Здравейте.
Възможно ли е при включване в телевизора на заразена с вируси флашка да прехвърли вирусите на телевизора ?
И как може да се изчистят вирусите от телевизора ако са се прехвърлили ?
Здравейте.
Възможно ли е при включване в телевизора на заразена с вируси флашка да прехвърли вирусите на телевизора ?
И как може да се изчистят вирусите от телевизора ако са се прехвърлили ?
Може би не разбирам въпроса ти,но вирусите са зловреден софтуер написан за някаква операционна система.В тоя ред на мисли не смятам че може да ти е "заразен" телевизора.
Благодаря ти за отговора shveb .
Мисля ,че си прав с изказването си.
Така си мислех и аз но бях длъжен да попитам защото все пак има изключения .
Развитието на технологиите върви на там, че електрониката вече все повече използва операционни системи с цел по голяма гъвкавост(linux, android...) вече има DVD плеъри, SAT тунери, HD плеъри под линукс... Така, че ското време, ще трабва да се внимава къде какво включваш, ако не искаш да си преинсталираш dvd-toПървоначално публикувано от radiboi
Благодаря ти glowndark .
Ще внимавам вече какво включвам и винаги педи включване ще проверявам флашката за вируси.
Имам антивирусна програма AVAST 5.0 . Добра ли е ?
Мисля, че засега не трябва да се притесняваш от вируси. Възможно е да се появят и за ТВ, но за да се инсталират, трябва да са маскирани във firmware за съответната серия. Обикновен вирус за Windows, DOS или Linux не виждам как може да ти се лепне на ТВ, дори да е заразена флашката. А aко има написан вирус за ТВ, не вярвам, че която и да е съвременна антивирусна е в състояние да го открие и премахне.
Пълна лудост ще е да пише някой вируси за TV.Моделите са толкова много че шанса е някой да улови конкретния вирус клони към нула.Шанса и да изкара някой лев от "лечението" е също нулев.Пишат се вируси и за GSM-и,но не познавам никой да се е оплакал досега,или не е поне масово явление.