Вижте резултатите от анкетата: Прочетохте ли инструкцията на вашият телевизор Samsung ?

Гласували
34. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Да

29 85.29%
  • Не

5 14.71%
Страница 28 от 101 ПърваПърва ... 1826272829303878 ... ПоследноПоследно
Резултати от 406 до 420 от общо 1512
Like Tree2Одобрявам

Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 4/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

Re:Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 4/

Активирах си PVR-a на 40D5500 ... обаче флашката (8гб) която боднах се форматира от тв-то и не мина теста! Та после на компа даде трансфер 5мб и повече на запис като рядко но все пак пада и под 5мб. на моменти. Дали това е проблема, в смисъл твърдо да има трансфер над 5 мб. за да мине теста на тв-то?!? Другия въпрос е на HD канал 8гб. флашка колко време запис може да побере? Ако има някой наблюдения или модел флаша да работи да помага

п.п. Не че имам толкова нужда от PVR но от липса на занимание тази неделя и от любопитство

2.  

3. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

За ХД ти трябва око 8-10мб скорост .

4. Тук е от
    Nov 2011

Едно съобщение към тези, които притежават телевизор D8000 (и D7000)
    Как да се гледа 3D Hight Definition (от ISO файл) без ползване на допълнителен хардуер?
    Нещата стават на 4 елементарни стъпки:
    Файла предварително вероятно трябва да се изтегли от мрежата.
    1. От ISO файла се извлича файла (файловете) с разширение .ssif.
    Аз го правя чрез монтиране на файла посредством Daemon tools lite. По надолу ще посоча къде се твърди, че това може да стане и с архивираща програма.
    2. Променя се разширението на файла от ssif на .mkv. Възможни са и други разширения, като ще посоча къде са упоменават.
    3. Файла, който беше нашата цел се прехвърля на HDDrive, защото обикновено е доста големичък и разполагането му върху флашка е възможно само ако тя е с достатъчен капацитет.
    4. HDDrive се свързва към USB, който е предназначен за свързване с телевизора. Понеже при мен външния диск е 3,5 и е със самостоятелно външно захранване, то той трябва да се свърже към правилния вход.
    5. Стартира се вградения player на телевизора и се гледа HD 3D картина, без специализиран хардуер.

Това което описах в горните редове е пробвано на D8000. Който може да чете руски език, то адреса където има повече от 20 страници коментари по тази тема е на адрес:
    http://torrents3d.ru/viewtopic.php?t=1889

5. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Цитат Първоначално публикувано от ivodivo
    Активирах си PVR-a на 40D5500 ... обаче флашката (8гб) която боднах се форматира от тв-то и не мина теста! Та после на компа даде трансфер 5мб и повече на запис като рядко но все пак пада и под 5мб. на моменти. Дали това е проблема, в смисъл твърдо да има трансфер над 5 мб. за да мине теста на тв-то?!? Другия въпрос е на HD канал 8гб. флашка колко време запис може да побере? Ако има някой наблюдения или модел флаша да работи да помага

п.п. Не че имам толкова нужда от PVR но от липса на занимание тази неделя и от любопитство
    Иво, за PVR с флашка направо се откажи От личен опит ти го казвам, с мойта 8 гигабайтова 3 часа SD канал ми е 5 гигабайта
    Разбираш сам, че ако искаш сериозно да си записваш предавания, си трябва харддиск заради размера. Така автоматично ще ти се реши и проблема със скоростта. И аз първоначално си мислех, че ще трия, ама се оказва, че много от тях си ги запазвам за известно време.

6. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

Владо а каква е флашката ти и какъв трансфер на запис прави на компа? На мен ми трябва за опит и да си задоволя любопитството не толкова да си правя записи, а иначе имам някой и друг диск по 40 и 80 гб. с филми на детето...

7. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Флашката е Kingston Data Traveler, но за съжаление нещо не успях да ѝ премахна партишъна и съответно не мога да я тествам какви скорости изкарва при запис.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Имам следният проблем който не успях да реша.
    В къщи има NAS с Zuxel NS210 и телевизор SAMSUNG LE-32C650,
    телевизора разпознава NS210 като DNLA устройство вижда и плейва всичко от него но не успявам да подкарам субтитрите.

Можели да се подкарат субтитрите?
    През USB медия плеъра изкарва всичко коректно но искам да е така и през лана.

10. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от ivodivo
    Владо а каква е флашката ти и какъв трансфер на запис прави на компа? На мен ми трябва за опит и да си задоволя любопитството не толкова да си правя записи, а иначе имам някой и друг диск по 40 и 80 гб. с филми на детето...
    Аз съм ползвал една TDK Trans-It 8GB /от сините/ и дава око 10mb/s .

11. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от bogomil
    Едно съобщение към тези, които притежават телевизор D8000 (и D7000)
    Как да се гледа 3D Hight Definition (от ISO файл) без ползване на допълнителен хардуер?
    Нещата стават на 4 елементарни стъпки:
    ....................................

Всичко това се случва и на D6510.Програмите, с които се извлича "*.ssif" файла са UltraISO или WinRar.

12. Novice
    Тук е от
    Nov 2010

Аве хора, кажете от какво може да се получават следните проблеми с моя UE40D6000. Както писах някъде декември, телевизора сам си се превключва на различни входове, излииза му само менюто и превключва в режим "магазин", пали се сам на сутринта го виждам. Сменяха му борда - не, закарах го втори път - смениха софт тъч клавиатурата. Сега пак почна да си ги прави тези чалъми преди седмица и пак е в сервиза. Обясняват ми някви полета магнитни да нямало, клетки GSM, радиостанции, или кораб да е кацал с извънземни скоро... Незнам вече ко да правя с тез хора, сега работел там без проблеми вече три дена. Първия път и там си е показал номерата, ма сега неще и ще ми го върнат и край - е от тва вече изход нема. Какво да направя в този случай. Гледам го с Булсатком през HDMI, вързал съм и компа. И аз ремонтирам електроника, ама не съм виждал такова чудо...

13. Member
    Тук е от
    Jun 2011

Както знаеш, длъжни са да ти отстранят проблема в рамките на месец. Ако не го сторят в този срок, имаш право (ако не си купил телевизора от Метро) да се позовеш на Закона за защита на потребителя и да предявиш замяна на телевизора ти с друг от същия модел или такъв с подобни характеристики. Също имаш право и да изискваш да ти върнат парите и да им оставиш дефектния телевизор, ако от покупката му досега са изминали по-малко от 6 месеца (плюс времето за престой в сервиза досега).

14.  

15. Тук е от
    Feb 2003

Цитат Първоначално публикувано от kristov
    Имам следният проблем който не успях да реша.
    В къщи има NAS с Zuxel NS210 и телевизор SAMSUNG LE-32C650,
    телевизора разпознава NS210 като DNLA устройство вижда и плейва всичко от него но не успявам да подкарам субтитрите.

Можели да се подкарат субтитрите?
    През USB медия плеъра изкарва всичко коректно но искам да е така и през лана.
    Сигурно говориш за NSA 210?

С кой фърмъуер си? Сложи си най новия.
    Ако не стане, препоръчвам ти да си сложиш fonz fun_plug и от там minidlna.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1329766182[/time]_________________________________________________

Цитат Първоначално публикувано от bengazarasz
    Благодаря за бързите отговори!

Мисля, че втория вариант - да го вържа директно за рутера ще е най удобно, тъй като лаптопа го местя непрекъснато и няма да е много удобно да бъде закачен за него харда, а и така най-вероятно отпада изискването лаптопа да е включен при гледане на филми. Предполагам, че ако си купя хард с лан и го включа в рутера когато свалям нещо от интернет ще мога директно на него да записвам?!?

При този вариант има ли нещо специфично като настройки, които трябва да се правят, за да се виждат всички устройства ( лаптоп, хард диск, телевизор) в една мрежа?

Поздрави,
    Не, единственото е, да са в една и съща мрежа, за да могат да се виждат през DLNA. Ако всичко ти минава през рутера няма да имаш проблем.
    Иначе, става например така: NAS enclosure + HDD по твой избор. Например: ZyXEL NSA310 - в момента има промоции и можеш да си го вземеш под 100лв - има вградени торент клиент, и DLNA сървър. Можеш да сложиш твой си хард вътре в него и в последствие ако ти се стори малък, да си сложиш по голям.

16. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2009

С виждането няма проблем плейва се всичко от наса но няма субтитри там е проблема, с външен медия плеър си върви всичко, както и ако закача диск на ТВ-то. Само по лана ТВ-то не изкарва субтитри всичко ми е на БГ дадено да е.

17. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Ориентировъчни цени на ES серията на Самсунг
    http://myhdplayer.ru/pervye-ceny-na-...sung-2012.html

18. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

След като си активирах PVR на моя самсунг и вече с проби с два HDD (20Gb и 80Gb) - форматирането през телевизора отнема не повече от 5-6 секунди (явно е бързо) и след това тест още около 10-тина секунди ми излиза неподходящо у-во за запис! Въпросните HDD на лаптопа правят трансфер при запис над 25мб./с - така, че проблем със скоростта надали ще има и при тв-то... Остава да пробвам и със SATA диск ама нямам под ръка такъв за проба сега... Идеи къде е проблема ако имате ще са ми добре дошли...

п.п. Телевизора си разпознава дисковете.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 28 от 101 ПърваПърва ... 1826272829303878 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  4. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00
  5. Отговори: 1307
    Последно: 26-05-11, 16:46

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе