и т.н./ е насочена за широк кръг от хора с различни професии.Ако си майстор-готвач например и искаш телевизор с добра картина,как трябва да постъпиш?Според мен задачата на специализираните печатни издания и интернет сайтове е да правят обективни тестове/със всичката условност за независимост/на тази техника.От ниския до високия клас.И всеки според вкуса,изискванията и джоба си ,да може да направи избор.Така ги виждам нещата.
Мисля, че се увличашПървоначално публикувано от harvi5
Да не си привърженик на Open Source ?
Кой предлагаш да им плаща на тези, които следва да направят тестове на всички уреди и по най-добрия и независим начин? Лично с какво ще участваш в тази дейност, ще ги даруваш ли с cash или ще ги спонсорираш с някой телевизор? Или ще го оставим на фирмите производители, на всичките, на които искаме тестовете да бъдат направени?
Могат ли да бъдат независими тези издания днес, когато всичко е пари и се прави за пари? А става дума за много пари, които си разиграват Philips, Sony, Samsung и компания! Сега, след като целия медиен бизнес измисли как с HD да накара всички да си купуваме нови телевизор, аудио уредба, мултимедикни рекордери и плейери, сървъри и т.н.? Това са илюзии!
Нека да приветстваме тези и други издания за качеството на ревютата и ги критикуваме за недостатъците им, който е по квалифициран и има интерес, ще го направи по-добре, който не е, ще чете и ще се надява! Всеки с приноса си...
Имам предвид, че повечето от информацията в тях е неразбираема за средния потребител. Колко от тия графики говорят нещо на хората? За да разберат всичките термини по ревюто им трябват дни в четене на литература.Първоначално публикувано от harvi5
ОК, за модели, предназначени за такива хора, тази информация е полезна, но тука говорим за сравнително нисък клас модел. Нищо, че Philips го продават на толкова висока цена.
Модела разчита на светещи лампички и чака някой да го грабне от поредната промоция.
Няма нищо лошо в това, просто ревюто за него трябва да е съвсем различно. Всяко списание ще има някакво "ревю" тип "страхотен е" и рекламно каре под него от къде да си го купиш. Хората го прочитат по диагонал и тичат в магазина.
здравеите извиняжам се че ви занимажам с моя проблем но моля да ми помогнете !решил съм да си взема philips но се колебая между 2 модела philips 5605h i philips 8404h!момчето в магазина ми каза да си избера 5605 моля даите ми и вашите мнения!разликата в цената е 150лв!кажете ми предимствата и недостатуците!БЛАГОДАРЯ ПРЕДЖАРИТЕЛНО![]()
Пухи,ами напиши за какъв размер става въпрос!Отделно от това 8404 е модел 2009,а 5605 от 2010.