Страница 12 от 13 ПърваПърва ... 210111213 ПоследноПоследно
Резултати от 166 до 180 от общо 195

НОВИТЕ 9, 8 и 7-ма СЕРИИ LCD TV на SAMSUNG ...!?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Re: НОВИТЕ 9, 8 и 7-ма СЕРИИ LCD TV на SAMSUNG ...!?

След дълго отлагане се видяхме с miro_vampiro да поразцъкаме новите модели на Самсунг.
    Имам няколко мои близки приятели, които тръпнат да си вземат нещо от тези модели, но чакат моето мнение.
    Идеята ми беше най-вече да сравним двете серии с LED Подсветка - 7-ма и 9-та и дали разликата в цената им си заслужава.
    За съжаление нямаше изкарана мостра от 7-ма серия, а нямаше да има време да се монтира, настрои и загрее, че да покаже максимума си. За сметка на това пък обърнахме повече внимание на А956 /над 1 час/.
    Предварително бях свалил едни настройки от avforums.com и ги сложихме на мострата.
    Всички модели на Самсунг имат доста подробни настройки на картината и смея да твърдя, че е възможно постигането на почти перфектни резултати, които да задоволят всеки вкус.
    За тестове ползвахме диска Hi-Definition Reference Disc 2008 Blu-ray 1080I AVC
    http://hd-torrents.org/details.php?i...8b5dc5903709d3
    Наложи се лека корекция на свалените готови настройки и резултата беше впечатляващ.
    В тестовете за градация телевизора се справи перфектно, разкривайки достатъчно детайл и в най-тъмните и най-светлите области. Очевидно
    беше, че панела разполага с предостатъчно контраст.
    Бяхме настроили Самсунга да ползва auto-dimming /Smart LED/ фукнцията си и при черен екран панела става тъмен като на рамката. Толкова
    добро черно не съм виждал при никой друг модел досега. Уточнявам , че става дума за гледане в доста светло помещение. Ако някой
    предпочита да гледа в затъмнено помещение нещата са различни. Там все още плазмите на Пионер са недостижими. При използването на тази
    опция Smart LED обаче възникват някои проблеми. На един от тестовете за motion resolution буквално се виждаше как с леко закъснение се
    включват/изключват отделните сегменти с диоди. Друго, което днес видях е един линк от hristoslav2 от един руски форум, на който е
    показан недостатъка на LED технологията:
    http://forum.ixbt.com/post.cgi?id=at...2:13502:1619:1
    Изглежда доста страшно, но за успокоение ще кажа, че това е видимо само в определени случаи и най-вече при гледане под ъгъл.
    Като стана дума за гледане под ъгъл ще спомена, че ъгъла на виждане не е толкова голям колкото на други модели със S-PVA матрица
    например. Например при този 46 инча размер ако застанеш на 2 метра от екрана и мръднеш на ~2 метра встрани вече се вижда загуба на
    черния цвят и избледняване на цвета. Лошо е и, че стойката не се върти.
    Пуснахме и теста за запазване на резолюция при движение. На клипа за количествено измерване той излезна около 600 линии, което е съвсем
    нормално и приемливо. Интересно е, че модела за американския пазар има една допълнителна опция LED Smart Motion чрез която motion
    резолюцията остава 1080, което е революционно за LCD модел. Доколкото разбрах тази опция е забранена в сервизното меню за европейския
    пазар. Това ако не е дискриминация...
    Дори без нея на един клип, в който минава един бърз влак всичко му се виждаше идеално. На повечето LCD-та процорците на влака толкова
    се замазват, че почти не се различават. На другия тест с движещи се коли номерата им се виждаха също достатъчно четливо.
    Теста за мазане на матрицата също беше задоволителен. Със включени 100Hz почти не се виждаше мазане. Съвсем леки артефакти се
    получаваха, но се виждаха съвсем отблизо.
    Това, което най-много ме зарадва беше, че след правилни настройки цветовете са изключително натурални, меки и реалистични. Това досега
    не съм го виждал при друго LCD. Обикновено при другите картината е прекалено рязка и плоска. Особено ясно се забелязва на човешки лица
    като всички изглеждат все едно са омазани със фон-дьо-тен. Тука това липсваше.
    На един от клиповете за цвят с едни рози имах забележки към червения цвят, но е възможно със пипане на настройките да се оправи.
    След това пуснахме няколко реални филма. Първо беше WALL-E на 1080р. Филмчетата на Pixar са идеални за тестване на детайлност. Стояхме
    на около 1,50 от екрана и буквално се виждаше всяка драскотина по корпуса на роботчето и всички боклуци в купчините отпадъци.
    Втория филм беше Матрицата от Blu-ray без никаква компресия. Там ме впечатли отново наситения черен цвят. На сцената в лобито добихме и
    представа за аудио възможностите му, които са прилични за плосък ТВ.
    Направихме и проба как се справя с обработката на SD сигнал. Пробата направихме с диска HQV Benchmark. Резултата беше абсолютен успех -
    никакво назъбване, добро скалиране, моментално засичане на типа сигнал и задействане на обработката.

Ще се опитам да синтезирам всички плюсове и муниси, които забелязах:

Плюсове

Изключително добро черно. Може би единствения му конкурент е Pioneer Kuro и то в тъмно помещение.
    Много добре работещи 100Hz без почти никакви артефакти.
    Максимално подробно меню със всякакви възможни настройки.
    Доста красив външен вид.
    Отлична работа на SD сигнал. Тук трябва да се има предвид, че такъв голям екран е добре да се гледа поне от 3 метра на SD сигнал.
    Възможност по LAN да плейва разни снимки и клипове. Това не го тествахме, но явно върши работа.

Минуси

Малък ъгъл на виждане. Определено под средния за LCD. Отделно и стойката не се върти.
    Доста отражаващ екран. Трябва да се контролира светлината в стаята.
    Огромен инпут лаг. Тоав също нямаше как да го тестваме, но според замервания в доста сайтове е около 50-60 мс, което прави играта на
    него доста трудна да не кажа невъзможна. Очаква се с по-късен ъпдейт да го оправят.
    Леки недостатъци на LED технологията - blooming.

Като цяло съм изключително доволен от видяното. Спокойно казвам, че ако някога си взема LCD то то ще е с LED подсветка.
    Досега това е най-добрия LCD, който съм виждал. Уточнявам, че не съм тествал новите LED модели на Philips и Sony. Техните цени обаче са
    толкова много по-скъпи, че дори и да дават нещо повече, не съм убеден, че ще си заслужава. Да не говорим, че Philips имат само 42 инчов
    вариант.
    За мен Pioneer Kuro си остава най-добрия избор все още, но явно конкуренция не спи и смалява преднината.

Искам пак да благодаря на miro_vampiro, който беше безкрайно услужлив и отдели предостатъчно време за този тест.

ПП. Един от моите хора вече си е взел модела А786 така че тия дни теста ще проведа у тях като ходя да му го настроя.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

lazarus18 благодарим ти за изчерпателното ревю на този тъй очакван модел!!!
    Най-лошото за него е, че реално и най-най-вече видимо невидях така очакваната ПО-ДОБРА картина (всячески) в сравнение с по-малките му братчета като А656 и М86 което си е направо ужас! Детайла, дълбочината, резкоста нещо липсват. Да, добра редова мазничка с хубаво черно картина и до там нищо друго. Така е с 7-мата серия с LED. Една 8-ма серия вади много по-детайлна и реално по-контрастна и ярка картина, и споменавайки пак просташки, че 6-та досега от новите никой не я минава, пък на тая цена. Наистина вярвах и очаквах повече от моделите с LED.

4. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Не знам, за мен детайла и дълбочината си я има. Рязкост може и да липсва, но за мен това е добре. Точно мекотата на образите ме впечатли защото максимално се доближава до киното и плазмата. На диска с тестовете например, има едно клипче Pastel 1 се казва, което представлява едни макари с копринени конци, които изглеждат ужасно на повечето ЛСД-та досега. Да не говорим, че при повече изобщо не се виждат отделните намотки, а при А956 буквално усещаш коприната.

5. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Точно тази мекота на обработката на картината е много дразнеща, поне за мен и още доста около мен.
    В случая трудното са го постигнали Самсунг, а онова "малкото" и толкова важно за реалистичността на картината което го има при някои модели не са го направили при топ серията си. Много съжалявам за 7 и 9-та! Бяха ми фаворити. Рядко мазна картина която лично не ме удовлетворява изобщо. Всичко друго хубаво, ама не.

6. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Така е, всеки има различни предпочитания и избира според тях.

7. Member
    Тук е от
    Jan 2007

lazarus18 Интересно ревю,само да попитам от какво пускахте тестовете.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Здравейте
    тестовете пускахме от popcorn а на Lazarus18

Иначе, радвам се че lazarus18 е описал толкова добре впечатленията си от телевизора

Най хубавото е че знам как можем да активираме LED Smart Motion , описали са го в av forums, и бих пробвал да го направя ако Lazarus18 Има време да намине пак някой път за да може да тестваме и още по добре

Иначе и аз се надявам да оправят input lag а , че това спира един приятел да го вземе, все пак и игри се играят

soon, преди настройката на телевизора от нас, не мога да кажа че работеше чак толкова добре, но след настройката всичко се подобри към по добро , но всеки човек си има различно мнение

10. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от madmaxx
    lazarus18 Интересно ревю,само да попитам от какво пускахте тестовете.
    От Popcorn-a пускахме ремукснатия Блу-рей диск.

btw ако някой може да съдейства да го запиша на Блу-рей диск да свирка, че ми писна да разнасям плеъра.

11. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

miro_vampiro и на теб искам да ти благодаря горещо, защото без такива като вас и нас нито един модел и технология няма да има смисъл!
    Още веднъж жалко, че се размина моето очакване с LED-а като цяло. М/у другото търсих си втори 46' телевизор и се мислех кой да избера м/у Samsung А656, А865, Sony W4000, W4500 и Philips 47PFL9603D. Кой мислите си избрах на 100% без конкуренция сред всички мои високи изисквания за най-качествена картина?
    Избрах ОТНОВО за втори телевизор Samsung 46M86BD!!! Толкова рязка, супер детайлна, контрастна, ярка и с потресаваща дълбочина и черно (с много нива в светлосенките) и мнооого голям видим ъгъл при нито един модел не съм видял досега, а търсих цяла година новото и уж по-добро сред индустрията. Година по-късно след неговото появяване нищо по-висококачествено в картината при SD/HD сред толкова големия избор на пазара. Колко малък е света на технологията!
    Успех на всички който търсят своята истина за очите си!!!

12. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Цитат Първоначално публикувано от soon
    miro_vampiro и на теб искам да ти благодаря горещо, защото без такива като вас и нас нито един модел и технология няма да има смисъл!
    Още веднъж жалко, че се размина моето очакване с LED-а като цяло. М/у другото търсих си втори 46' телевизор и се мислех кой да избера м/у Samsung А656, А865, Sony W4000, W4500 и Philips 47PFL9603D. Кой мислите си избрах на 100% без конкуренция сред всички мои високи изисквания за най-качествена картина?
    Избрах ОТНОВО за втори телевизор Samsung 46M86BD!!! Толкова рязка, супер детайлна, контрастна, ярка и с потресаваща дълбочина и черно (с много нива в светлосенките) и мнооого голям видим ъгъл при нито един модел не съм видял досега, а търсих цяла година новото и уж по-добро сред индустрията. Година по-късно след неговото появяване нищо по-висококачествено в картината при SD/HD сред толкова големия избор на пазара. Колко малък е света на технологията!
    Успех на всички който търсят своята истина за очите си!!!
    Soon поне 15тина поста си пуснал, точно като горния. Отдавна разбрахме мнението ти. Започваш да се натрапваш с разбирането си за телевизори.

13. Member
    Тук е от
    Dec 2007

"soon" съгласен съм с теб че 46M86BD е много добър модел, но определено мисля че за момента цената му от 2500лв. не е оправдана. Не че е лоша цената ама доста се доближава до някой други модели.
    Ако беше - 300, 400 лв по-евтин доста сериозно бих се замислил за подобна покупка, въпреки че е стар модел, но на тази цена смятам че не си заслужава. Просто една промоция на LE-46A656 и такава покупка ще си е набутване!

14.  

15. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Здравейте
    Lazarus18 какво стана, тества ли 7 ма серия на самсунг как се държи ?

Пък ако скоро имаш време може да минеш и да пробваме след като пипна в сервизното меню на самсунга за резолюцията при движение, все пак както каза при американския модел е разрешена, при нас може да се пусне от сервизното меню

16. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

А какво ви е мнението за А756 серията? Ако има някъде ревю моля дайте да го видим. Онзи ден забелязах този flicker проблем при 52А756 - беше пуснат клип от флаш памет през usb входа.

17. Тук е от
    May 2008

Някой знае ли input lag-а на А756 дали е толкова голям колкото на 9-ката? За игри става ли?

18. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Здравейте BrayanA и HunterBG
    ето ви ревюто на 7 ма серия, ако не се лъжа бяхме го коментирали в тази тема :
    http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsu...0080922131.htm

Иначе има Input Lag, Около 30 милисекунди при Game Mode

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 12 от 13 ПърваПърва ... 210111213 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 6
    Последно: 09-02-15, 08:56
  2. SAMSUNG 2009 LCD TV (Новите модели) - Мнения, коментари
    От ПешоТанка във форум Samsung телевизори
    Отговори: 207
    Последно: 15-09-09, 13:56
  3. Новите Samsung AQV__EWA
    От vanini във форум Климатици Samsung, LG
    Отговори: 8
    Последно: 13-08-09, 11:36
  4. Разлика м/у SONY V и W серии ?!
    От bobone във форум Sony телевизори
    Отговори: 9
    Последно: 03-06-09, 19:58
  5. Търся няколко серии на Ало-Ало...
    От FearMe във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 4
    Последно: 18-12-05, 21:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе