Първоначално публикувано от
enkov Аз си купих 43PUS8535, той е обаче с IPS матрица, 58" е с MVA. Доволен съм, малко е тежко и дебело дистанционното (на 8535 е QWERTY) и си поръчах и едно нормално леко, защото си ползвам една Logitech K400+, това на ТВ е с много малки бутончета на буквено-цифровата част.
Понеже шаситата и софтуера са уж еднакви - споделям:
- веднага получи ъпдейт TPM191E _ 101.001.079.005 от 23 юли 2020 (пуснат 3 август 2020). В история на ъпдейти гледам, че е бил с версия от април.
- произведен 05.2020. Полша. Купих го от Технополис Пловдив.
- няма забележим лаг в менютата.
- няма забиване (засега).
- картината е ок, аз не съм капризен. Е, понастроих си доста по мой вкус и според съветите по-горе.
- Амбилайта е, разбира се, супер, 3-странен си е, чудя се за Hue лампи отстрани на стената, ама нека ми претръпне първо портфейла.
- Андроид нещата си бачкат - VLC, MX player, HBOGo ги инсталирах, няма проблеми.
- вграденият видео плеър не показва правилно кирилски субтитри, въпреки че избирам Кирилица за енкодинга, дано го оправят - явно е бъг или при мене нещо. С VLC / MX няма проблеми, така че ползвам си тях.
- нещо Philips TV Remote Андроид апликацията не ми намира ТВ-то, май е от рутера, ама не намерих настройки в рутера (Linksys E2500 е). Пробвах и по айпи и автоматично, не го намира и това е. Ще чакаме нова версия на апликацията (по-горе имаше пост, че се мъти нова версия, уж).
- поставката ми хареса, върти се и е стабилна.
- звука от говорителите не е много добър (не е и лош), но аз слушам предимно с безжични слушалки Sennheiser с трансмитер (от жака за слушалките, има си независимо регулиране на звука на говорителите и на изхода за слушалки). Все пак, аз идвам от Loewe L2710 37" - там звука на говорителите е перфектен, ама е HDReady 37" и просто си изживя времето (работи си още и не умира, гадината, 10/2007 55000h OnTime) - отиде в детската стая на брат ми. Loewe Assist+ OS (менюта и подреждане) си остава ненадмината по логичност и бързина на интерфейса, ама все пак е модел 2006/2007. На новите Loewe може да е омазана (едва ли).
- сложих му към USB3.0 входа един WD Elements Portable 1TB, не грее, леко притраква, не се усеща. Добре работят пауза/запис функциите, леко лагва при пауза и пускане, ама то и Loewe го правеше (то си беше с вграден 250GB WD HDD AV-серията).
- зорих се с Onka Channel Editor и се отказах накрая. Наредих си ги ръчно каналите в 4 "предпочитани" и ги експортирах на хард диска, при нужда или ако се разместят, ще ги върна оттам.
----допълвам отзиви----
- потвърждавам, че работи с простичък 4 портов USB 2.0 hub (пасивен). Захранва успешно трансмитера на Logitech и флашка 32GB. За жалост, вторият USB порт е 2.0, на този с 3.0 съм вързал външният хард диск (най-вече защото 3.0 порта е 900mA, а 2.0 порта е 500ma - пише си на тях в ръководството).
- има проблем с "мишката" (тъчпада) на Logitech K400+, има курсор, но след първият екран, спират да работят бутоните, не се кликат. Кликам с таб/ентер. На Android TV Box-a ми същата клавиатура нямаше проблеми с мишката. Някъде бях мернал това, като проблем с USB мишка на Филипс. Ще чакаме ъпдейт, или Android Q да го фиксне.
- купих си апликацията Button Mapper (трябва да ъпнете до Pro - едно кафе за 6.99 лв кихнах) и си оправих омразните бутони Netflix --> HBO и RakutenTV --> Гледане на ТВ. Настроих и дълго натискане за други функции, но има "бъг" (знаен е) - пуска се и оригиналната функция (е, излизам си с бутона Назад).
Вижда ми се нещо "надценен леко" като цена, ама кеф цена няма. Исках си модел 2020. Иначе са 1:1 (почти) с 7504 от лани, без WCG/90% и др. дреболии, гъдел си е.