Вижте резултатите от анкетата: Какъв диагонал e вашият LCD телевизор Philips ?

Гласували
573. Не можете да гласувате в тази анкета
  • 26" и по-малко

14 2.44%
  • 32"

197 34.38%
  • 37"

53 9.25%
  • 40"

93 16.23%
  • 42"

141 24.61%
  • 46"

36 6.28%
  • 47"

31 5.41%
  • 52"

4 0.70%
  • 55"

3 0.52%
  • 60"

1 0.17%
Страница 77 от 103 ПърваПърва ... 2767757677787987 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,141 до 1,155 от общо 1540
Like Tree51Одобрявам

Philips LCD TV / FAQ - на първа страница /част 3/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2010
    Живее в
    Шумен

Отговор: Philips LCD TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

Цитат Първоначално публикувано от Радостин Иванов Виж публикацията
    Здравейте , искам да попитам какво ви е мнението за този модел PHILIPS 22PFL2908H , като цяло philis все още ли са добра марка , частите му какви са , къде се сглобява .Самия модел го харесах защото не е скъп а има и функцията запис на предавания , някои използва ли такава функция какви са особеностите при записане на предавания .Самата картина и звук на ниво ли са като за тази цена близо ( 300 лв) . Ще се ползва с кабелна която маи е с аналогово излъчване , незнам но записа може ли да се прави от такава кабелна или трябва да е кабелна с цифрово излъчване , тука може да бъркам , ще ме извинявате ако не поставям въпроса точно или изобщо не съм близко до истената ... та как е телевизора , стойката му може ли да се накланя надолу нагоре или е статична ..?
    Цитат от 1 стр.
    "Новите модели 2908 и 3008 се правят от компанията Вестел, Турция. Менюта и дизайна всичко е същото. Даже старите дистанционни на ххх7 сериите не работят с тях, а само дистанционните на Hitachi, Finlux, Crown, NEO и другите марки произвеждани от Вестел. Иначе на външен вид са еднакви със старите."

2.  

3. Banned
    Тук е от
    Dec 2011

Това , както се казва нищо не значи и не помага . И аз имам турско кожено яке и не е мръднало с годините , но това си е друга тема .

Та по темата . От какво разстояние ще се гледа и бюджет за покупка ? Иначе за телевизия всички стават , но различно се представят като краен резултат .
    Частите са му събрани от цял Китай и се сглобява в Европа . Отиваш гледаш , преценяваш и избираш . Само с четене не става .Това си е твоя ТВ и ти ще си го гледаш , а и парите са твои . Но кой съм аз да ти давам съвет !?

4. Banned
    Тук е от
    Oct 2011

И да допълня - не е важна марката толкова , колкото модела . И парите , с които си готов да се разделиш .

5. Тук е от
    Oct 2013

Благодаря ви за бързите отговори , полезна иформация получих , но сега съм по разколебан . Не мисля да си купувам скъп телевизор , не ми трябва да е повече от 22 инча , харесва ми опцията запис на предавания и по принцип търся телевизор 22 инча с такава функция , бях се спрял на безизвестната марка DSM 22 incha , но никъде няма сега този модел маи не се и произвежда,знам че те е китаиска но от коментарите за нея хората са доволни от телевизора все пак той е само 250 лв , забелязох че Philipsa e 50 lv по скъп но е много по известна и надежна марка . Но като виждам че частите му са китайски и е сголбяван в турция , незнам по лоша комбинация дали има Може ли да се има доверие на такъв телевизор макар че е марката Philips , тази компания Вестел много съмнителни марки произвежда - neo , finlux , hitachi незнам не ми звучи добре

6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

1. Модела записва само от цифрови програми.
    2. 80% от частите в телевизорите/независимо от марката/ се произвеждат в Китай и Тайван
    disco68 одобрява това.

7. Тук е от
    Oct 2013

Интересна информация , тогава кои телевизори могат да правят запис на предавания от аналогов сигнал , моята кабела е такава .
    Сега се колебая между няколко модела , те са доста евтени , но както казах не ми трябва да е скъп и да не е повече от 22 инча , та от следните модели кои е най читав . Предполагам те са правени най много да издържат в рамките на гаранцията си а после за ремонти не си струва да се дават пари , тъй като самите телевизори са под 300 лв
    NEO LED-2212FHD
    TOSHIBA 22L1333
    PHILIPS 22PFL2908H
    LG 22MA33D

Предимства , недостатъци , кой е най - добър от тези , кой може да издържи най - много ?

- - - - - - - - - -

Другото ми запитване е дали по старите модели на philips да кажем от миналата година , 22 и 24 инчовите примерно също ли са правени от тази фирма в Турция , какви са отзивите от тези телевизори ?

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Sofia, Bulgaria, Bulgaria

Аз си купих 26PFL2908, супер е . Имам го от 4 месеца, за кухнята го взех, нямам оплаквания, записва на флашка. Заводите на ВЕСТЕЛ могат да произведат и телевизор с марка, каквато поръчаш. Взимай смело, но все пак парите са си твои. Картината е перфектна, аз съм с цифрова кабелна.

10. Тук е от
    Oct 2013

Благодаря за отговора Сигурно на него ще се спра , но ми е интересно как може да се прави запис на предавания от аналогова кабелна телевизия , кои телевизори могат да правят такива записи , и дали има начин ако телевизора записва само от цифрова кабелна , чрез някакво допълнително устройство да прави запис и от аналогова кабела ?

11. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    1. Колега собственик на модела 5008 трябва да снима всички страници на сервизното меню и да качи снимките тук.
    2. Ти трябва да направаши същото със снимки от сервизното на твоят телевизор.
    3. Анализираме позициите в които има различни настройки и намираме тази която отговаря за активирането на DLNA
    4. Проучваме колко позиции за промяна има и намираме конкретната която ни трябва.
    5. Променяш позицията в сервизното меню на твоят телевизор и я запаметяваш - след което излизаш от сервизното меню и вече ще имаш DLNA.

Има и по-прост начин. Отиваш в най-близкият сервиз на Филипс и говориш с техник, който да речем срещу заплащане активира функцията в твоят телевизор.
    Благодаря!

12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Радостин Иванов Виж публикацията
    Благодаря за отговора Сигурно на него ще се спра , но ми е интересно как може да се прави запис на предавания от аналогова кабелна телевизия , кои телевизори могат да правят такива записи , и дали има начин ако телевизора записва само от цифрова кабелна , чрез някакво допълнително устройство да прави запис и от аналогова кабела ?
    Няма такъв модел телевизор. Успоредно с аналоговата кабелна, върви и цифрова такава - по един и същи кабел, без значение на кабелният оператор. Така че не виждам проблем, да записваш некодирани програми през вграденият цифров тунер на телевизора.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 06-10-13 в 10:29.

13. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Sofia, Bulgaria, Bulgaria

Аз пробвах записа от цифрова ефирна и става, обаче докато се записва не можеш да сменяш канала. Ако те интересува, виж това:http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/d...=22PFL2908H/12

16. Тук е от
    Oct 2013
    Живее в
    Шумен

Здравейте.Нов съм и искам да споделя проблема си и евентуално да ми помогнете.Закупих LCD PHILIPS 42PFL5008K FZ1A1319000012 НА 6 септември.На 10 септември реших да включа HDMI кабел от компютъра към телевизора и съответно излязоха искри от входа на телевизора.Обадих се в Филипс и те ме насочиха към сервиза.Там им обясних случая,човека ми каза "няма да ти уважат гаранцията",но след като го отворили,се оказало,че липсват 6 болта от платката от 12.Следователно е пратил снимки към Филипс и те се съгласили да ми уважат гаранцията.Изминаха 29 дена,а платката още я няма,все пътувала.Консултирах се с защита на потребителите и те ми обясниха,че трябва да имам рекламация в магазина,която да е заведена.Отидох в магазина и се оказа,че не са писали такава(макар,че на 10 ходих лично да им съобщя за случая).Подадох рекламацията съответно с дата 9 октомври и получих днес 10 октомрви отказа им от гаранцията.Те не знаят,че аз знам за липсващите болтчета от платката.Та мисълта ми е,мога ли да си поръчам main board от Полша или ще ме посъветвате да направя нещо друго?

17. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Нещо не ти се разбира много от писанията.

1. Обадил си се във Philips.
    2. Те са те насочили към сервиза.
    3. От сервиза са ти казали, че са изпратили снимка на платката към Philips и са щели да ти уважат гаранцията.

След това е малко неясно. Чакал си 29 дни, консултирал си се с КЗП, а те са те изпратили в магазина за да вземеш рекламация, която въобще не е заведена.
    Казваш, че си ходил до магазина на 10-ти (кой месец?) за да ги уведомиш. Какво ти отговориха от магазина и защо не си завел рекламация тогава?

и защо въобще си пуснал рекламация след като вече са ти уважили гаранцията/писмено, устно?/ и просто е трябвало да изчакаш.

18. Тук е от
    Oct 2013
    Живее в
    Шумен

В магазина отидох същия ден,след като оставих телевизора в сервиза.
    От КЗП ме посъветваха да направя рекламация в магазина,за да върви 30 дневния срок за отстраняване на повредата или след това да ми дадат нов телевизор.
    И наистина имах устно уважение на гаранцията,но си мислех,че просто чакат да мине месеца.За това направих рекламацията.Сега ще ходя пак при КЗП.Или да се опитам аз да си доставя платката и да я сменя.От сервиза ми съобщиха за 350 лв за нея.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 77 от 103 ПърваПърва ... 2767757677787987 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 608
    Последно: 04-05-15, 23:14
  2. Sony LCD TV / FAQ - на първа страница /част 3/
    От hristoslav2 във форум Sony телевизори
    Отговори: 2014
    Последно: 07-01-15, 19:15
  3. LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница /част 6/
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 1690
    Последно: 06-01-15, 19:11
  4. Отговори: 1389
    Последно: 20-07-12, 20:09

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе