Вижте резултатите от анкетата: Какъв диагонал e вашият LCD телевизор Philips ?

Гласували
573. Не можете да гласувате в тази анкета
  • 26" и по-малко

14 2.44%
  • 32"

197 34.38%
  • 37"

53 9.25%
  • 40"

93 16.23%
  • 42"

141 24.61%
  • 46"

36 6.28%
  • 47"

31 5.41%
  • 52"

4 0.70%
  • 55"

3 0.52%
  • 60"

1 0.17%
Страница 102 от 103 ПърваПърва ... 5292100101102103 ПоследноПоследно
Резултати от 1,516 до 1,530 от общо 1540
Like Tree51Одобрявам

Philips LCD TV / FAQ - на първа страница /част 3/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Отговор: Philips LCD TV / FAQ - на първа страница /част 3/

Филипс променят моделният суфикс през 2014 година:

• xx PXX xxxx / xx = Диагонал в инчове
    • xx PXX xxxx / xx = НОВО
      • 1. Позиция
        • PXX: P = Philips

• 2. Позиция
        • XHX: H = HD
        • XFX: F = FullHD
        • XUX: U = UltraHD

• 3. Позиция
        • XXH: H-Tuner (analog, DVB-C, DVB-T)
        • XXK: K-Tuner (analog, DVB-C, DVB-T, DVB-S(2))
        • XXS: S-Tuner (analog, DVB-C, DVB-T(2), DVB-S(2))
        • XXT: T-Tuner (analog, DVB-C, DVB-T(2))
        • XXG: G-Tuner (Южна Америка)

• xx PXX xxxx / xx = Серия
    • xx PXX xxxx / xx = Регион на продажби

Първи пост е актуализиран.

Внимание!!
    Непотвърден слух:
    В новите модели 2014 от високият клас (9, 8-ма серии) освен Android TV, ще има двойни тунери - това означава, че можете да гледате едно предаване докато телевизора паралелно записва друго. Както и ще продължат с Ambilight 4...

Между другото темата натрупа 100 страници и мисля да я затворя и отворя нова, но това ще го направя в Неделя.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 17-01-14 в 19:12.
    podredko одобрява това.

2.  

3. Тук е от
    Dec 2013

Телевизора е 6008, с последен ъпдейт. С преден ъпдейт (не помня коя версия беше) на някои канали на телевизия се появяваха премигващи пунктирани линии горе и долу. След последния ъпдейт изчезнаха ... от вчера пак почнаха да се появяват. С формат "wide screen" съм и нямаше проблем.

4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Пунктираните бели линии отгоре над картината, представляват долната част от записаната информация за видеоматериала(име, таймер и дата)
    Като правило телевизиите трябва да ги режат още в апаратната, преди изхода, но както често се случва работещите там, спят или не са запознати добре с техниката с която работят....
    Пусни телевизора на режим Auto - така телевизора ще ги изреже сам - софтуера анализира къде са горната и долната граница на картината.

5. Тук е от
    Dec 2013

Благодаря, въпроса е че до вчера ги нямаше никъде. Освен отгоре пунктирана линия ми се появява и отдолу цветна премигваща линия. На някои канали има и пунктирана и отдолу цветна мигаща, на някои само долу цветна мигаща, без пунктирана. Но на повечето канали така стана. Как едновременно на няколко телевизии се появиха преди два дена ? "автозапълване" и "автомащабиране" не ги маха. Другите режими ако ги махнат режат много от картината

Супер мащабиране ги маха, но реже много от картината ...

И като цяло кой режим на "формат" е най-удачен. Със стайна антена съм, нямам кабелна.
    Този пост е редактиран от Петър Младенов; 18-01-14 в 18:28.

6. Member
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от Петър Младенов Виж публикацията
    ...И като цяло кой режим на "формат" е най-удачен. Със стайна антена съм, нямам кабелна.
    Няма най-удачен, зависи какво гледаш и какво искаш да виждаш. HD каналите се виждат най-добре на Wide screen. Същото важи и за всички SD, които се излъчват в 16:9 (също и за филми от плеъра или друг източник). По-кофти е с каналите 4:3, с тях е на кантар Супермащабиране или отново Wide screen.

7. Member
    Тук е от
    Oct 2001

Аз лично ползвам режима "Авто запълване", който реже всички черни полета отдолу отгоре и дори на ТВ като Нова, която е в 4:3 успява да задържа аспекта приемлив, за да не мязат хората и лицата им на бъчви (разбира се на 4:3 си играе с рязане на картината също така). Нямам нерви да цъкам копчето за мащабиране на всяка отделна програма.

8.  

9. Itg
    Itg е офлайн

Тук е от
    Jan 2014

Здравейте приятели,притежавам телевизор Philips 42PFL6008k.Но имам три проблема.Първият е ,че от четирите порта Hdmi само номер 4 работи ,тоест засича лаптопа.Вторият проблем е ,че искам да свържа безжично лаптопа с тв-то,но иска парола в прозореца за wi-fi.Изписва ,че засича Direct-Philips ,тоест Dmr функцията на тв-то е включена, но ми иска код.Има ли някакви настройки за hdmi портовете и от къде да намера този код.Третият е ,че гледам онлайн филми от бг сайт,как да гледам на цял екран ,защото от сайта не се появява икона за разтегляне.Благодаря предварително за отговорите.
    Този пост е редактиран от Itg; 20-01-14 в 14:47.

10. Member
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от Suren Виж публикацията
    ... Нямам нерви да цъкам копчето за мащабиране на всяка отделна програма.
    Не е и необходимо - телевизорът запомня изискванията към всеки тип сигнал. Нагласяйки кой да е HD канал на режим "Wide screen", то това се отнася автоматично за всички останали HD канали. Същото важи и за SD каналите, за гледане на 3Д, за USB вход, за отделните HDMI входове.
    podredko одобрява това.

11. Member
    Тук е от
    Oct 2001

Цитат Първоначално публикувано от L1892 Виж публикацията
    Не е и необходимо - телевизорът запомня изискванията към всеки тип сигнал. Нагласяйки кой да е HD канал на режим "Wide screen", то това се отнася автоматично за всички останали HD канали. Същото важи и за SD каналите, за гледане на 3Д, за USB вход, за отделните HDMI входове.
    По ред причини в момента съм на SCART кабел. Там нямам възможността да избирам и авто запълването работи коректно.

12. Member
    Тук е от
    Oct 2011

Е, не знаех тая подробност за скарт кабела, не съм ползвал такъв.

13. Тук е от
    Jun 2013

hristoslav2 одобрява това.

14.  

15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

16. Тук е от
    Nov 2013

Aко някой може дa ми кaже нaчин дa се опрaви орaзмерявaнето нa кaртинaтa в режим нa видео плеър при 3507 ще съм много блaгодaрен.

17. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2014
    Живее в
    Варна

Как да изкарам инфо за текущо и следващо предаване на даден тв канал? Пробвах с настройка на каналите с държава Германия, след това с *****, сега съм с Швеция, е няма и няма! Тв-то е 42PFL7008s.

18. Тук е от
    Dec 2013

Отговор: Re: Philips LCD TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

[QUOTE=svetlio1;660672]Бихте ли постнали снимки на задния панел на тв (с входовете) и на адаптора - да видим какъв е тоя различен стандарт.[/QUOT

Извинявам се за късния отговор., Входа в тв. е женски но много по тесен от мъжката скарт-букса която "уж" е била за него.2014-01-22-489.jpg2014-01-22-485.jpg

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от docev Виж публикацията
    Виж сега . Няма как да са объркали нещо. Явно ти може би бъркаш. Много точно са ти дадени примерите на снимките и схемите. А може би не си на ясно точно този кабел в комплекта за какво е. Щом си ходил в магазина отново е би трябвало да ти обяснят кое как се свързва точно с този кабел и каква му е идеята.
    Благодаря за информацията господин docev.Може би трябваше да попитаме "Момче ., КАК ДА ГО СВЪРЖА. Тв-то на снимката която hristoslav2 e постнал не е 40pfl5537/12h Качил съм реалните снимки на моя "проблем" Буксите НЕ съвпадат.

- - - - - - - - - -
    Този пост е редактиран от ilian8181; 23-01-14 в 00:24.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 608
    Последно: 04-05-15, 23:14
  2. Sony LCD TV / FAQ - на първа страница /част 3/
    От hristoslav2 във форум Sony телевизори
    Отговори: 2014
    Последно: 07-01-15, 19:15
  3. LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница /част 6/
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 1690
    Последно: 06-01-15, 19:11
  4. Отговори: 1389
    Последно: 20-07-12, 20:09

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе