26" и по-малко
32"
37"
40"
42"
46"
47"
52"
55"
60"
Истината е, че какъвто и диагонал да вземе човек, резултатът след 1-2 седмици е един и същ - умалява. Не виждам смисъл от напъни за 60 инча.
@Shmi
Хаха - в огромна степен си прав!
Проблeмът е, че както ти не виждаш смисъл в напъни за 60", по-същия начин не се виждат и детайлите на HD при 46" от 4м. разстояние :D
Което може и да е плюс, когато гледаш родните ни SD телевизийки с техните "детайли". Колкото и да не гледа човек телевизия, понякога все си пуска.
Този пост е редактиран от Horny Goat Weed; 06-10-12 в 10:09.
Много става offtopic-a, но:
95% от това, което гледам е HD. Ако ще гледам SD щях да си седя с 29" CRT 100Hz. Гледам спорт, филми и научно популярни предавания - всичко това е HD.
Какви шансове имам да намеря 40PFL5507 с Шарп панел!
Правят ли ги паралелно с двата панела или да разчитам, че ще попадна на залежала бройка?
@pdonev
Доколкото съм запознат панели Sharp са слагали само в началото на производството. Така че ще трябва да разчиташ на късмет да е останала някъде. Но у нас не се купуват толкова много ТВ, може и да намериш. Успех!
Цена на 60PFL9607 в ***** за предварителна заявка - 4950 euro!
Този пост е редактиран от zlatko; 06-10-12 в 13:27.
То в България, не се внасят големи количества от дадена партида, а 40PFL5507 се продава:rolleyes: Както се казва: "На печалившите честито, на останалите късмет в следващия тираж"!
Мъча се да подредя всичките маркетингови названия на Филипс за интерполиране на образа...Ако знаете нещо или сте намерили линк с подробни обяснения - пишете.
Motion interpolation - Wikipedia, the free encyclopedia
Pixelplus - Wikipedia, the free encyclopedia
Perfect Pixel HD - 2007 година - motion reinterpolation on 1080p material
Pixel Precise HD
Pixel Plus 2 HD - 2005 година.
Pixel Plus HD
Pixel Plus 3 - 2006 година - motion reinterpolation on 720p and 1080i material
Pixel Plus 2 - 2005 година - motion reinterpolation on 480p and 576p material.
Pixel Plus - 2000 година interpolates the broadcast signal to increase the picture size by one third, from 625 lines to 833 lines. It also doubles the horizontal resolution
Perfect Natural Motion -
HD Digital Natural Motion -
Digital Natural Motion - 2000 година - 100Hz /repeating each frame twice/ Словарь терминов | Digital Natural Motion
Digital Cristal Clear - 50 Hz Словарь терминов | Digital Crystal Clear
Този пост е редактиран от hristoslav2; 06-10-12 в 16:37.
Здравейте, днес си взех 40PFL5507 с Шарп панел, явно е внесен от по-рано. С фотоапарата на макро му щракнах панела и струстурата му - на Шарп.
В къщи обаче забелязвем на светъл фон мъничко петънце като като от 2-3 пиксела (тройни RGB) което тъмнее. Снимам го на макро- не е напълно тъмно като от изгорял пиксел, даже на макрото не си личи разликата но от разстояние се вижда. Каква е диагнозата и що да сторя?
Най-добре го смени утре с друга бройка, ако има:rolleyes: Все пак пусни снимките.
Ето и линк към снимка на петънцето (точно в центъра на снимката) Прилича, все едно, че е пръснала слюнка с размер милиметър на милиметър.
Хич не ми се занимава с разправия за замяна и ако знам, че нещата няма да се влошават, можеби ще ги оставя така, туй да му е "чара" на телевизора!
Моля кажете по-експертно мнение.
Снимки Data.BG
Pic_Test.jpg
@pdonev
Ако си доволен от всичко друго в телевизора - не си заслужава да го сменяш заради тази точица според мен. Ползвай си го и му се радвай. Не мисля, че ситуацията ще се влоши.
PS. Можеш да пробваш да разтъркаш леко мястото с пръст, понякога помага при подобни дефекти.
Направи му лек "масаж", може да е заседнал пиксел.