Philips 42PFL7404H сигурно ли е че е със матрица на Шарп и тя по добро черно и ъгли предлага от S-IPS?
Philips 42PFL7404H сигурно ли е че е със матрица на Шарп и тя по добро черно и ъгли предлага от S-IPS?
Сигурно е, защото я видях лично, но просто нямаше смисъл да я снимам. За съжаление не можах да видя кода й. За ъгъла на гледане - трябва да прецениш сам. Като всички VA матрици, тези на Шарп имат недостатъка "Color shifting" (промяна на цветовете) при гледане от голям ъгъл. Черното зависи и от типа на подсветката. При S-IPS също имаш промяна на контраста с ъгъла на гледане.Първоначално публикувано от root666
P.S. Промяната при 42PFL7404 и 8404 от S-IPS на Sharp матрици е сравнително отскоро.
http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg393377
adtomov
Благодаря за снимките!Оценявам труда ти
Благодаря, monti. Като гледам, руснаците свободно ползват моите снимки в своите теми в ixbt форума. И нито ред за препратки към оригиналния пост. Свалят снимката, качват я на техен фото-сайт и постват линка оттам. Ама... какво да ги правиш, сродни бедни душици. Разбираемо е.Първоначално публикувано от monti
Ето пример:
http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=62:15386
Може би трябва да помислиш за подпис върху снимките,срещам доста твои снимкиПървоначално публикувано от adtomov
и по западните форуми,които също без препратки
Сервизни ръководства
CHASSIS Q549
http://elektrotanya.com/?q=showresul...at2=schematics
CHASSIS Q548
CHASSIS Q543
9604-Матрици
LC320WUF-SBN1
LK315D3LZ93
T370HW02V9
T370HW03V2
http://www.doknet.nl/content/vestel/32pfl9604st.pdf
Мммдааа, ще помисля върху предложението. Вярно, че фактите говорят за качеството на снимките и ерго - обясняват интереса към тях, но всяка крушка си има опашкаПървоначално публикувано от monti
И опашката трябва да се знае накъде сочи Така е коректно.
Тъй като снимките досега далеч няма да са ми последните, бъдещето е пред нас
P.S. Вече имам ултрамакро приставка, която може да раздели домейна на субпиксела на части. Побългарена е от специален обектив. Но трябва много добро фокусиране и никакво трепкане... засега я пробвам в домашни условия, за да видя как ще я ползвам в стресовите условия на магазина....
Здравейте!
Ще си купувам 26' ТВ и се спрях на Philips 26PFL 3404/12. Доста време се взирах днес в него и единствения конкурент, който видях е Samsung B350. Останах доста изненадан, но наистина Samsung-a извади по-добър бял цвят. Аз съм леко скептичен относно Самсунг, но нямам нищо против да чуя отзиви и за него.
Имате ли преки впечатления от точно този модел на Филипс - от колко време го ползвате, създадени проблеми, лесна експлоатация и т.н. Ще се радвам да прочета всичко, което имате да кажете за този ТВ.
Благодаря предварително на отзовалите се!
Здравейте,
Имам Philips 37PFL5604H и ползвам цифрова от ЕКК с CAM Conax. В определени моменти - при рязка смяна на картината, например реклами, динамична смяна на цветовете, близък кадър от футболен мач и др. се получават дефекти и пикселизация - картината става на "квадратчета" за момент, след което се оправя. Поетапно отхвърлям възможните причини - CAM, кабели и връзки, настройки на ТВ-то, измерване на силата на сигнала от техниците и др. Останаха 2 - цифровият тунер и качеството на сигнала. Снощи видях допълнение в меню - Options -> Състояние -> Сила на сигнала и Качество на сигнала, което явно се е появило след актуализация с последния firmware. Данните бяха следните:
Силата на сигнала се визуализираше подобно на Wifi connection с 5 нарастващи скали. При мен силата беше на 3 степен.
Качеството на сигнала -> добро с някакви буквено-цифрени кодове. По въпроса за силата предолагам, че трябва да бъде на 5-та степен, а по въпроса за качеството не знам дали има следваща позиция след "добро", не знам каква е градацията тук. Нека ако някой има сходни проблеми или наблюдения по въпросите да сподели опита си.
Аз този ефект го имам на CRT-то, дето на всичкото отгоре е 25". Според мене телевизора няма нищо общо с този проблем - вината е изцяло на кабелния оператор и степента на компресия на сигнала. По принцип когато копресията е по-висока съответно качеството пада, а това особено се забелязва при рязка промяна на картината. Причината е, че копресията обикновено използва алгоритъм, който се базира на предишния кадър. Т.е. за да направиш (декомпресираш) следващия кадър трябва да имаш предходния, защото следващия се описва само с това какво се е променило спрямо предходния (това разбира се е най-общо казано, има и други детайли, които няма смисъл да дискутираме тук). Затова при рязка промяна на картината разликите, които трябва да бъдат описани между два кадъра са твърде големи и поради ограничението за висока компресия се "закръгляват". Затова, когато има рязка промяна има и такъв дефект. Интересно е, че такъв дефект, макар и пo-рядко се забелязва на каналите, които по принцип би трябвало да са с максимално качество (bTV, Kanal1, ... ). Ега ти максималното качество.
Нека някой ме поправи ако греша. Надявам се да съм бил полезен.
Преди малко ми се обадиха от ЕКК /периодично им се обаждам по повод проблема/ и ми казаха, че нищо не може да се направи. Споменах им за компресията на сигнала - не зависело от тях, така идвал сигналът. А и тяхната мрежа била едикаква си /според мен - скапана/, нямало доставчик, който да ми предложи по-добър сигнал. Щяли да сменят технологията след няколко месеца. Това е по въпроса с моя проблем. Ако някой има предложение - нека сподели.
Ако живееш в квартал, в който има покритие на МЕГАЛАН, може да преминеш към тях.
Разбрах, че преговарят с телевизиите в България, да получават сигнала им директно от студията, и да не се използва сигнала от спътника. А и отзивите във форумът им са добри.
Доколкото съм чувал - и там не всичко е песен. И ти се явява още едно устройство (+още едно дистанционно). Язък ти за DVB-C тунера на телевизора... При всички положения е добре да се говори с янкой "потърпевш" първо....Първоначално публикувано от Rene
Здравейте.От 4 месеца следя темата за LCD ТВ и мога да ви кажа ,че в главата ми е пълна каша .Твърдо съм решил да си купя ТВ philips ,но проблема ми е че не мога да се спра на даден модел.Снощи погледа ми попадна на този LCD телевизор PHILIPS 32PFL9613D/10 http://www.technopolis.bg/b2c/b2c/display/(xcm=bulgarian&cpgsize=10&layout=7.0-1_1_70_81_83_73_6_9_82_91_80&uiarea=3&carea=DEBA586A452362F1A90A002481B479E9&cpgnum=1&citem=DEBA586A452362F1A90A002481B479E946B48DE7AF8B5D4A89F6440622 95C6EE)/.do?rf=y Много моля знаещите да си кажат мнението,защото вече взех да се вманиачавам .Дали на тази цена -1400лв може да се намери по-добро решение?Искам да попитам и дали някой знае как изглежда Ambilight функцията ако телевизора е заврян в ниша (лакирана секция)?
Искам да попитам и дали някой знае как изглежда Ambilight функцията ако телевизора е заврян в ниша (лакирана секция)?
[/quote]
Като притежател на два Филипса само мога да кажа,че никога няма да съжалявам за избора ми. Ambilight фунцията най пълноценно се въприема когато зад ТВ -то стената е светла/бяла/...
Имам два Филипса с Ambilight и за нищо не бих заменил тази екстра и в бъдеще.
Тази година може би след като се появят новите LED модели (7505D и 7705D) ще сменям основното ТВ и обезателно пак ще бъде с Ambilight.
И не е нощна лампичка както се шегуват някои тук от форума.