Вижте резултатите от анкетата: Какъв диагонал e вашият LCD телевизор Philips ?

Гласували
251. Не можете да гласувате в тази анкета
  • 26'' и по-малко

8 3.19%
  • 32''

86 34.26%
  • 37''

35 13.94%
  • 40''

18 7.17%
  • 42''

78 31.08%
  • 46''

7 2.79%
  • 47''

14 5.58%
  • 52''

5 1.99%
  • 56''

0 0%
Страница 98 от 118 ПърваПърва ... 488896979899100108 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,456 до 1,470 от общо 1761

Philips LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Re:Philips LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Чудничко...Казваш с кам модул ,смарт карта и настройка на страна Финландия-не става нищо.....
    А пробва ли да хванеш свободните цифрови програми без кам модула ?

Миналата година имаше подобен проблем и се решаваше така:
    /проблема е ,че не знам сега ,кой бутон е I на новото дистанционно и всичко е на твой риск!!/

Настройка /активиране/ на цифровият тунер на Филипс 2009 г. с помоща на Сeрвизното меню.
    Включване на DVB-T/C тунера независимо от страната в сервисното меню SM-/Service Manual/

Влизане в сервизното меню
    1.Бързо набираме cледната комбинация на дистанциооното управление 062596i (i-бутон "info", )
    появява се прозорец с предупреждение на английски.
    2.Искате да излезете - просто натиснете Menu на ДУ. Искате да влезете - натискате големия кръгъл бутон с надпис OK.

SM->[ Options]->[Digital Broadcast]->[DVB-T Installation]->[On] (по-условие Country dependet)
    SM-> [Options]->[Digital Broadcast]->[DVB-C Installation]->[On] (по-условие Country dependet)
    в SМ 1-во ниво ->Store - OK./за да запаметите настройките/
    Изключете и включете телевизора
    [Home]->[Конфигурация]->[настройка]->[Настройка на канала]->[Антенна/Кабел DVB]-> [кабел]
    [Home]->[Конфигурация]->[настройка]->[Настройка на канала]->[Автомат. настройка] -> [старт]->[Възстановяване на канала]
    По нататък ви предлага да изберете страна, може да сложите всяка.
    В следващото меню избираме [Кабел], после [настройка] в меню настройка проверяме какво е било установено.
    [Режим на скороста]->[Автоматично]
    [Сканиране на частота]-> [Пълно]
    [Аналогови Канали]-> (отключих ги, но тунера така или иначе си ги търсеше)
    На [Готово ], после подвърдете [Начало]
    Сканирането отнема 15-20м.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Телевизорът си взема часа от телетекста на тв канала на който си го включил. Проблема е в това ,че кабелните оператори в България попълват EPG-то на всички програми според нашият часови пояс, а трябва всяка програма да се въвежда според това в кой часови пояс се намира централата и. Каквото и да правиш часовникът на EPG-то няма да ти е верен.

http://www.dday.it/prodotti/947/Phil....html#pagina-1
    http://www.dday.it/prodotti/947/Phil....html#pagina-2
    http://www.dday.it/prodotti/947/Phil....html#pagina-3
    http://www.dday.it/prodotti/947/Phil....html#pagina-4

http://www.hdtvreview.com/Philips-46...v-reviews.html

http://asia.cnet.com/tv/tech/home-en...261492p,00.htm
    http://asia.cnet.com/reviews/home_av...261492p,00.htm
    http://www.lemondenumerique.com/test...0pfl8605h.html
    http://www.areadvd.de/hardware/2010/...0pfl8605.shtml
    Предполагам си прав за всичко, но как работи телевизора (имам 2 такива - и на двата им преподреждах каналите) перфектно 10 дни и след като им изключих захранването пак си показват различни часове и двата . Тъй като имаше гръмотевици ги изключих от тока и антената - и тука нещо не могат после правилно да се ориентират.
    Сутринта разликата беше точно 12 часа. След това си поиграх - изключих го за 15 минути и разликата стана 6 часа от реалната в момента. Като го включвам винаги го давам на канал 1 защото там е най-верен телетекста.
    Явно си има някакъв странен чалъм ама..........
    И двата телевизора са на Близуууууууу и са почти един до друг.
    П.П. преди да купя САМ модула на единия близо 6 месеца ползвах устройството на Близуууууу и там винаги си е бил точен часа.
    УТОЧНЯВАМ :ЧАСЪТ НА ТЕЛЕВИЗОРА ВИНАГИ МИ Е БИЛ ВЕРЕН - ГОВОРЯ ЗА ЧАСЪТ НА ТЕКУщОТО И СЛЕДВАщОТО ПРЕДАВАНЕ КОЙТО СЕ ИЗПИСВА ГОРЕ НА ЕКРАНА И СЛЕД КАТО НАТИСНА БУТОНА ИНФО.

4. Тук е от
    Jan 2010

Чудничко...Казваш с кам модул ,смарт карта и настройка на страна Финландия-не става нищо.....
    А пробва ли да хванеш свободните цифрови програми без кам модула ?

Миналата година имаше подобен проблем и се решаваше така:
    /проблема е ,че не знам сега ,кой бутон е I на новото дистанционно и всичко е на твой риск!!/
    . . .
    Пробвах, но не стигнах до край.
    Оказва се че I сега е ОК бутонът в центъра на дистанционното.
    Излиза предупреждение, че ще си изгубя гаранцията. Има ли начин наистина в сервиза да разберат че съм влизал в сервизното меню?

5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

emil2564 - направо ме обърка.....Двата показват различно и нито един правилният час ?

Rene
    Всяко влизане в сервизното се записва/не знам точно къде/. Тук почти всички собственици са влизали поне веднъж, я някои и по няколко пъти. Ти си решаваш какво ще правиш. Само не пипай нищо друго!! Ако все пак ,по невнимание или глупост промениш нещо от което не разбираш - ВЕДНАГА ИЗКЛЮЧИ ТЕЛЕВИЗОРА ОТ БУТОНА - OFF./преди да си натиснал STORE/
    И благодаря за инфото относно информационният бутон

6. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

rene, ти не хващаш каналите или ти дава, че са кодирани? Защото модула и ксртата в него са да разкодират вече уловените от тунера канали.

7. Тук е от
    Jan 2010

След кратко търсене се изписва:
    Намерени цифрови канали - 0
    Намерени аналогови канали - 0
    Намерени радио канали - 0

Лазарус, какво означава това - че мога да пусна тунера да търси и без САМ и карта, така ли?

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Rene
    Лазарус, какво означава това - че мога да пусна тунера да търси и без САМ и карта, така ли?
    Да -така ще хванеш само свободните/некодирани/ програми.

10. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

emil2564 - направо ме обърка.....Двата показват различно и нито един правилният час ?

Да и двата показват различен час. В смисъл този долу дето показва часа в момента си е ОК.
    Проблемен е този горе дето показва предаването в момента и началния час на следващото.
    И при двата е различен но не и верен. Просто след много усърдно 2 часово разместване на каналите и двата телевизора си свериха "горния час" но след като бяха без ток 5 дни показват час който не е верен. Дано си ме разбрал правилно( то обяснението ми е повече от неразбрано).

11. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Да, можеш, но така пак няма да хванеш нищо. Явно нещо не е наред при теб. или с тунера или настройките /по-вероятно/.
    Иначе дори и без модула и картата трябва да хванеш всички канали. На кодираните ще изписва , че са кодирани и ще има само звук.

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

След кратко търсене се изписва:
    Намерени цифрови канали - 0
    Намерени аналогови канали - 0
    Намерени радио канали - 0
    Rene, щом и аналогови канали не ти намира ми се иска да те питам ти включи ли коаксиалния кабел във входа за антена?

13. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от emil2564
    Да и двата показват различен час. В смисъл този долу дето показва часа в момента си е ОК.
    Проблемен е този горе дето показва предаването в момента и началния час на следващото.
    И при двата е различен но не и верен. Просто след много усърдно 2 часово разместване на каналите и двата телевизора си свериха "горния час" но след като бяха без ток 5 дни показват час който не е верен. Дано си ме разбрал правилно( то обяснението ми е повече от неразбрано).
    Въпросът ми беше ,дали и двата телевизора показват различно време/един спрямо друг/...По това което си написал разбирам че часът на EPG не е верен.
    Аз имах такъв проблем на някои програми в края на миналата и началото на тази/с приемник на M-Sat съм/. Проблема беше ,че патката от кабелната ,дето им попълва информацията в EPG е въвела погрешен начален и краен час на едно предаване и от там всички следващи предавания отиват по-дяволите- часът им не отговаряше на реалният..Всичко беше изместено с час и половина.....Провери телевизорът при някой от съседите ,дали го има този проблем в разминаванията на времето. Ако не - то тогава е някакъв бъг във фърмуера и ги ъпгрейдвай и двата телевизора.

http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/d...=Link_Software

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Да. Идвата телевизора показват различен час. Единия съм го ъпдейтнал - другия не.
    Довечера ще продължа да ги бъзикам.
    Благодаря , много за съдействието

16. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Philips 40PFL8605H review
    http://www.flatpanelshd.com/review.p...&id=1282638932

After calibration I measured a black level of 0.04 cd/m2. This is a very good result and one of the best results we have yet seen from an Edge LED model. Samsung’s Edge LED models such as the C8000 have black depth of 0.05 cd/m2. The best plasma-TVs (Pioneer KURO) we have measured to 0.02 cd/m2 (that’s the limit of our equipment, so it’s probably lower).

We ended up measuring 0,04 cd/m2 black which ranks amongst the best for Edge LED models today, and 8605H even comes without clouding issue. We also got fairly accurate colors and response time on Philips 8605H is very low. And the HD picture is beautiful. The 200/240 Hz system does introduce too many artefacts, however, and shadow detailing was not convincing.

Излиза че матрица UV2A (Sharp) има по-добър контраст от на S-PVA (Samsung)

17. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

HDTV Test измерват черно 0,03 при Самсунг след калибрация и то на модел безLED подсвртка..
    Това, че не са забелязвали неравномерна подсветка е добра новина.

18. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от emil2564
    Да. Идвата телевизора показват различен час. Единия съм го ъпдейтнал - другия не.
    Довечера ще продължа да ги бъзикам.
    Благодаря , много за съдействието
    Така................. днес съм вече с напредък.
    Сутрин ставам раничко(какво да се прави), и отделих около 1 час на ТВто.
    Естествено яаса горе небеше точен. Изключих от всичко ТВто и го оставих така 15 минути.
    След това го включих и направо на канал 1 да си свери "долния" часовник. Свери го (естествено горния беше поне с 4 часа разлика).
    Бавно и "постепенно преминах през всички канали( на всеки стоях около 10 - 15 секунди) и "чудо" всичко си дойде на мястото - долния часовник (дето се сверява от телетекста) и този отгоре се свериха абсолютно точно на всички канали.
    Демек тайната е в търпението да преминеш през всички канали( така си мисля).
    Сега вече и GUIDE ми е верен

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Blu-Ray Player Philips / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 6
    Последно: 14-09-12, 20:01
  2. Philips Home Theater System / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 0
    Последно: 01-09-12, 19:28
  3. Отговори: 1389
    Последно: 20-07-12, 20:09
  4. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51
  5. ПРЕМЕСТЕНО: Blu-Ray Player Philips / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 0
    Последно: 23-11-10, 13:37

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе