Тука един уж 'разбирач' ми разправя ''сложи си rooter и забравяш за вирусите''...
Можете ли да ми кажете, ако има нещо вярно в това твърдение, как става това и кое е по-добре - router или антивирусна (над година съм с F-Secure и съм много доволен)
Тука един уж 'разбирач' ми разправя ''сложи си rooter и забравяш за вирусите''...
Можете ли да ми кажете, ако има нещо вярно в това твърдение, как става това и кое е по-добре - router или антивирусна (над година съм с F-Secure и съм много доволен)
Целта на рутера е да рутира(пренасочва) сигнала, и няма нищо общо с антивирусната програма, поради тази причина не може да я замени.
Рутера има firewall и той е който пази, но не от вируси. Така не се занимаваш да ползвай знайни и незнайни firewall-и които уш не товарят компа. Даже си изключваш и този на win-a. Ако нета ти е PPPoE вече удобството от рутер става по-голямо, като се има предвид че ти не ползва основната му функция за рутира. По точно ползваш я но само за един комп.
Твоя 'разбирач' го прави на село да пасе патките със 'сложи си rooter и забравяш за вирусите'', там поне няма да забрави
Някой като говрят май и сами си вярват...този тиш е като моя съсед,
..."а за ко ми е антивирусна, само ще ми бави копютъра..." и след
няколко месеца ми плаче на вратата...заминаха ми документите...
Абе и на мен не ми се вярваше ама да си питам А иначе този 'разбирач' работи нещо свързано с комповете и каза, че неговият комп го защитавал от бацилите чрез рутер и нямал проблем - според мене няма проблем щото още не му се е качил някой по гаден вирус, а като няма антивирустна и си мисли, че няма и вируси
Донякъде е вярно, че рутера (става въпрос за тези за шерване на кабелен/дсл нет от рода на Линксис, Д-Линк и т.н.) предпазва от вируси, понеже пц-тата са с private ip и не могат да бъдат адресирани директно от вън. Така вируси от типа на MS-Blaster не могат да засегнат "върешната" мрежа. Тези рутери де-факто не предпазват от вируси, например такива получени чрез електронна поща или троянски коне, които правят връзката от домашната мрежа навън, но все пак са един предпазен обръч и е препоръчително да си сложиш такъв рутер. Тези които не вярват, да си сложат един прясно инсталиран компютър с Уиндоус с публичен IP номер и изключен firewall да видят, колко бързо се инфектират (при условие че интернет доставчика не слага някакви филтри или защити),
//oftopic
Най-добрия начин да се пазите от вируси е ... да не ги инсталирате
Т'ва е истината...Първоначално публикувано от klamer
да ама иди обясни на маса народ, че icq abv 5.1 или както се казва дам не е задължителна част от операционната системаПървоначално публикувано от klamer
рутерът може да предпазва от червеи или от троянци или от сканиране, но не може да ти попречи да свалиш formatc.bat (примерно) и да го изпълниш