Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 25
Like Tree5Одобрявам

PHILIPS 42PFS7509/12

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на novla
    Тук е от
    Dec 2014
    Мнения
    316
    #1

    PHILIPS 42PFS7509/12

    Здравейте!
    Предстои ми закупуване на нов телевизор и съм се спрял на Philips 42PFS7509. Някой ако има телевизора може ли да изкаже мнение за него. Картина, ambilight, безжичния събуфер и т.н. Общо взето доволен ли е то ТВ-то. Знам, че менюто на Philips е тромаво! Между-другото приемам и предложения за други телевизори в този ценови клас. Бюджет до 1050лв.

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Мнения
    26
    #2

    Отговор: PHILIPS 42PFS7509/12

    Телевизорчето го разцъквам вече 3-ти ден и мога да кажа, че съм абсолютно доволен от покупката. За менюто наистина е тромаво но мен това въобще не ме притеснява... все пак няма да свиря на пиано а ще гледам телевизия на него.Естествено ако мислиш да до използваш за заместител на компютър или лаптоп това не е твоя телевизор. Единствено не ме кефи, че поне аз не открих копче към 3d, а за да го пускаш трябва да ровиш в менюто. Позитивите са страхотна картина, страхотно 3д(все едно за първи път гледаме 3D та се "дзверихме" от кеф на клиповете от ютуба ), като бонус е безжичния буфер който го ръгнах под леглото, което е голямо предимство защото не заема пространство в/у секцията. За амбилихта си е добра гъзариика има доста настройки и добре се вписва при филми и игри ...влизаш във филма както се казва. Взех го на промо от Т...маркет за 850лв. и доколкото разгледах другите марки в същия ценови клас няма по-добра картина от на Филипса.

    ps: ако те интересува нещо за модела питай.
    Този пост е редактиран от ivanovi4; 13-04-15 в 01:32.
    novla одобрява това.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2009
    Живее в
    Велико Търново
    Мнения
    36
    #3

    Отговор: PHILIPS 42PFS7509/12

    Имам го от петък картината и 3d са перфектни. Менюто е бавно, при моя има проблем , на бял или много светъл фон се вижда едно петно в ляво, ама аз съм виновен че не го пробвах на място в магазина, сега съм пуснал една тема да кажат по знаещите от какво може да е и ако се наложи ще го нося в ТМ https://forum.setcombg.com/%D1%80%D0...%BF%D1%81.html Иначе пак казвам картината и 3D са супер, особено вечер е много яко с ambilight
    novla одобрява това.

  5. Member Аватара на novla
    Тук е от
    Dec 2014
    Мнения
    316
    #4

    Отговор: PHILIPS 42PFS7509/12

    Благодаря Ви! Дистанционното, какво е? Отдолу с клавиатура ли е?
    Мен също не ме притеснява бавното меню. Ползвам други два телевизора Филипс. В друга тема съм споменавал за тях. Philips 40PFL5507K и 24PHH4109 и от 2-та съм супер доволен. При 5507 менюто си е бавничко, а при 4109 след като му сложих последния ъпдейт стана значително по-бързо менюто и се включиха функции, които преди това не работеха (явно са фикснати в ъпдейта).

  6. Novice
    Тук е от
    Jan 2014
    Мнения
    9
    #5

    Отговор: PHILIPS 42PFS7509/12

    Да с клавиатура е отдолу .Става и като мишка.Телевизорчето е много прилично като изключиш мудното меню.Но и lg тата от 2014 са така.За цената си е перфектно.И картината е много задоволителна .Лично мое мнение е че е малко по лоша от 8мите серий на сони .Но бих го избрал пред самсунг с тяхните претруфени цветове.
    novla одобрява това.

  7. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Мнения
    26
    #6

    Отговор: PHILIPS 42PFS7509/12

    Да, с клавиатура е. Ако по обстойно те интересува ето manua-ла за него 42PFK7509/12 Philips 7000 series Ultra Slim Smart Full HD LED TV 42PFK7509 107cm (42&#34 Full HD LED TV Dual Core DVB-T/C/S/S2 with Ambilight 3-sided and Smart TV - Philips Support Да споделя, че вече изгледахме няколко 3d филма и останахме много доволни... особено впечатлен е малкия с "Как да си дресираш дракон". А поне за мен Гравитация си е наслада за окото
    Съвета ми е ако купуваш няма значение дали ще е този модел или някоя друга марка с флашката под ръка и 10мин взиране за проблеми. Преди време имах случай пред мен да отварят 4 телевизора докато не намерих идеална Самсунг бройка.
    novla одобрява това.

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2009
    Живее в
    Велико Търново
    Мнения
    36
    #7

    Отговор: PHILIPS 42PFS7509/12

    Моето дистанционно вчера го изтървах от нивото на дивана (40-50cm) и сега пойнтера бяга навсякъде из менютата явно се е раздрънкал акселометъра, което е странно защото и телефони съм изтървал и после си работи всичко свързано с акселометри и сензори, а тук едно изтърване и то от не толкова високи и до там, то не че го ползвам тоя пойнтер де ама все пак.
    novla одобрява това.

  10. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006
    Мнения
    5,235
    #8

    Отговор: PHILIPS 42PFS7509/12

    Зависи точно на коя част е паднало дистанционното. Имаше някъде пост, че дистанционните ги изпращали в чужбина за ремонт.
    Това при доказан гаранционен проблем.

  11. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2009
    Живее в
    Велико Търново
    Мнения
    36
    #9

    Отговор: PHILIPS 42PFS7509/12

    Цитат Първоначално публикувано от Gena_bs Виж публикацията
    Зависи точно на коя част е паднало дистанционното. Имаше някъде пост, че дистанционните ги изпращали в чужбина за ремонт.
    Това при доказан гаранционен проблем.
    Ами то при мен е ясно че от падането, може да пробвам да го върна, ама не ми се занимава така ли иначе не го ползвам тоя пойнтер щото то реално няма практична употреба, по скоро е за пърлама да покажеш екстри хаха. Иначе тази вечер бях в един приятел има lg 650v. Разщраках Web OS , йнайстина има много повече приложения, като скорост не мога да кажа, защото пуснах yotbe и не е като да тръгне веднага , 4-5 секунди по бързо зарежда от колкото при мен. Менюто е по красиво и подредено. Картината е по зле , но това още в техномаркет го видях на 670v, не съм гледал какви настройки има картината смисъл предполагам има сходни подобрители като при philips само че с други имена. 3D също е по зле. Общо взето OS на телевизора е по добра и с много приложения, но пък картината е по зле. Аз даже преди се канех от месеци да вземам 670v, но в ТМ рекох този път да разгледам и другите марки, понеже съм от типа хора който си държат нма марката предния ми телевизор и монитора ми са LG, на работа монитора също е LG, но този път си казах че няма да купувам по инерция неща само заради името. Та ако държите на перфектна картина подчертана с ambilight philips е телевизора, ако искате интуитивно меню и по бърз и богат смарт LG. Самсунга не го визирам защото отдалече като видях синеещите цветова в ТМ и се отказах да го гледам. Иначе мога да кажа че дори на предния ми тв модел от 2008-2009, менюто е доста по просто от на филипс. При филипс е организирано логически всичко, но просто менютата влизат много дълбоко като йерархия едно в друго ако мога така да се изразя.

  12. Novice
    Тук е от
    Sep 2015
    Мнения
    7
    #10

    Отговор: PHILIPS 42PFS7509/12

    Привет от мен !
    От скоро притежавам въпросният модел на Филипс,доволен съм, въпреки че нямам все още задълбочени впечатления от него.Появи се проблем, с който не мога да се справя и ви моля за помощ. При смяна на каналите се чува отчетливо едно изпукване/плякане в една от колонките отзад на телевизора /тази малката,която е скрита зад решетката под HDMI изходите/. Не изпуква при смяната на всеки канал,но все пак доста често. Абонат съм на БСК с нов /първи за мен/ приемник ZHD -200 и съм включил към ТВ-то и уайърлес субуфера, който е подарък към модела.Надявам се,проблемът да е в HD приемника или в някой от кабелите,а не в телевизора. Благодаря ви предварително !

  13. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,411
    #11

    Отговор: PHILIPS 42PFS7509/12

    Щом смяната на канала става от външният приемник на Булсатком - търси проблема в него. Да не си усилил звука му докрай?
    Пробвай като пуснеш вграденият в телевизора цифров ефирен тунер и ако при смяната на канали говорителя не пука - означава, че проблема не е в телевизора.

  14.  
     
  15. Novice
    Тук е от
    Sep 2015
    Мнения
    7
    #12

    Отговор: PHILIPS 42PFS7509/12

    Благодаря за отговора, със сигурност не е усилен докрай. Тъй като цялото това ХД и смарт изживяване за мен е нещо ново, може ли малко разяснение, как да пусна вградения в телевизора цифров ефирен тунер? Често срещано явление ли е неизправен/дефектен ХД приемник и доколко кабелите на БСК са надеждни - четох, че е почти наложителна замяната им с по-добре екранирани кабели...

  16. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006
    Мнения
    5,235
    #13

    Отговор: PHILIPS 42PFS7509/12

    Аз предлагам за начало да прочетеш внимателно упътването на двете устройства!

    С какъв тип кабел е свързан приемника с ТВ? HDMI или аналогов - SCART, chinch?
    Този дефект се получава и от дефектна екранировка на кабела.
    Ако последният e "оригиналният" на БСК, за начало по-добре го смени с някой по-свестен.
    Проблемът е, че не мога да ти препоръчам нищо сигурно вече. Даже и на висока цена има пълни ментета!

    При смяна на видео входове / други източници на сигнал (DVD/BD player; PC/laptop, конзола това това пукане получава ли се?
    За да елиминираш влиянието на сателитния приемник, разкачи го от телевизора - при изключено захранване от щепсела и на двата!!!
    Примерно си пусни някакво DVD и смени входа с някой друг или на ефирен канал (дори и да не е настроен). После върни на DVD и така 3-4 пъти да провериш дали има пукане. Ако е налице, настрой си ефирния тунер. За това ще ти трябва антена, поне стайна. Както те е посъветвал hristoslav_2 преди мен. И сменяш каналите, за да провериш има ли го проблема.
    И ако пак пука - в магазина с гаранцията и оригинално опакования телевизор.

    На друг телевизор има ли го този проблем?

    Успех!

  17. Member Аватара на ruuni9
    Тук е от
    Apr 2015
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    823
    #14

    Отговор: PHILIPS 42PFS7509/12

    Не знам дали става въпрос за същото изпукване/плякане, но и при мен има такова. След като купих Panasonic-a, отидох до Булсат да си сменя и старият приемник с HD приемник. С HD приемника ми дадоха и HDMI кабел. И при смяна на каналите, но не на всеки - пука. Но, пукането идва от приемника, а не от телевизора. А на старият приемник не пукаше изобщо.

  18. Novice
    Тук е от
    Sep 2015
    Мнения
    7
    #15

    Отговор: PHILIPS 42PFS7509/12

    Благодаря за идеите! Връзката ТВ - приемник е посредством HDMI кабел, "оригинален" от комплекта на ZHD 200 от БСК. Изолирах HD приемника и и използвах няколко от опциите на ТВ-то като гледане на снимки, клипове от флашка,телефон, фотоапарат. От смарт функциите също тествах някои приложения,музика, филми. Пукането го няма. Дори при свързани ТВ и HD приемник, повторих всички от изброените по-горе действия и всичко е ОК, пукане няма. Пукането е налице,само при смяна на каналите от дистанционното на HD приемника. Нямам стайна антена, поради което не мога да направя теста с настройка на ефирния тунер, но все повече си мисля ,че кабела или приемника е проблемен. Утре ще търся HDMI кабел,приемам съвети и препоръки за магазини,както и какво може да купя като марка и какво да избягвам. Другият ТВ е със СД приемник и няма такъв проблем.

    - - - - - - - - - -

    В моя случай пукането идва със сигурност от малката колона на телевизора, скрита под една решетка. Смених слота - от HDMI 1 на HDMI 2 и т.н. ,но пукането си стои при работа с дистанционното на HD приемника. Самият приемник не издава никакъв звук.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. PHILIPS 42PFS7509
    От Encho във форум Philips телевизори
    Отговори: 11
    Последно: 29-06-15, 12:17
  2. Panasonik TX-L42ET5E vs. Philips PHILIPS 40PFL5507K
    От sasa във форум Philips телевизори
    Отговори: 10
    Последно: 21-09-12, 18:42
  3. Избор на LCD - PHILIPS 37PFL4606H или PHILIPS 37PFL5405H
    От dodido във форум Philips телевизори
    Отговори: 2
    Последно: 04-11-11, 08:22
  4. Philips 40PFL5605H или Philips 40PFL5625H
    От mrezata във форум Philips телевизори
    Отговори: 8
    Последно: 24-02-11, 09:56
  5. системи за домашно кино-PHILIPS HTS-6100/12,PHILIPS HTS-8100/8140
    От maddog9 във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 0
    Последно: 24-09-09, 12:13

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе