SvilenRR
По доброто е VA Direct Led
Аз на моя си играх с настройките на цветовете, докато ги направя така да ми харесват. Има доста настройки. Предварително зададените не ми допадат. Направил съм отделно за телевизия и отделно за филми през флашка.
@SvilenRR
Единия ми телевизор е IPS EDGE nano Led , другия VA Direct Led .
На мен определено картината на IPS ми харесва много повече - по истински и богати цветове, много по-добър ъгъл на видимост . Чета тука, че цветовете на IPS били размити, че контраста бил по-слаб, нямало черен цвят - нищо подобно . Контраста може да е по-слаб , но е напълно достатъчен, а черно има само при плазмите и oled телевизорите .
Имай предвид, че ако вземеш телевизор с VA матрица, за да се наслаждаваш напълно на качествена картина, то трябва да го гледаш почти фронтално ... малко движение в страни и картината се променя .
И как ще е нищо подобно като е точно така!
Ако искаш по-добър контраст, картина и черно - VA или OLED!
Aко искаш да имаш всевъзможни ъгли на видимост без промяна - OLED!
Ако искаш да гледаш встрани от телевизора и бюджетът не ти позволява OLED - тогава IPS!
При VA просто има по-голямо размиване на цветовете, ако гледаш отстрани, това е.
По-богатите и истински цветове са при VA и OLED.
Зависи и VA панела от коя година е имам Самсунг 32 от 2013г с VA под ъгъл няма никакъв проблем.
Откакто навлезнаха Олед е нормално да пада качеството на VA.
@ SteFanoV29
Аз не видях колегата SvilenRR да иска мнение за oled телевизор .
Всички сме наясно, че в момента това е най-добрият избор.
Мнението ми е на база сравнение на конкретно два модела Филипс от 2018 година - тези от подписа ми .
Вярвам на собствените си очи ,а не на разни писания в нета .
За мен цветовете при IPS модела са с по-точно възпроизвеждане и по-реални от тези при VA .
Черното не го коментирам, с амбилайт е перфектно
Намира ми Bluetooth колоните Logitech Z607 5.1
http://prntscr.com/n0ozzp
http://prntscr.com/n0p08v
и като му дам напред за да се свърже ,не става само се свързва до безкраѝ
Този пост е редактиран от krupps; 21-03-19 в 00:12.
emil22, малко не е сериозно да се сравнява бюджетен VA телевизор с висок клас IPS.
Сега разбирам защо цветовете ти се струват по-реални от на VA.
За намирането ги намира, но сега прочетох за твоя модел колонки, че версията на блутута е Bluetooth 4.2, та за да стане трябва да е блутут 5 и да поддържа онзи протокол аптх лл, за който тв-то вади съобщение (на втората ти снимка от дясно). Та в случая е нормално да не стане. Някой може да изкочи с подходяща версия на блутута поддържаща въпросния протокол. Има по китайските сайтове, флашка рисивър през усб ама цената e солена, около 38 кинта и месец и нещо чакане, ако паднат четворно съм навит да си взема, за сега съм с външен трансмитър и му вкарвам сигнала от буксата за слушалки, затова съм и на старата версия на фирма на тв-то, защото мога да усилвам и да намалям през дистанционното, а не както са забили опцията за усилване на слушалките в менюто на новия фирм, ако го оправят ще ъпна.
Някой знае ли как се изключва досадното съобщение всеки път при включване на ТВ-то за инсталиране на канали? Нямам кабелна и гледам изцяло през нета, от менюто съм ги чел и изкючил всички възможни актуализации на каналите и пак излиза.
В сервизно меню само не съм влизал да чета има ли такава опция, не знам кода, може някой да сподели ако знае.
Този пост е редактиран от Faboone; 27-03-19 в 01:44.
Някой има ли проблем с you tube? Тази сутрин бавно зарежда и като тръгнат клипове в 4к, не вървят на тази резолюция а на 480p или 720p. Ако пробвам ръчно да пусна 4к почва дълго да върти и да не зарежда. Дори да зареди прекъсва и пак почва да върти. Нямах време да разбера от къде идва проблема. От приложението, от рутера или от телевизора. На компютъра няма проблем. Всичко си зарежда бързо.
Някой беше питал за настройки на звука, при мен на 55PUS6482 след ъпдейта се появи петканален еквалайзер на мястото на регулирането само на ниски и високи. Така или иначе звука от колонките на телевизора си е скапан, за филми и музика след като си взех ресивър се родих.
След като ги огледах добре, реших че 50PUS7363 е ок и няма особена разлика с 7503 и 7803, или поне не си заслужава ценово. Но, днес в магазина загледах 49PUS8303 и разлика определено имаше. Очкавам да има промоции по Великден, моля за мнения заслужава ли си цената и струва ли си да изчакам?
Някой получил ли е новия ъпдейт от автоматичните актуализации на самия телевизор 107.0.230.0?