От 10 дни притежавам SAMSUNG UE55D8000. Впечатлен съм! Не съм голям експерт по техниката, но на по-обикновени въпроси ще отговоря с удоволствие. Все още се запознавам с функциите, но основните вече съм ги усвоил.
Да
Не
От 10 дни притежавам SAMSUNG UE55D8000. Впечатлен съм! Не съм голям експерт по техниката, но на по-обикновени въпроси ще отговоря с удоволствие. Все още се запознавам с функциите, но основните вече съм ги усвоил.
Има ли тук собственици на Samsung 32D450?Питането ми е относно подкарването на български надписи на филмите от външен USB носител. Преди малко бях в Техномаркет и пробвахме две бройки (и двете бяха мостри), но надписите излизаха на латиница и с 5-6 вида ченгелчета на абсолютно всяка буква, характерни за чешката, постугалската и френската азбуки.
Продавач-съветникът здраво се беше вкарал в някакъв филм. Първо започна да ми хвали Samsung, че имали най-голям ъгъл на виждане измежду всички марки телевизори, защото не били с IPS матрици
, а после каза, че 99% от панелите са си производство на Samsung и много рядко, ако заводът не можел да произведе достатъчно панели за текущите нужди, купували малко бройки от други производители.
А е обществена тайна, че нещата стоят доста по-иначе. После каза, че този модел - Samsung 32D450 - не пускал видео (само че аз преди няколко дни го бях пробвал лично при дуг негов колега и си тръгна от раз, но не се сетих да пробваме надписите тогава), а при повторно мое настояване все пак забодохме в USB-ти външния ми твърд диск и човечецът онемя, като видя, че този модел пуска не просто филми, ами при това mkv-та. Тръгна да позамазва незнанието си с обясняния как "сигурно в завода по погрешка са сложили чип от модел от по-високите серии"
и съм щял да бъда на далавера, ако купя съвсем малко ползваната мостена бройка, защото "друг такъв шанс може да не се открие"
Да, аз сигурно падам от Луната!
![]()
Та, да се върна на въпроса ми - дали има начин да се подкарат надписи на български език при този модел?![]()
Здрасти,
При мен с D5800 проблема със субтитрите се реши по следния начин: (има го на първата страница на темата)
Проблем със субтитрите
Понякога се забелязва, че има проблем с субтитрите, когато имената на файловете са в подобен формат:
film.x.x.x.x.x.x.x.mkv или film.x.x.x.x.x.x.x.str
ТВ се шашка и не успява да ги разпознае. Преименувайте ги на film.mkv и film.str и става.
Поддържаните формати на субтитри са .txt, .smi, .srt и .sub. Вградени в mkv от типовете: SSA/ASS не се четат.
Субтитирите от филма не ми излизат на кирилица, а на някакви шантави квадрати.
Направете следното tools>кодиране>кирилица.
В края на името на субтитрите трябва да се добави SRT с големи букви/ с малки букви srt не става /
Благодаря ти за отговора, колега!Имената на филмите и надписите ги бях направил къси и без излишни символи в тях, затова вероятно проблемът е другаде. Пробвах с 20-ина филма и надписите им бяха и в .sub, и в .srt. Но забравих да спомена по-горе, че като идеш в настройките на телевизора, менюто "Subtitles" беше недостъпно (сиво) и биваше прескачано и при двете бройки в магазина. Пробвахме да изберем това меню и при изваден твърд диск, и след изключен за минута и пуснат след това телевизор, и след нулиране на заводските настройки... И всеки път - нищо.
После за страна избрахме България, но това също не помогна. Хвърлил съм око на този модел, но само "инатенето" с надписите ме въздържа засега.
пп: А дали е възможно при първото включване на телевизора, след разопаковането му, да съществува някаква начална настройка, която при следващите пускания вече да е недостъпна?
Имайки Samsung от 1 седмица бих ти препоръчал да прочетеш "Плюсове и минуси" на първата страница, и по точно на:
- Само режим movie що годе става за гледане другите режими на картината са меко казано ужасни.
Представа си нямаш колко е вярно всичко...
Здравейте ! От скоро съм собственик на http://www.technomarket.bg/products/...ung-ue-32d6500 и след като ме попита, дали искам да обновя с по-нов софтуер аз му дадох "Ок" и сега, като вляза в "Смарт хъб" , нямам "Your video" . Какво може да се направи за да си възстановя стария софтуер ?
Не може да връщаш стари версии. Ъпдейтна ли и Смарт хъб ?Първоначално публикувано от spark33
spark33 влез в магазина и си я инсталирай от там![]()
Упдейтнах го. Преди да го ъпдейтна ми показваше прозореца на "Your video" след ъпдейта и рестарта на телевизора вече не ми го показва. Показва ми само "Search All"Първоначално публикувано от hristoslav2
Интересното е , че когато натисна "Search All" и отдолу ми вади "You tube", "Facebook" и "Your video" обаче под "Your video" пише: "Няма данни"
Явно няма да си гледам 50-те безплатни филма
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1331388789[/time]_________________________________________________
Мисля, че няма такава опция ?!?! Не знам. Търсих го там...Първоначално публикувано от stenly
При мен я има ...Samsung Apps/Video ......
От 1 седмица тествам сателитния тунер на 46Д6510 и мога категорично да заявя , че това не е вярно при добър сигнал.HD тата на западните пакети са с уникално качество, което не може да се сравни с нито една от нашите оператори.Няма никакво мазане и насичане при бързи движения.А аз си мислех , гледайки до сега само нашите оператори, че всички ЛЦД та насичат. И при това телевизора е 6 та серия, а си представям какво е при 8-маПървоначално публикувано от naidendn
Явно проблема е в орязания битрейт на операторите
Твоят телевизор, какъв модел е ?Първоначално публикувано от stenly
2012 модел който не е на 1-ва страница.
http://technomarket.bg/products/0911...ng-ue-40eh5000
Не знам, какво да кажа. Няма го при мен това "Your video", няма филми, няма нищоПървоначално публикувано от augata
Вече почнах да съжалявам, че си взех SAMSUNG
SONY си е SONY !
Провери пак дали няма нов ъпдейт на фирмуера ...при мен се беше случило такава простотия и след ъпдейта нещата си дойдоха на място. А колкото до Сони ....ми те повечето са със Самсунг панелИ въобще не са цвете за мирисане ...виж колко хора се оплакват в другият подфорум
![]()