Вижте резултатите от анкетата: Какъв диагонал e вашият LCD телевизор Philips ?

Гласували
573. Не можете да гласувате в тази анкета
  • 26" и по-малко

14 2.44%
  • 32"

197 34.38%
  • 37"

53 9.25%
  • 40"

93 16.23%
  • 42"

141 24.61%
  • 46"

36 6.28%
  • 47"

31 5.41%
  • 52"

4 0.70%
  • 55"

3 0.52%
  • 60"

1 0.17%
Страница 101 от 103 ПърваПърва ... 519199100101102103 ПоследноПоследно
Резултати от 1,501 до 1,515 от общо 1540
Like Tree51Одобрявам

Philips LCD TV / FAQ - на първа страница /част 3/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Oct 2001

Отговор: Philips LCD TV / FAQ - на първа страница /част 3/

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Срокът на софтуерната подръжка за даден модел телевизор, е 2 години от датата на производство.
    Предполагам имаш предвид от датата на обяваване на модела/моделната линия, защото датата на производство е различна за всеки ТВ

Все още излизат ъпдейти за модели от 2012 година.

2.  

3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Да - от старта на производството на модела.
    Датата на обявяне на модела, може да изпревари старта на производството му с месеци.

4. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2014
    Живее в
    Варна

Здравейте! Утре(15.01.14г.) ми предстои да стана собственик на телевизор Филипс 42PFL7008S. Това добре(или зле-ще видим), но мисля при получаването да го тествам с видео файлове от флашка и от външен хард 1тб. Не съм на ясно по какъв начин след това да извадя безопасно външните устройства от USB-то - кои стъпки от менюто да изпълня и има ли въобще такава опция? Предполагам, че докато телевизорът чете информация от флашката няма да е добра идея да я издърпам просто ей така!

5. Member
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от mzivanov Виж публикацията
    ...Не съм на ясно по какъв начин след това да извадя безопасно външните устройства от USB-то - кои стъпки от менюто да изпълня и има ли въобще такава опция? Предполагам, че докато телевизорът чете информация от флашката няма да е добра идея да я издърпам просто ей така!
    Да, не е добра идея, защото може да забие, особено ако изпълнимият файл е голям по размер - правил съм такива експерименти. Хубавото е, че телевизорът се самовъзстановява, стига да имаш търпение и да не изпадаш в ужас, че се е скапал - при Филипс нещата се случват бавно и тържествено .
    По същество - достатъчно е да спреш с дистанционното файла, който върви и да преминеш в режим ТВ (бутона е в горната част на "вафлата").

- - - - - - - - - -

Срокът на софтуерната подръжка за даден модел телевизор, е 2 години от датата на производство.
    След изтичане на този срок, при извънредни обсотятелства (много оплаквания на клиенти) може да се пусне нов ъпдейт...
    Тук с 2 изречения успя да синтезираш целия проблем откъм всичките му страни, поздравления! Само че:
    1. Срокът от 2 години не гарантира, че ще има ъпдейти, а и да има, не е речено, че ще оправят даден проблем, а няма да предизвикат друг. През юли 2013 г пуснаха ъпдейт, който активира DTS, но засегна EPG. После, през септември, ако не ме лъже паметта, пуснаха друг ъпдейт, който така и не се разбра какво подобри. За да стигнем до критичният ъпдейт, оправил EPG, но повлиял отрицателно върху част от SD каналите... Право казва поговорката, че "клин клин избива, ама последният все остава". Нищо не гарантира, че ако изобщо пуснат ъпдейт, то той ще оправи всички проблеми и няма да възникнат други.
    2. Кой клиент ще има основателни претенции за проблем с качеството на картината и как ще докаже наличието му? Освен това, всички ъпдейти се инсталират на собствена отговорност - мен никой не ме е карал насила да ъпдейтвам. И можех да си имам безукорна картина и работещо EPG, макар без и оказалото се абсолютно ненужно DTS (не ползвам собствения плеър на телевизора), а външен източник, решаващ всички налични проблеми. На какво основание и от какво да се жалвам?

- - - - - - - - - -

...Относно ъпскелинга на SD сигнал...
    Миналата година бях във фирмен магазин на Bang & Olufsen в Осло и видях с очите си кое и как - ние тук се мъчим с евтина конфекция да сме облечени по последна мода. Ами... няма как да стане. Моделът, който зяпах, бе включен на популярен местен канал, който дори не бе в HD формат - TV2, ама с картина, която тук, в нашенско нямам идея кой ще ми предостави дори и срещу планина от пари. После зяпах е част от мач - ела, та виж що е то картина. Проблемът бе само в цената - около 60000 NOK, което е приблизително 15000 лв - истинска смешка по норвежките стандарти, ама не и по нашенските.

П.П. Не знам защо последният абзац се визуализира по тоя начин, но това е без значение.
    Този пост е редактиран от L1892; 15-01-14 в 08:47.
    rumentz одобрява това.

6. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2010
    Живее в
    Плевен

Цитат Първоначално публикувано от sheftura Виж публикацията
    Здравейте, искам да попитам нещо, което може и да ви се стори тъпо, но много ме дразни и затова искам да проверя дали има решение - с 32pfl7404h съм и периодично от оператора ми правят разни промени по предоставяните ми канали и понеже съм оставил автоматичното актуализиране включено понякога ми изчезват канали и се появяват други. Проблема ми е следният - когато ми изчезне канал, да кажем №40, ТВ-то го пропуска и от 39 скача на 41 и като влезна в опциите за пренареждане и сложа канал на празното място №40 всички други канали след него се изместват с един нагоре и ми се нарушава подредбата и почвам да ги местя един по един, за да се върнат на съответните си номера. Има ли начин да се оправи това или просто не е до измислено като хората....благодаря предварително за вниманието!
    Е няма ли да се намери поне един коментар по моето питане?

7. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2014
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от L1892 Виж публикацията
    Да, не е добра идея, защото може да забие, особено ако изпълнимият файл е голям по размер - правил съм такива експерименти. Хубавото е, че телевизорът се самовъзстановява, стига да имаш търпение и да не изпадаш в ужас, че се е скапал - при Филипс нещата се случват бавно и тържествено .
    По същество - достатъчно е да спреш с дистанционното файла, който върви и да преминеш в режим ТВ (бутона е в горната част на "вафлата").
    Благодаря! Ще се придържам към съвета ти!

8.  

9. Тук е от
    Dec 2013

Цитат Първоначално публикувано от L1892 Виж публикацията
    Проблемът все още стои, макар че последва един странен (меко казано) ъпдейт около 12 декември, който бе пуснат първоначално, после бе изтеглен и подменен. Любопитното в случая е, че картината е зле само на част от SD каналите, при това се вижда само на тъмни сцени. Пример за добра картина са Cinemax (1 и 2), HBO Comedy, TV1000, DIVA, RTL, руските и т.н. Кофти е при Диема, Нова и подобни, предимно български канали.
    Колега, махни си корекцията на MPEG артефактите и всичко ще се оправи. SD каналите пак ще са прекрасни.

10. Member
    Тук е от
    Oct 2011

А ти защо смяташ, че не съм опитвал и това? При изключена опция се вижда по-зле, отколкото при ниво "минимум".

11. Тук е от
    Jan 2014

Здравейте, закупих си Philips 32PFL4508H, но имам проблем със субтитрите
    1. Субтитрите трябва да са в същата директория и да имат абсолютно същото име като на филма.
    2. Трябва да са в Unicode. Прекодирането става по следния начин:
    a. Файла със субтитрите се отваря на компютър с помощта на текстов редактор, например Notepad.
    b. Избира се File – Save as..
    c. В прозореца който се отваря отивате на опцията Encoding. Tам първоначално би трябвало да видите ANSI. Променяте го на Unicode и запазвате файла така.
    d. След това при отварянето на видеото и субтитрите по начина описан по-горе би трябвало да видите Кирилица без проблем.
    това го пробвах не се получава.

През USB няма проблем там си тръгват.
    С Mezzmo, MediaManager, Serviio, Домашний медиа-сервер всичките ги пробвах но пак не мога да подкарам субтитри.
    Някакви други идеи къде може да е проблема.

12. Тук е от
    Nov 2013

Aко някой може дa ми кaже кaк дa опрaвя орaзмерявaнето нa кaртинaтa в режим нa видео плеър при 3507 ще бъдa блaгодaрен.Когaто кaртинaтa нa филмa е в съотно6ение 21:9 я рaзпъвa нa цял екрaн и я издължaвa нa 16:9.

13. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2014
    Живее в
    Варна

За модел 42PFL7008S мога ли да добавя само ъпдейта с DTS и откъде евентуално мога да го "дръпна"? Необходимо ли е да имам предходните? Удачно ли ще е да го инсталирам от външен хард примерно?

14.  

15. Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от Eleonora Dobreva Виж публикацията
    Здравейте, закупих си Philips 32PFL4508H, но имам проблем със субтитрите

През USB няма проблем там си тръгват.
    С Mezzmo, MediaManager, Serviio, Домашний медиа-сервер всичките ги пробвах но пак не мога да подкарам субтитри.
    Някакви други идеи къде може да е проблема.
    Здравей! Имам същият модел. Всичко е до настройката на Домашний медиа сервер. Описано е много добре в началото с картинки. Аз го направих и сега нямам никакъв проблем. Ако се затрудниш обади се пак.

16. Тук е от
    Jan 2014

Здравейте колеги, притежавам телевизор Philips 32PFL4508H.Но имам проблем със звука на някой филми,изписва ми че аудио формата не се поддържа.Може ли по някакъв начин да го реша тоя проблем?
    Благодаря предварително!

17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от mzivanov Виж публикацията
    За модел 42PFL7008S мога ли да добавя само ъпдейта с DTS и откъде евентуално мога да го "дръпна"? Необходимо ли е да имам предходните? Удачно ли ще е да го инсталирам от външен хард примерно?
    Всеки нов ъпдейт съдържа всички промени от предходните версии. Направи ъпдейта с флашка или по мрежата.

Цитат Първоначално публикувано от matevone Виж публикацията
    Здравейте колеги, притежавам телевизор Philips 32PFL4508H.Но имам проблем със звука на някой филми,изписва ми че аудио формата не се поддържа.Може ли по някакъв начин да го реша тоя проблем?
    Благодаря предварително!
    Моделът не поддържа DTS и за да ти тръгне звука го конвертирай в AC3.

18. Тук е от
    Jan 2014

Колега може ли да ми кажеш някоя програма за да го конвертирам,която си я изпробвал и работи.Защото пробвах с 2 програми но не става не се получава

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 608
    Последно: 04-05-15, 22:14
  2. Sony LCD TV / FAQ - на първа страница /част 3/
    От hristoslav2 във форум Sony телевизори
    Отговори: 2014
    Последно: 07-01-15, 18:15
  3. LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница /част 6/
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 1690
    Последно: 06-01-15, 18:11
  4. Отговори: 1389
    Последно: 20-07-12, 19:09

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе