Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 19 от общо 19

Philips продаде бизнеса си с телевизори

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    1,491
    #16

    Re:Philips продаде бизнеса си с телевизори

    В Холандия съм виждал централата на Филипс, което си е впечатляваща офис сграда и нито един завод не ми показаха техен там Склонен съм да вярвам ,че отдавна са изнесени от там.

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,374
    #17

    Re:Philips продаде бизнеса си с телевизори

    Отдавна закриват заводите си един след друг...

    http://www.dnevnik.bg/pazari/compani...va_1600_dushi/

    http://www.dnevnik.bg/pazari/2003/08...t_zavodite_si/
    03 яну 2008,

    Европейският лидер в производството на потребителска електроника "Филипс" възнамерява да закрие или продаде една трета от своите 150 завода, съобщи "Ройтерс", позовавайки се на интервю на главния изпълнителен директор на холандския концерн Жерард Клайстерлее пред местен вестник. "Ще продължим да произвеждаме само онези продукти, които ни позволяват да се разграничаваме по-ярко от конкуренцията си", каза Клайстерлее, който оглави "Филипс" през 2001 г.

    Миналия месец от "Филипс" обявиха, че очакват допълнителни икономии на разходи от 400 млн. евро годишно до 2005 г. вследствие на програмата за прецизиране фокуса на дейността на поделението на потребителска електроника. Само до края на този година концернът очаква икономиите от започналото преструктуриране през 2001 г. да достигнат 1 млрд. евро.

    За споменатите две години "Филипс" вече успя да свие броя на своите заводи от 270 на 150. Закриването или продажбата на предприятия беше съпътствано със съкращения на 50 хил. работници. В момента общият размер на работната сила във "Филипс" е 170 хил. души.

    В обстановка на засилена конкуренция и намаляващи печалби холандският концерн предприе прехвърляне на част от своите производствени дейности на външни партньори, базирани в страни с евтина работна ръка, концентрирайки усилията си основно в изследователската, дизайнерската и маркетинговата област. Според Жерард Клайстерлее "Филипс" трябва да се насочи към бързо развиващия се китайски пазар и да постигне удвояване на продажбите си там в рамките на следващите пет години. В момента една десета от оборота на холандския концерн идва от Китай. По-рано през тази година "Филипс" обяви, че започва преместване на производството си на монитори от Унгария в Китай.

    http://paper.standartnews.com/archiv...es/s3177_6.htm

  4. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    1,176
    #18

    Re:Philips продаде бизнеса си с телевизори

    Както Крис каза по-горе ,не скачайте веднага, че от марката нищо няма да остане. Първо Филипс, печелят в пъти повече пари от медицинската си техника, като скенери и подобни, отколкото от ТВ. През годините се бяха отвърдили на пазара, като едни от скъпите, но качествени ТВ-и, които си заслужава да имаш, но ... От 1-2 години насам, нещо не им върви работата, ужасни менюта на ТВ-те, супер бавни и затормозяващи, много проблеми с техниката и много гаранционни ТВ-а по сервизите. Определено нещо не върви и са взели решението да продадът бизнеса. Лично мое мнение, че имат най-добрите процесори за ТВ-и. Най-вероятно ще наглеждат как се правят ТВ-те с тяхната марка, ще произвеждат чиповете за тях, а другото ще го поемат китайците. Ще поживее и ще се види. Може да е на лошо, може да е на добро за марката.

  5. Member
    Тук е от
    Dec 2010
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    201
    #19

    Re:Philips продаде бизнеса си с телевизори

    Дай боже да е за добро,наистина менютата на телевизорите им е доста сложно направено. Но като качество на картината и процесори за видеообработка са доста добре

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

  1. Офроуд любители помагат на село Бисер
    От glowndark във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 4
    Последно: 14-02-12, 22:05
  2. LG BD660 проблем със възпроизвеждане на субтири
    От accorde във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 3
    Последно: 29-12-11, 23:41
  3. Търся дисплеи за телевизор SAMSUNG XL 2370HD
    От методи във форум Samsung телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 12-05-11, 21:56
  4. Цигански безредици и има ли държава?
    От ru-boy във форум Коментирай новина
    Отговори: 67
    Последно: 15-09-07, 02:01
  5. Хакнаха Министерството на земеделието
    От wiseacre във форум Коментирай новина
    Отговори: 15
    Последно: 02-09-07, 19:26

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе