Здравейте, искам да попитам дали някой се е сблъсквал със следния проблем на тв Philips 55pus7803: изтощиха се батериите на дистанционното смених ги и от тогава за ден два пак се изтощават и трябва да ги сменям постоянно
Здравейте, искам да попитам дали някой се е сблъсквал със следния проблем на тв Philips 55pus7803: изтощиха се батериите на дистанционното смених ги и от тогава за ден два пак се изтощават и трябва да ги сменям постоянно
Този пост е редактиран от hristoslav2; 26-01-22 в 18:59.
Да не е заливано с нещо дистанционното?
Това на мен ми прилича на залепнал в натиснато положение бутон/ - ни.
Да, и аз чета, че е от залепнал бутон... често залепвал амбилайт бутона.
Разглоби и огледай.
Провери дали няма активирано копче постоянно (залепнало) , като насочиш камерата
на смартфон към сензора отпред, без натиснато копче, ще разбереш.
Ако е така, го разглоби, почисти със спирт Натъркваш със графит от молив (B,HB) при проблем с натискането на копчетата
където прави контакт.
Или сменявай го с ново, ако проблема продължи.
Този пост е редактиран от tek; 26-01-22 в 19:12.
Ще го разглобя и огледам, не заливано .... Благодаря. Готов съм да го сменя направо с ново , но откъде да намеря такова оригинално с гласово търсене, имате ли идея ?
На дистанционното трябва да има модела му или в упътване то на ТВ. Търсиш същото, например в Емаг или в сайтовете за техника. Ако, ли не погледни за заместител.
За оригинално - забрави, цената е 108 лв в Алиекспрес и 100 евро из Европа (за ново).
Аз съм с такова за по-стар модел (без амбилайт бутон и без гласово/клавиатура) и го ползвам предимно него, че е и по-леко и по-малко - 8 евро беше по спомени от немския ибей (Original TV Remote Control YKF406 for PHILIPS SmartTV) и оригиналното само при нужда го ползвам, че е и по-тежко и неудобно най-вече.
Ок мерси . Довечера ще го разглобя и дано е от бутон, че си искам оригиналното.
Ако има залепнало копче ще си покаже, надали тв-то ще приема сигнали от другите копчета.
Виж дали няма някаква актуализация, на моето редовно ми изписва.
Пробвай и с други батерии, да не би да си попаднал на някакви дефектни.
Тези дистанционни много бързо ги ядат, на моето през няколко месеца ги сменям.
С алкални съм само такива вземам. За сдвояването знам Интересното е че сега сложих пак чисто нови (Varta взех тоя път, нз да ли са ок) пробвах с камерата не се вижда да мига да има задържало копче. Пробвах да актуализирам софтуера на дистанционното и ми изписа слаби батерии , а са на 5 Мин . Направо нз вече
Извади батериите на дистанционното и изчакай няколко часа и пак ги постави (за да нулира дистанционното).
Другият вариант е наново да направиш връзка на дистанционното с ТВ. И като краен вариант да ресетнеш ТВ (фабрични настройки)
Провери и за нов ъпдейт на ТВ.
Ако, не се оправи ново дистанционно.
Това дистанционно не е BT?
За IR камерата ще види, но за BT?
Да внимава със спирта, че по аптеките и на други места се продава смес между спирт и дестилирана вода и дори в аптека могат да го излъжат.При 60%-70% спирт и останалото вода ще си докара по-голям проблем.
По-скоро да го почисти или с контактен спрей или WD40.
Аз така "чистих" на стария лаптоп преди 7-8 години термопаста на процесор и взе да прави проблеми, едва когато го занесох на сервиз казаха, че от аптеката са ме излъгали за "чистия спирт" и са ми дали разреден с дестилирана вода.
Не си давайте парите за варта и други подобни.
Има алкални батерии с търговските марки на хиперите - ЛИДЛ, БИЛА, Кауфланд, и дори някои известни марки производители произвеждат и "базов клас", но те вършат повече работа от duracell.
Пробвай тези: https://www.carrefouruae.com/mafuae/...x4-red/p/89053
Отделно имат от тази марка(eveready) Silver и Gold алкални батерии.
Има и още една марка Maxell те също са много яки - ползвам 1.5 в батерии за тример, така както тези го въртят, никоя друга марка не го е въртяла...Отделно, че издържат натоварване и по-дълго време без "да приклякат" ...
Успех.
Този пост е редактиран от justify; 27-01-22 в 13:37.