26" и по-малко
32"
37"
40"
42"
46"
47"
52"
55"
60"
Здравейте,
Имам телевизор Philips 37pfl7606 с нов ъпдейт 37pfl7606h_12_fus_bul. Често жена ми си записва филми на външен USB HDD. Зададено ми е EPG от мрежата (има връзка), а не от доставчика. От няколко дена не може да се влезе в менюто "справочник програми" - при влизане остава тъмен екран. Продължава обаче да му работи непрекъснатият запис на канала, който се гледа в момента - може да се стопира и връща назад (т.е. излиза, че HDD си работи). При включване на компютър със зареден Linux, на диска се виждат и записите, които вече са направени (и не са изтрити) като файлове. Но на телевизора остава тъмен екран при влизане в менюто с къщичката и последващото меню "справочник програми" за програмиране на запис (или гледане на записаното).
Някакви идеи за решаване на проблема (освен ново форматиране на диска от телевизора) ?
Предварително ви благодаря за вниманието.
Искам да попитам знаещите!!!
Имам 7605 и искам да му сложа ъпдейт от 7606 или 6606. Някой знае ли дали ще стане? Има ли вероятност да си прецакам ТВ-то??? Ако нещо се обърка дали ще мога да му сложа стария софт????
Целта е да се подкарат суб през вградения плеър. Дали 6606 и 7605 са с еднакви шасита?
Здравейте, искам да попитам нещо, което може и да ви се стори тъпо, но много ме дразни и затова искам да проверя дали има решение - с 32pfl7404h съм и периодично от оператора ми правят разни промени по предоставяните ми канали и понеже съм оставил автоматичното актуализиране включено понякога ми изчезват канали и се появяват други. Проблема ми е следният - когато ми изчезне канал, да кажем №40, ТВ-то го пропуска и от 39 скача на 41 и като влезна в опциите за пренареждане и сложа канал на празното място №40 всички други канали след него се изместват с един нагоре и ми се нарушава подредбата и почвам да ги местя един по един, за да се върнат на съответните си номера. Има ли начин да се оправи това или просто не е до измислено като хората....благодаря предварително за вниманието!
Колеги даите малко инфо за 7008K моделите. Още ли го има проблема с размазването на SD каналите? Бях решил да си вземам такав модел, но като чета имат проблем, който не знам дали е решен все още. Другия ми фаворит е LG 740s серията. Какго оценявате спрямо 7008К?
От PHILIPS България ме посъветваха да върна заводските настройки и ако пак не става, да форматирам наново диска през телевизора. Освен това ми казаха, че не би трябвало EPG-то да влияе при възпроизвеждане на вече записана информация - ако искам да видя записа след 1 година от къде ще получа отново EPG-то за него - има логика.
Проблемът все още стои, макар че последва един странен (меко казано) ъпдейт около 12 декември, който бе пуснат първоначално, после бе изтеглен и подменен. Любопитното в случая е, че картината е зле само на част от SD каналите, при това се вижда само на тъмни сцени. Пример за добра картина са Cinemax (1 и 2), HBO Comedy, TV1000, DIVA, RTL, руските и т.н. Кофти е при Диема, Нова и подобни, предимно български канали. При HD каналите няма никакъв проблем, картината е супер.
Съпоставка с LA740 не бих правил, защото LG дава същата картина, като на 7008 след ъпдейта. Е, няма "облаци", ама... За мен е странно, но имам преки наблюдения върху евтини модели на LG (безусловно бих ги препоръчал на всички с нисък бюджет) и там картината е много добра.
В момента, от моя гледна точка, най-доброто в класа е W805. Вярно, че Sony принципно се справя по-зле от Philips на SD каналите, но с малко играчка по настройките се получава доста добър резултат.
какво значи "Sony принципно се справя по-зле от Philips на SD каналите" ?
Опиши по-подробно кое е по-лошо? с какви настройки се "оправя" ?
дай снимки ако може!
Сигурно си прав но помогни и на другите да разберат това!
Нали част от идеята на форума е да се помогне на хората да си изберат "хубав" телевизор.
На един и същ тв SD канал картината на Сони е по-мътна, по-неясна, по-размазана, с по-малко детайли - надявам се, че сега е по-ясно, още повече, че всеки сам за себе си би могъл да убеди в това. Снимка... как да ти направя снимка, няма как да сложа двата телевизора един до друг, че да се виждат едновременно, а и са с различни диагонали, което няма как да не повлияе върху част от картината, да не говорим за различните видове матрици - пасивна и активна.
Опитвам се да опиша нещата без термини, че да са по-разбираеми от всички. Ако искаш детайли - Христослав го е обяснил в темата за избор - Филипс има по-добро скалиране при калпав сигнал, като това видимо не е само теория.
Що се отнася до конкретни настройки - не искам и не предлагам такива, защото всеки си има индивидуален вкус, а и тук определено "властва" (не)писано отричане на "подобрителите". И ако гледаш и сравняваш 1 бр Филипс с 1 бр Тошиба (пример) можеш да предпочетеш единия по свои собствени критерии, но това не е тенденция. Тя се проявява като сравниш 10 модела на Филипс с 10 модела на Тошиба, с 10 модела на Сони и т.н. После променяш двойките. Е, отнема време, наистина, особено ако го правиш години наред и моделите са станали стотици, ама така можеш да считаш мнението си за убеденост, поне в голяма степен.
Сравнението няма как да не бъде субективно, затова и са тия общи приказки, с които всеки, в т.ч. и аз предлагам (не налагам) на никого мнението си.
П.П. И като се купува телевизор, не се ходи (само) с флашка с видео 1080р, а с TVRip/DVDRip, че да няма после изненади на SD тв канали.
Може, при това много успешно - в бюджетните класове, но не и в средновисоките и високите. Това си е мое мнение и не бих влязъл в полемика по тоя въпрос с когото и да било. Ако някой има друго становище, просто да го изрази, но не необходимо да ме репликира, нали смисълът е да има повече мнения .
7008 не поддържа MHL, имам тая опция при Сони-то, не че я ползвам, ако и вкъщи да има общо 5 бр Xperia (поддържа и HTC, за другите не знам). Дори не знам как точно се ползва, а и от какъв зор да си ползвам телевизора за телефон? 7008 има вградена камера за скайп, но нямам регистрация, а и вкъщи има 4 компютъра...
По въпроса за евентуален ъпдейт - не мога да кажа нищо, няма откъде да знам. Личното ми мнение е, че повече ъпдейти за моделите от 2013 г няма да има, независимо за какво се отнасят, защото те вече не са актуални. Надявам се да ме опровергаят, но нищо фатално, ако не го направят.
Срокът на софтуерната подръжка за даден модел телевизор, е 2 години от датата на производство.
След изтичане на този срок, при извънредни обсотятелства (много оплаквания на клиенти) може да се пусне нов ъпдейт.
Относно ъпскелинга на SD сигнал...
Има признати по целият свят компании, специализирали се на ъпскейлинг и обработка на картината, пускащи професионални линии. В бизнеса са от десетки години, като http://www.faroudja.com/faroudja/content/home.jsp , например или AnchorBay. Хора сериозно подхождащи към въпроса и имащи пари за това си купуват такива външни процесори, изключват всичко в ТВ, превеждайки го в режим ПК и получават действително референтна картина. Там вътрешната обработка е в реални 10 бита от всякакви източници, деинтерлейсинг и обръщането му в прогресивен формат по фирмени алгоритми от нулата и т.н. Калибровка, 3D и въобще всичко възможно и невъзможно за постигане на идеала. Цените стартират от 1200 долара за такива неща.
http://www.lumagen.com/testindex.php
http://www.curtpalme.com/Radiance.shtm
На всички трябва да е ясно, чe в телевизорите тази част е орязана и слаба и никога няма да достигне тяхното ниво. Тоест, потенциалът на панела не се реализира напълно. И накъсвания, двойни контури, артефакти, стробове и т.н. може ако не се остранят напълно с такова външно решение, то може да се минимизират до максимално възможното ниво, което позволява дисплея.
А ето го и последният модел на darbee
http://darbeevision.com/dvp-5100cie
Този пост е редактиран от hristoslav2; 14-01-14 в 19:51.