26" и по-малко
32"
37"
40"
42"
46"
47"
52"
55"
60"
@menski нали уж ти уважили гаранцията какви 350лв?!? Разбирам ти грижите но ако може стъпка по стъпка по спокойно да ни се изясни ситуацията! А тези искри за които говориш при включване на HDMI кабела - устройствата работеха ли по това време? Прилича на късо съединение - не се покрива от гаранциите!
Няма да ти уважат гаранцията - изгорил си HDMI порта.
https://forum.setcombg.com/%D1%82%D0...tml#post602675Внимание!!
Преди да включите или изключите HDMI кабела, задължително трябва да извадите кабела на външната антена, който се явява източник на статично електричество и често е причина за изгаряне на HDMI порта при изключване на HDMI кабела. Желателно е телевизора да се изключва преди това. Контактите задължително трябва да са занулени, особенно за компютрите и кабелната през разделителен филтър. Нека включването на външни устройства да става при изключен от мрежата телевизор и устройство.
Включвайте тв-то и мултимедийното устройство в един и същ контакт (разклонител)...
Ако HDMI входа е гръмнат и това не си личи по платката като опушване, няма проблеми. Но има ли гръмнала букса или платка и това да е видно, ще получите отказ от гаранцията. Няма как да го оправят безплатно, защото тези платки ги искат при отчетите и ако сервиза я прати с такова опушване, трябва те да я платят. Така че внимавайте, когато включвате всякакви външни устройства към телевизорите.
Здравейте от няколко седмици имам телевизор 42PFL7008K. Единственото с което не можех да се оправя е EPG-то, показва началото и края на предаването, но не показва името (полетата стоят празни, а има разделите кога почват и свършват предаванията). Този проблем го прави при всички страни на настройка на каналите (а именно: Германия, Финландия, *****, дори на България работят по същият начин). Ползвам цифрова кабелна с CAM модул.
Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем и имате ли идея как да го реша?
P.S. Сетих се че текста на предаването се появява само на две програми "Travel Channel" и "Boomberg", като се на тях се появява на български език без проблем.
georgiyordanov
Добре дошъл във форума
https://forum.setcombg.com/%D1%82%D0...tml#post641862
При включени компютър и телевизор,включх кабела.Телевизора и компютъра са на един разклонител.Контактите са занулени,само нямам филтър.По входа на HMDI на телевизора,няма опушване.Тунера беше включен към телевизора,чрез скард буксата.
Сега ходих пак до сервиза исках да ми издадат приемен документ,когато им занесох телевизора и сега да си го прибера.Той ми се развика:"Защо човъркаш,където не ти е работа.Нали ти казах,че ще оправим нещата.Пращал съм снимки за да ги оборя да признаят гаранцията,
за това се бави доставката на платката.Изчакай още 10 дена и ще имаш телевизора и няма да плащаш нищо."
Оставих го пак.Понеже ще имам един дълъг период на нерви и чакания.До 18.10 трябва да е готов,без да плащам.
Този пост е редактиран от hristoslav2; 10-10-13 в 12:12.
По повод въпроса на georgiyordanov и линка, бих помолил за дообяснение - клипът (дистанционното от клипа е като на 6606 от 2011 г) не се отнася до модел 7008 (за който става дума във въпроса) какъвто е и моят, т.е. менюто е различно. При влизане в настройките за каналите няма опция за деинсталирането им. И как изобщо да променя страната, това също не разбрах - като върна телевизора в "заводски настройки" ли? Тогава ще загубя всички останали настройки на картина и подредба на 200+ тв канала. Има ли начин да се смени страната и същевременно да се запазят наличните?
И само да уточня - EPG-то си работеше ОК, макар и с -1 час (в магазина продавачът зададе страна Германия) до инсталирането на ъпдейта за DTS в началото на месец юли.
Значи проблема най-вероятно е от новият ъпдеит!
За преинсталирането на каналите и смятаната на страната става от "Home (къщичката), setup (настройки), Channel search (търсене на канали). Излиза предупреждение, че ще загуби каналите, потвърждаваш и след това пита първо за страната. Ще ти се задуби подредбата и настройките на каналите, но останалите настройки се запазват.
Препоръчвам ти преди да направиш ново търсене да запишеш каналите на една флашка. Така ако върнеш настройките на същата страна после ще можеш да си ги възстановиш без главоболия.
Да попитам, при теб преди ъпдейда за ДТС разбирам, че си е работил ЕПГ-то. На коя държава са ти били настроени каналите?
Да, работеше безпроблемно до ъпдейта за DTS, изключая, че ги показваше с 1 час назад при зададена страна Германия.
Разбрах как се прави смяната - менюто за търсене предлага търсене или само актуализация, нататък е ясно. Но нямам мерак да си играя отново да подреждам 200+ канала. Може и да има начин за записване подредбата им, но не ми се задълбава в тая насока.
Мисля, че разгадах маркетинговите херци при Филипс
8008 - 50Hz + 3 frame creation (200Hz) x 7 pfases scanning -> 1400hz
7х08 - 50Hz + 1 frame creation (100Hz) x 7 pfases scanning -> 700hz
6008 - 50Hz + 4 frame creation (250Hz) x 2 pfases scanning -> 500hz
5008 - 50Hz + 3 frame creation (150Hz) x 2 pfases scanning -> 300hz
4х08 - 50Hz + 3 frame creation -> 200Hz
- 50Hz + 2 frame creation -> 150Hz
3208 - 50Hz + 1 frame creation -> 100Hz
2011 година
50Hz + 1 frame creation (100Hz) + 2 D diming (L or R) x 5 pfases scanning -> 1000hz
50Hz + 3 frame creation (200Hz) x 4 pfases scanning -> 800hz
50Hz + 3 frame creation (200Hz) x 3 blinking backlight -> 600hz
50Hz + 3 frame creation (200Hz) x 1 blinking backlight -> 400hz
http://58pfl9955.wordpress.com/2011/...-visualisiert/
Downgrade
http://58pfl9955.wordpress.com/2011/...ade-anleitung/
Този пост е редактиран от hristoslav2; 12-10-13 в 19:14.
Здравейте. От една седмица съм собственик на 42PFL6008/K, но не мога да подкарам филмите през DLNA със субтитри. Един приятел има 5008 и там срещам същия проблем. Пробвах със Serviio и Nero Media Home server, но и с двете програми успех няма. Имам 47" LG 860V, където същите филми си тръгват със субтитри и с двете програми без никакви проблеми. Моля за някакви подсказки какво да проверя и къде да пипна по настройките.
Благодаря предварително
Поддържа !
Пробвай с Домашний Медиа Сервер Домашний медиа-сервер (UPnP, DLNA, HTTP)
Този пост е редактиран от zlatacho; 14-10-13 в 19:45.