Вижте резултатите от анкетата: Какъв диагонал e вашият LCD телевизор Philips ?

Гласували
573. Не можете да гласувате в тази анкета
  • 26" и по-малко

14 2.44%
  • 32"

197 34.38%
  • 37"

53 9.25%
  • 40"

93 16.23%
  • 42"

141 24.61%
  • 46"

36 6.28%
  • 47"

31 5.41%
  • 52"

4 0.70%
  • 55"

3 0.52%
  • 60"

1 0.17%
Страница 9 от 103 ПърваПърва ... 78910111959 ... ПоследноПоследно
Резултати от 121 до 135 от общо 1540
Like Tree51Одобрявам

Philips LCD TV / FAQ - на първа страница /част 3/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Re:Philips LCD TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

1. Пробвай с рестарт на телевизора.
    2. Инсталира ли си медиен сървър на компа ?

2.  

3. Тук е от
    Mar 2012

Re:Philips LCD TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /ч

Относно втория въпрос на bborisov79;

На 40PFL6606 ползвам Philips Media Manager(http://philips-media-manager.software.informer.com/3.3/)
    Работи без проблеми!

4. Тук е от
    Aug 2012

1. Оказа се, че съм свалил някаква грешна програма, а не оригиналната на Филипс... намерих я и сега всичко е пушка с дистанционното

2. Ще пробвам Philips Media Manager колега и ще пиша отзиви, мерси !

5. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2005

Някой знае ли тази опция за какво служи-HD Natural Motion и Clear LCD и как да я настроя и кога всъщност се вкл. минимум, средно, максимум и тази с артефактите за какво служи и как се настройва ?

И всъщност какви настройки да направя за да не е размазана картината и да ползвам всички екстри на телевизора ?

P.S.

Става въпрос за Philips 40PFL6606H

Благодаря предварително !

6. Тук е от
    Aug 2012

Аз имам нов въпрос относно запис на програми от ТВ-то (46PFL5507K) ...
    взех външен ХДД Тошиба 1ТБ и го свързах с ТВ-то , след като дадох запис ме подкани да форматирам диска през ТВ-то и след това опцията се активира като че ли... вече можех да записвам , да пускам програмата на пауза и евентуално да превъртам назад и напред в диапазона на записа. Въпросите ми отново са два:
    1. Как мога да задам на ТВ-то да записва определена програма примерно, когато ме няма вкъщи и има ли изобщо вариант записите на програми да се гледат след време примерно, засега май върши работа само за момента да пуснеш на пауза и да продължиш да си гледаш след това от паузата нататък.
    2. Този външен ХДД след форматирането му от телевизора май може да се ползва само за записи на ТВ-то, компютъра спря да го разпознава, явно Филипс си имат техни стандарти за формат, непознати на Windows - нормално ли е това ?

7. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008

@sve4lio
    HD Natural Motion(HDNM) - функция, дбавяща изчислени промеждутъчни кадри м/у получените от видео сигнала. От семсйството на така наречените MCFI алгоритми - Motion Compensation Frame Interpolation. Движението става по-плавно и се отстраняват потрепването при панорамни кадри, както и движещите се обекти изглеждат по-ясни. За съжаление добавя и неприятни артефакти(ореоли), както и променя усещането за видео материала. За много хора киното започва изглежда като теле-новела.
    Въпрос на вкус и лично усещане е коя настройка ще избереш. Пробвай и реши сам за себе си.
    ClearLCD - сканираща подсветка. Подобрява детайлността при движение. Не съм забелязал артефакти или негативи. Според мен я дръж включена.

@ bborisov79
    1. За сега можеш да задаваш запис на бъдещо събитие само програми за които има IP-EPG. Няма възможност за таймер и т.н. Т.е. не ти върши никаква работа в България.
    2. Мисля, че дискът се форматира в Ext4, което e ползван от Linux формат на файловата система. Нормално, никой не ползва Microsoft за сериозни неща. Има начини да "видиш" така форматирания диск на Windows, потърси.

8.  

9. Тук е от
    Aug 2012

Цитат Първоначално публикувано от zlatko
    1. За сега можеш да задаваш запис на бъдещо събитие само програми за които има IP-EPG. Няма възможност за таймер и т.н. Т.е. не ти върши никаква работа в България.
    2. Мисля, че дискът се форматира в Ext4, което e ползван от Linux формат на файловата система. Нормално, никой не ползва Microsoft за сериозни неща. Има начини да "видиш" така форматирания диск на Windows, потърси.
    Аз диска го виждам на ПС-то, но не виждам съдържанието му - демек не ми върши работа, а и не мога да качвам файлове на него, т.е. трябва да си имам само един отделен диск, за т.нар. "запис на програми" и в крайна сметка по-важното е: ако приемем, че съм си вкъщи и пусна запис в реално време на състезание от Формула 1 примерно, има ли някакъв вариант да го гледам пак (на ТВ-то или на ПС-то) след седмица или месец или година, и ако има какъв е този вариант.
    А сега се сетих дали може да се раздели външния диск на два дяла и първия да се ползва за записи от ТВ-то , а втория за файл-сървър ?

Мерси предварително

Между другото е супер странно, че преди повече от 10 години сигурно имаше ТВ-та и видеорекордери, на които можеше да зададеш да се пуснат на определена програма в еди колко си часа и да запишат предаването на VHS касетка, а сега да ги няма тия не лоши опции

10. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008

@bborisov79
    Не можеш да разделиш диска, телевизорът ще ти го омаже целия, няма да пита кой дял да форматира.
    Не съм си играл със записването(ползвам HD HDD рекордер от години), въобще има ли бутон "REC" или само пауза в реално време? Ако има бутон за запис, би трбвало записа да остава на диска и телевизора да го вижда през медиа браузъра си. Но това лесно можеш сам да провериш. Във форума на Philips има голяма тема по въпроса. Мисля, че обещаваха да добавят таймер за запис при моделите 2012г. А иначе според мен това е основна функция, другите са "есктри".

11. Тук е от
    Aug 2012

Има си бутон запис и май записва като се натисне, макар че по никакъв начин не го визуализира с някакъв сигнал на монитора, но съдя че записва, защото може след това да се натисне стоп и да се превърта напред-назад в диапазона на записа с различни скорости (от х2 до х32). Но като отида след това на Преглед USB памет дава "Празно"... има нещо сбъркано май, или трябва да търся записаните файлове на друго място в менюто...

12. Тук е от
    Jul 2012

Здравейте,
    доста четох форумите преди да реша да постна въпросите си, но явно не мога да намеря отговор.

Преди близо 2 месеца си взех 40pfl8606H/12 от ТМ Варна (и това след доста месеци оглеждане, но тогава му свалиха с 800 лв цената). Свързал съм го по кабел с мрежата, ъпдейтвам си го регулярно когато ми каже че има нов. През CAM модул гледам МСат - и там е ОК. Като отзиви - бих казал много добре за неспециалист като мен, 3D не гледам за момента, нямам отзиви. Бях поискал да ми доставят неразпечатана бройка, изглеждаше така, не съм сигурен обаче, все пак и аз преди 18-ина години правех подобни неща за пред клиентите и знам какви са виртуози. Страх ме е да вляза в сервизното меню да видя наработените часове - веднага ще стане ясно дали са ме прецакали, ама нали и с гаранцията може да си имам проблем, пък аз и за удъжлена 5 години платих, та.... хем боли, хем сърби :-)

Проблемите ми засега са:
    1. Естествено - субтитрите от USB не бачкат - независимо от отговоря на продуктовия мениджър на Филипс в долния пост:
    https://forum.setcombg.com/index.php...html#msg528012

Пробвах всякакви врътки - srt с ANSI/Unicode/UTF-8, sub с ANSI/Unicode/UTF-8 - няма. Явно така ще е, докато не сложа правилния външен плеър и да забравя за вградения. Все пак ако някой има отзив дали са подкарани субтитри от USB (flash or drive) за моя модел - моля да сподели.

2. Има разминаване в ръководството за EPG, което ме дразни най-много. Според ръководството би трябвало да мога да избирам между ЛАН и оператора, но моето меню не изглежда така, както е в ръководството. В точката Settings->TV Setup направо имам Personal Settings, което ми пуска настройки по подразбиране, но описаната в ръководството опция за избор липсва.
    Тъй като съм избрал страна Германия, за да мога да гледам каналите на МСат, предполагам за това в менюто Program Guide ми излизат само канали от Германия и не мога да сменя от кой сайт да взима EPG, няма и опция за избор на страна, както някой беше писал по-рано (но не за този модел). Вярно, мога да видя какво върви от What's On, но не ми е достатъчно.

Това ми е основният проблем - актуална EPG за българските канали, т.е. това което оператора рапортува.
    Помощ?

Благодаря.
    И евала на всички споделящи, особено на активистите.

13. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от sve4lio
    И всъщност какви настройки да направя за да не е размазана картината и да ползвам всички екстри на телевизора ?
    P.S.
    Става въпрос за Philips 40PFL6606H
    Благодаря предварително !
    Picture preset: Personal
    Contrast 53
    Color: 50
    Brightness: 51
    Sharpness: 0
    Noise reduction Off
    Tint Custom
    HD Natural Motion Off
    100 Hz Clear LCD On
    Advanced sharpness Off
    Dynamic Contrast Off
    Dynamic backlight Off
    MPEG artefact reduction Off
    Color enhancement Off
    Gamma 0
    R Gain 119
    G Gain 84
    B Gain 42
    Light sensor On/Off
    http://www.flatpanelshd.com/review.p...&id=1312271877

14.  

15. Тук е от
    Nov 2009

Здравейте.
    до няколко дни ще ходим да купуваме телевизор на един приятел
    Той се е спрял на този модел: PHILIPS 32PFL3017H http://www.technomarket.bg/products/...ips-32pfl3017h
    Главното което ме интересува е медия плеъра през USB справя ли се добре със различните формати видео и субтитри
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1347564480[/time]_________________________________________________

16. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Picture preset: Personal
    Contrast 53
    Color: 50
    Brightness: 51
    Sharpness: 0
    Noise reduction Off
    Tint Custom
    HD Natural Motion Off
    100 Hz Clear LCD On
    Advanced sharpness Off
    Dynamic Contrast Off
    Dynamic backlight Off
    MPEG artefact reduction Off
    Color enhancement Off
    Gamma 0
    R Gain 119
    G Gain 84
    B Gain 42
    Light sensor On/Off
    http://www.flatpanelshd.com/review.p...&id=1312271877

Благодаря ! Настройки както казваш + MPEG artefact reduction -Off = сменено на ON - подобрението е голямо !
    Поздрав !

17. Тук е от
    Jul 2012

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2

hristoslav2
    Аз не ви занимавах с всички проблеми при пускането на ТВ-то, които успях да реша сам. Това със страна България е един от тях. Ако е избрана България, не си вижда каналите по DVB-C изобщо. След консултация с МСат ми казаха да използвам Германия или Финландия. Доколкото помня, беше нещо свързано с честотите, не съм сигурен. След като избрах съответната държава, каналите се заредиха без никакъв проблем. Но остана проблема с EPG. Искам да уточня, че избора за инфо от оператора или от мрежата би трябвало да го има в Setup->TV Settings (така пише в ръководствово), а не при избора на каналите, където има избор на страна. Но в Setup тази опция липсва. Ако искате, мога и снимки да приложа.

При избора на страна има Advanced options, където не съм сигурен какво да направя, че да си открие каналите. Ако мога да настроя там, така че и за БГ да открие поне 1 канал, ще мога да видя дали има някаква разлика. Но не съм сигурен какво трябва да въвеждам.

Вече знам още един собственик на точно този модел (взел си го е след последното разчистване на наличностите ) и ще опитам да го търся да сподели как е при него - току-виж има информация по тези въпроси.
    Благодаря!

18. Тук е от
    Aug 2012

Колега, при мен тази опция дали да избира от доставчика или от нета EPG-то ми е на друго място в менюто, трябва да я потърся пак къде е и ще ти пиша уикенда, може и при теб да там. Иначе аз избрах Великобритания за страна, защото с България не ставаше и имам EPG на 1/4 канали сигурно (от 200+ общо), в момента по спомен ми е избрано от доставчика да чете.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 9 от 103 ПърваПърва ... 78910111959 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 608
    Последно: 04-05-15, 23:14
  2. Sony LCD TV / FAQ - на първа страница /част 3/
    От hristoslav2 във форум Sony телевизори
    Отговори: 2014
    Последно: 07-01-15, 19:15
  3. LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница /част 6/
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 1690
    Последно: 06-01-15, 19:11
  4. Отговори: 1389
    Последно: 20-07-12, 20:09

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе