Не става въпрос за повече формати и кодеци, а за най-често срещаните и употребявани. Най-желаните от вас.
Все пак не всичко може да се приложи в телевизора - процесора си има точно определени възможности и трябва да се съобразяват с тях.
26" и по-малко
32"
37"
40"
42"
46"
47"
52"
55"
60"
Не става въпрос за повече формати и кодеци, а за най-често срещаните и употребявани. Най-желаните от вас.
Все пак не всичко може да се приложи в телевизора - процесора си има точно определени възможности и трябва да се съобразяват с тях.
Когато ходих да гледам наживо 40PFL5507 ми направи лошо впечатление, че не разпозна .TS файлове. Няма как да знам кои са най-често срещаните и употребявани формати, много е относително. Ще погледна за някакви статистики.
тук има таблица с поддържаните
https://forum.setcombg.com/dlna-%D0%...%BD%D0%B0.html
Zlatko, моля дай малко информация за подобен плейър базиран на Sigma, че не съм сигурен къде да чета. В момента съм в процес на избиране точно на такова нещо (и в този ценови клас ) и бих искал да направя оптималния избор, а съм горе-долу лаик по отношение на различните формати - последните години не гледах неща с високо качество обикновено, и не съм в час. Но сега с този моя 40pfl8606 ми се иска да постигна оптимума.
Освен това още един въпрос към всички:
- вчера си инсталирах PS3 медиа сървър и тръгна "like a charm", само че нещо се обърквам - кой в крайна сметка прави декодирането и добавката на субтитри на БГ - медиа сървъра, или плейъра на ТВ-то? Защото продължават някои филмчета (two mens последния сезон, който имах дръпнат от Замундата в AVI миналата година) да не се разпознават и не тръгват. А на останалите не се разпознават субтитрите. Това всичко ставаше снощи към 03:30, така че най-вероятно не съм допрочел всичко, ще се боря още, но бих бил много благодарен и за съвети. А пропо - файла на филма и на субтитрите си е с еднакви имена, както се изисква, различават се само по разширение, пробвах да променя енкодинга от ANSI на UTF-8 на SRT-файла, ама изобщо не ги виждам - дори на маймунки, както беше като ги гледам пуснати от USB порта.
Всякакви препратки ще ми бъдат от полза.
Като казвам че тръгна, имам предвид, че 2 други сървъра изобщо не можа да ги види ТВ-то ми, а този просто си тръгна от раз.
Благодаря!
@ivo_the_guru
Има цял много подробен раздел в този форум по въпроса: Мултимедийни плейъри
Поразгледай го за да се ориентираш.Аз специално ползвам WDTV Live HD, с включен към него HDD 500GB. Сложил съм му модифицран FW на b-rad, така че торрент клиентът работи директно в/у него. В момента такъв върви около 150лв. нов. Но повече за това можеш да прочетеш в съответната тема: https://forum.setcombg.com/%D0%BC%D1...-hd-wdtv2.html
А иначе декодирането и въобще възпрозивеждането се извършва от network media player-a, който в случая е телевизорът. Дефакто медиа сървърът прави медийното съдържание достъпно(дава възможност да го "видят") за другите устройства.
Този пост е редактиран от zlatko; 02-10-12 в 21:42.
На 46PFL5537, кода на панела е 397. Така като гледам май всички 46" са със Samsung матрици, или греша?
Радвай се! Само до преди година можеше само да се мечтае уникалното качество и обработка на сигналите на Philips да бъдат визуализирани в техните телевизори чрез отличните и хвалени от всички тук във форума панели на Samsung. Специално качеството на картината при 46pfl5507K с матрицата на Samsung е бетон. Много висок контраст с дълбоко черно и хубав ъгъл на виждане. Радвай се, че тази година от Philips решиха да направят един хубав модел на достъпна цена!!!
Радвам се и то много! Както казах на мен картината много ми харесва, а и телевизорът като цяло! И ъгълът на виждане наистина е голям.
Относно кодеците не мога да допринеса, тъй като не ми е останало време да тествам все още. Дори не съм го възрзал към медиа плеъра и ресийвъра
Този пост е редактиран от erix; 03-10-12 в 22:39.
Чета тука се говори за матрици а аз не мога да намеря каква е моята матрица с код 366 - Самсунг ли е или Шарп ?!
Написани са в таблицата - третият ред
https://forum.setcombg.com/%D1%82%D0...tml#post438194
Извинявам се ,но моя е модел 2011г. къде да погледна ?
Твоят нали беше Philips 40PFL6606H ?? - видеопанел на Sharp
LCD телевизоры фирмы Philips. Только FAQ, обсуждение в другой ветке [10] - Конференция iXBT.com
Първата пеперуда е в настройките на 5507:D
Ревю на PHILIPS 46pfl8007:
Philips 46PFL8007 review - TV - Trusted Reviews