С обикновен WD 40 (не за ел.) , не трябва да се почиства, защото електропроводим. Ако, има контактен спрей добро решение. Но, евтиното си остава спирт или домашен алкохол.
С обикновен WD 40 (не за ел.) , не трябва да се почиства, защото електропроводим. Ако, има контактен спрей добро решение. Но, евтиното си остава спирт или домашен алкохол.
Малко ъпдейт: отказах се аз да го разглобявам , нещо ме съмняваше че ще го счупя. А и при положение че слагам чисто нови батерии и като тръгна да актуализирам софтуера на дистанционното дава веднага че са слаби ме води на мисълта че има друг проблем а не задържал бутон. Иначе имаше ъпдейт на телевизора пуснах го но нямаше промяна в проблема . Сега ще пробвам да го занеса в някой сервиз дано ми обърнат внимание.
А пробвал ли си универсално дистанционно от този тип например : https://www.technopolis.bg/bg/TV-aks...14-PAN/p/17176
Вземал съм заместител на дистанционно за Самсунг и работи перфектно като оригиналното.
Извинявам се, че ще отговоря от името на автора, но той каза изрично, че си иска управлението с глас и амбилайт и др. неща.
Иначе, аз си ползвам за 8 евро оригинално Филипс дистанционно за не-Андроид ТВ без амбилайт и гласово и съм доволен, защото е по-леко и по-малко, но оригиналното си го държа и ползвам понякога, разбира се.
Към автора, ако има мултицет и холдер за батерии или по някакъв друг начин да замери консумацията от батериите реално каква е. 2001 работех във фирма, внасяща електроника втора употреба (аз бях в софтуерния отдел, тя правеше и софтуер) и момчетата-електрончици мереха по 12 или 24 часа на специални стендове консумацията на органайзерите и кантарите, защото там, подобно на дистанционното, дори малко по-висока консумация, обезсмисля използването (трябва да карат по 2 до 10 години).
Здравейте,отново да дам ъпдейт. Днеска ми се обадиха от сервиза и казаха,че явно някъде дава на късо и има 15 ома съпротивление , но не могат да отстранят проблема.
Тъжна вест. Явно някой чип е отишъл, ако беше кондензаторче, щяха да го видят...
Аз не знам някъде да се занимават с ремонт на дистанционни!
не им се занимава просто с евтините, а за тези скъпите вероятно нямат части.
На всичкото отгоре то се води все едно е консуматив и гаранцията му е само 6 месеца. Нищо, че по закон на еврогейския съюз трябва да е със същия гаранционен срок, като тв.
Можеш да пробваш в някой друг сервиз за електроника или там, където слагат автомобилни аксесоари - аларми, парктроници и т.н.
Там дали ще имат IR и BT тестер за проверка след ремонта?
Иначе ще трябва да разнася телевизора...
Тестери не знам дали ще имат, но силно се надявам, че няма да върнат отговор от типа
"явно някъде дава на късо и има 15 ома съпротивление"
Като е явно и го има постоянно значи са ебаси калъфите щом не могат да го локазизират.
Мисля да пробвам в още един сервиз, дано там имат решение на проблема,иначе ще трябва да вземам ново пък то не е никак евтино.
Този пост е редактиран от asen83; 04-02-22 в 16:51.
Здравейте отново, занесох дистанционното на един приятел. Той веднага след като го отвори хвана проблемът , блутут чипът дава отсечка. Така сега имам питане ,някой знаели къде от България мога да закупя въпросният чип CC2640?
![]()
Този пост е редактиран от hristoslav2; 08-02-22 в 20:53.
Я напиши точния модел на дистанционното!
Оригинальный пульт дистанционного управления YKF423-003 для Philips 49PUS8303 55PUS8303 65PUS8303 75PUS8303 75PUS7803 49PUS8503 55PUS850 3 светодиодный телевизор | Электроника | АлиЭкспресс (aliexpress.ru)
Не се занимавай с глупости да търсиш този нов чип CC2640R2F data sheet, product information and support | TI.com в нашата скапана държава.
CC2640R2F/CC2640R2F-Q1 SimpleLink Wireless MCUs - TI | Mouser
Аз от седмица почти издирвам един прост тример за 50ст. и не мога да намеря никъде.
Само от Китай и поне месец доставка.
Този пост е редактиран от Gena_bs; 08-02-22 в 20:25.
В България едва ли ще го намериш. Иначе от Китай 5бр за 12 лв.
https://www.aliexpress.com/item/32992600612.html
Или 1бр за 6лв.
https://www.aliexpress.com/item/1005...rch-mainSearch