-
Re:Philips LCD TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 2/
Параметрите са си параметри, но некачествено обслужване от „Търговец” (Техномаркет) и Philips България са друго нещо:
Вижте какви ефекти получавате, когато си купите телевизор Philips 40PFL8605H от тях:
https://www.youtube.com/watch?v=2q7UUJfGzWE#
https://www.youtube.com/watch?v=D-GrOBMLldk#
Бъдете внимателни. В нормалните държави при такъв случай ти връщат парите или ти дават здрав и нов телевизор. А забравих ... живея в България и е нормално да си купя счупен телевизор за 2000 лв, който освен, че е счупен трябва да изплащам :D
Това е супер изживяване!!!
-
Добре де, дай повече информация... Можеш да спретнеш и една подробна тема в "Черен списък".
-
Ако е в гаранция няма за какво да се притесняваш.
-
http://www.support.philips.com/suppo...questid=430253
http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/d...ctn=SWW1890/12
Цитат:
Първоначално публикувано от dtstyle
Параметрите са си параметри, но некачествено обслужване от „Търговец” (Техномаркет) и Philips България са друго нещо:
Вижте какви ефекти получавате, когато си купите телевизор Philips 40PFL8605H от тях:
Бъдете внимателни. В нормалните държави при такъв случай ти връщат парите или ти дават здрав и нов телевизор. А забравих ... живея в България и е нормално да си купя счупен телевизор за 2000 лв, който освен, че е счупен трябва да изплащам :D
Това е супер изживяване!!!
Ако е в гаранция носи го магазина!! Срока за ремонт е 30 дни по закон.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от Shmi
Добре де, дай повече информация... Можеш да спретнеш и една подробна тема в "Черен списък".
По-нагледно от това какво да ти кажа. Започна от 7-ми ден. Обадих се в Philips и им обясних най-учтиво за проблема, за което те най-учтиво ми казаха да си ъпдейтна софтуeра или да ходя по сервизите. Тъпо е на 7-ми ден да ти се прецака ТВ-то и да те пращат по сервизи. И то големи марки - Техномаркет, Philips.
И тъй като не мога да обясня симптомите, защото това се появява от дъжда на вятър без никаква логика за време, час и т.н. добре, че жената след 1 месец и половина решила да направи два клипа, с които да им покажа какъв е проблема.
Защото цитирам сервиза на Philips "Какъв проблем има в матрицата този телевизор нищо му няма работи си". Айде върви докажи, че са го оправили и работи.
Въпроса е, че е малко "Параграф 22", защото не е да изгорял пиксел, гръмнал телевизор, а започва да прави това когато му скимне и единствения начин да го оправиш е да го включиш и изключиш. Но от вчера започна и да разминава картината наполовина, т.е. ако имаш една глава на човек не ги показва едновременно и се получават едни 50 - 100 пиксела по-нагоре едното око от другото.
@Egor - вярно в гаранция е, но малко си е преебавка да се получава точно така на 7-ми ден.
@hristoslav2 - занесох го още вчера, защото не издържах.
И филма продължи:
19 ч. нося го в Техномаркет на Цариградско шосе. Давам им диск със записани клиповете в .МOV (Quick Time) формат, а те ми казват такъв формат не можем да пуснем кажете какво му има. И това ми било консултатите ебати разбирачите. Дойде зам. управител с VLC го подкарах.
Въпрос към мен: "Вие защо не го занесохте в сервиза, а го носите на нас"
Отговор: "Защото от вас съм го купил и не е моя работа да го нося по сервизи, складове и т.н.", а преди да отида звъннах за всеки случай и пак се опитаха да кажат: "На гърба на гаранционната карта пишат сервизите отивайте там", за което получиха същия отговор.
Днес: Пратили го във Philips сервиз, но не пратили диска. Звъня в Техномаркет, а отговора е не сте ни давали диск.
След точно припомняне кой съм и кога съм дошъл и в кой компютър са забутали диска го намериха...
Местете ме в черен списък ако трябва да не ви раздухвам темата в грешната посока.
-
Виждам, че си предприел адекватни действия. Не ги оставяй до дупка... ако не, знаеш - КЗП.
Дано ти го оправят бързо и с по-малко главоболия!
-
dtstyle
Със старият ми Филипс/2008г/ се случи нещо подобно. Дефектира панела - вертикална червена ивица. Писах на Филипс те ми отговориха да го занеса в сервиза.
1-ви + е че така си спестявам 1 ден чакане/губи се от преноса на магазина до сервиза на следващият ден/
2-ри + е че мога да говоря директно със техника и да му демонстрирам проблема.
След 10 дена ми се обадиха по телефона да дойда и да си го пробера - сменили бяха видеопанела. Нужно е време да се даде заявка до филипс България и от там да поръчат панела. Доставката отнема една седмица-монтажа 1 час.
Имай малко търпение. Дръж ни в течение как се развиват нещата. Ние сме с теб :Drinks:
Philips 40PFL8606H
http://www.lesnumeriques.com/philips..._12066_53.html
-
Колега,
Искрено ти съчувствам и ти пожелавам успех с ремонта!
За съжаление си направил една капитална грешка - още при първата поява на проблема е трябвало да отидеш в магазина и да искаш подмяна на телевизора! Сега всички нерви и разправии са за твоя сметка.
Не се нервирай чак толкова.
Ако е успокоение за теб, в България има пресни случаи на дефектни чисто нови автомобили за над 55000лв. И това се констатира още в представителството на марката!
Запомнете едно - тези в магазините, представителствата или както там се наричат с гръмки имена не са нищо повече от търговци! Гледат да ти продадат продукта на всяка цена. После - ходи си троши главата! Едно време регионалните офиси в белите държави поне реагираха адекватно. Сега направо те отсвирват, ако въобще прочетат оплакванията от клиентите.
Изводите оставям за вас!
-
Колеги, моля за вашето мнене за тези 2 телевизора. http://www.techno-mix.com/product/54...-47-pfl-7606-h и http://www.techno-mix.com/product/54...42-pdl-7906-h. Втория ми харесва много заради дизайна, но другия е 47 инча :)
-
Това са еднакви телевизори само , че PDL7906 е дизайнерски модел в бяло и затова е по-скъп иначе имат еднакви показатели с 7606 . При това положение , ако не държиш на белия дизайн за предпочитане е да вземеш 47PFL 7606 . Иначе и двата имат отлична картина .
-
Цитат:
Първоначално публикувано от Gena_bs
Колега,
Искрено ти съчувствам и ти пожелавам успех с ремонта!
За съжаление си направил една капитална грешка - още при първата поява на проблема е трябвало да отидеш в магазина и да искаш подмяна на телевизора! Сега всички нерви и разправии са за твоя сметка.
Не се нервирай чак толкова.
Ако е успокоение за теб, в България има пресни случаи на дефектни чисто нови автомобили за над 55000лв. И това се констатира още в представителството на марката!
Запомнете едно - тези в магазините, представителствата или както там се наричат с гръмки имена не са нищо повече от търговци! Гледат да ти продадат продукта на всяка цена. После - ходи си троши главата! Едно време регионалните офиси в белите държави поне реагираха адекватно. Сега направо те отсвирват, ако въобще прочетат оплакванията от клиентите.
Изводите оставям за вас!
Дефекта се прояви на 7-ми ден и за да не разнасям ТВ-то звъннах в Техномаркет и Philips България, за да ги питам какво правим. Очакваx отговор от сорта: "E случва се дефекта да е се прояви рано елате да го заменим с нов", но уви от двете места ме пратиха по пързалката със сервиза.
Което силно ми напомня на една случка, на която бях свидел. Човек си купува ТВ от метро и нали знаете, че първо плащаш и после тестваш. ТВ-то не работеше и човека си каза дайте ми друг, а те му отговориха, а не с гаранционната карта и право в сервиза. Та той беше още по-зле и от мен дори не си го беше монтирал :)
П.С.
Дори говорих пред 1 ч. с някакъв г-н от Philips - Пламен Желязков, се казваше май . Може и шеф да им беше, който каза: "... че дори и това да се случи на 1-ви, 2-ри или 7-ми ден след покупката телевизора ми нямам да бъде заменен без да мине през стандартната процедура ...", т.е. 30 дни сервиз и ла-ла-ла.
И понеже на вълка му е дебела кожата, защото сам си върши работа пуснах клиповете във всички Facebook фен page-ове на Philips та барем някой ми обърне внимание. Е обърнаха ми от Philips Brazilia и Philips India, чрез които ме помолиха да се свържа с горепосочения г-н, който с желязно спокойствие с две думи ми каза: "Пич, живееш в България ... какво мрънкаш ... каквото можем правим" :yikes
-
@ dtstyle:
Колега, мисля, че векторът на енергията ти, резултат на разочарованието ти, е грешен:
- подобна повреда може да се случи със всякакъв уред и марка. По-скъпите марки и, вероятно, по-скъпите уреди показват средно статистически по-малко подобни дефекти, но нищо повече
- в първо приближение, проблемът е в законодателството, което урежда правата на потребителите в твоя случай. Philips и магазинът са постъпили в рамките на изискванията на това законодателство и няма какво да им се сърдиш, по принцип.
- борбата следва да се води в посока усъвършенстване на законодателството, каквото и да означава това
- според мен, вдигането на много шум в твоята ситуация, щом искаш и очакваш специална услуга от Philips (а тя е специална, защото не се гарантира от закона) - подмяна или бърз ремонт на ТВ, е просто противопоказно.
- со кротце и со благо е по-верен път в конкретния случай, според опита ми
- по-съществена е борбата за въвеждане на законова защита на потребителите с гарантиран срок за връщане на закупения продукт, нещо, което е постигнато в някой Европейски страни, но не във всички :-)
-
@Papiloti:
Просто търся защита за парите си, а това, че закона ни не го уредил може да го уреди търговска политика или нюх на търговец. Всеки сам си избира колко да е кротак и благ...
Още едно допълнение, което днес си спомних коментирайки случката с представителя на Philips. Този телевизор беше сглобяван, т.е. не беше чисто нов, защото такъв го поисках изрично, но това, го забелязах чак, когото се прибрах. Стойката беше предварително сглобена, а нали се сещате, че едва ли ще ми описват в книжката как да си я сглобя ако така излиза от завода... Как да му реагираш на такъв келешлъшки номер, но какво им пука веднага си извадиха книгата за комисионни и си записаха колко ще вземат от Philips за продаден телевизор. А коя марка им дава най-много може да се определи от това, което Ви препоръчват най-силно. Ей това е търговската политика на представителите на техника в България.
-
момчета помогнете,че субтитрите не щат да тръгват! 37PFL5405H е тв-то / Version: 000.140.039.000 BG всичко направих както сте написали с unicode....да няма допълнителни настройки и ли още не са ъпдейтнали този модел?
-